Kolumny na 2x TESLA TVM ARN 150-03/4 + STX GDWK-10-200-8-PJ
Arn'y połączone szeregowo co daje 8ohm
Obudowa to wiór 18mm. skrzynki maja wymiary 100x17x23. Komora odcięta jest na wysokości około 80cm liczac od gory.
Zwrotnica wg schematu od Pawla S. i dzięki niemu przerobiona dla PJ tak aby był trochę głośniejszy
Wielkie dzięki dla tego pana za wielka pomoc i odpowiadanie na często bardzo głupie pytania 
Koszty:
płyta z docięciem 120zl za cala formatkę 2,8x2m pocięta na podłogówki satelity i centralny i zostało 2mkw na suba. czyli podłogówki to koszt około 30zl
głośniki 160 tesla i 75 stxy (ceny z wysyłkami)
zwrotnica + br 100zl z wysyłką
kleje wikol moment wkręty papiery itp 50zl (kleje liczone za cale puszki - vikolu zeszło pół puszki na podłogówki + satelity, momentu zostało jeszcze do oklejenia satelitek)
fornir 45zl za 5mkw 16 listków 120x26 poszło mi 9listkow czyli 25zl
kable 2,5mm2 + terminale 20zl
lakier połysk miałem
na 2 warstwy zeszlo 0,25l
to już chyba wszystko
SUMA:460zl - bylo warto
W fornirze niestety nigdzie porobiły się ubytki na kantach dąb jest bardzo kruchy ale mi to nie przeszkadza i nie rzuca sie w oczy
Prawdopodobnie jak skończę robić cale kino zrobię maskownice.
Odsłuch: Jak dla mnie dźwięk jest extra
przesiadłem się z badziewnych kolumienek no name które brzęczały a nie grały
Tutaj jest dużo miękkiego głębokiego basu o co mi chodziło
do tego stereo nie potrzebny jest sub nawet przy czarnej muzie 
Napęd:
Kenwood Kr-820 ampli stereo 2x100W
Kenwood kr-v6090 5x100W
Thomson DPL 100HT 5x60W
Narazie podłączone są pod tym 1 gdyż każdy ampli mam w innym pokoju
Zdjęcia:

Arn'y połączone szeregowo co daje 8ohm
Obudowa to wiór 18mm. skrzynki maja wymiary 100x17x23. Komora odcięta jest na wysokości około 80cm liczac od gory.
Zwrotnica wg schematu od Pawla S. i dzięki niemu przerobiona dla PJ tak aby był trochę głośniejszy

Koszty:
płyta z docięciem 120zl za cala formatkę 2,8x2m pocięta na podłogówki satelity i centralny i zostało 2mkw na suba. czyli podłogówki to koszt około 30zl
głośniki 160 tesla i 75 stxy (ceny z wysyłkami)
zwrotnica + br 100zl z wysyłką
kleje wikol moment wkręty papiery itp 50zl (kleje liczone za cale puszki - vikolu zeszło pół puszki na podłogówki + satelity, momentu zostało jeszcze do oklejenia satelitek)
fornir 45zl za 5mkw 16 listków 120x26 poszło mi 9listkow czyli 25zl
kable 2,5mm2 + terminale 20zl
lakier połysk miałem

to już chyba wszystko
SUMA:460zl - bylo warto
W fornirze niestety nigdzie porobiły się ubytki na kantach dąb jest bardzo kruchy ale mi to nie przeszkadza i nie rzuca sie w oczy

Odsłuch: Jak dla mnie dźwięk jest extra

Napęd:
Kenwood Kr-820 ampli stereo 2x100W
Kenwood kr-v6090 5x100W
Thomson DPL 100HT 5x60W
Narazie podłączone są pod tym 1 gdyż każdy ampli mam w innym pokoju

Zdjęcia:

Skomentuj