Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino domowe z ampli

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino domowe z ampli

Witam, jak w temacie.
    Wkrótce będziemy się przeprowadzać na nowe mieszkanko, tam tata będzie miał większy salon i w związku z tym chce sobie sprawić zestaw kina domowego. Cena jaką dysponujemy to 2000zł.
    Możecie coś nam zaproponować?
    Pozdrawiam serdecznie
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Nowe gotowce? Około tysiąca są najtańsze nowe ampli, np. Onkyo TX-SR308 lub 307, ok. 1200zł wyższy model 507 albo 538, może podobne Yamahy. Do tego kolumny np. Jamo S506 albo S426, Wharfedale Vardus.

A najlepiej udać się na odsłuch kilku zestawów bo to bardzo indywidualna kwestia. Czasem w marketach bywają promocje ampli, dvd i kolumny, kolega tak kupił i kolumny wychodziły niejako gratis.
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr, w Media koleś polecał Onkyo TX-SR308 lub Yamaha RX-V 367 i do tego M-Audio HT-S 700.
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hermes, Onkyo czy Yamaha można śmiało brać ale nie z tą serią co podałeś o wiele lepsze są M-audio 9950.
        Przed wakacjami składałem dwa takie zestawy z Onkyo TX-SR 307 i DVD Onkyo dla znajomych za cenę około 1,6tyś.zł. Jak na razie są Oni bardzo zadowoleni.

Skomentuj

Onkyo czy Yamaha to kwestia gustu, trzeba oba odsłuchać bo to ta sama klasa sprzętu, zwykle Onkyo ma łagodniejsze brzmienie, Yamaha ostrzejsze.
          M-Audio nie miałem okazji słuchać, możliwe że 9950 lepsze, w końcu 2 razy droższe niż S700 wizualnie nawiązujące do stylistyki B&W, co mi się podoba, ale nie każdemu będzie. Znajomy jest zadowolony z Jamo, które będzie grało inaczej, ale zapewne ciężko powiedzieć czy lepiej.
          Nicolas26, czyli w sam raz na jakiś subwoofer zostanie.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

osobiście posiadam własnie ONKYO TX-SR 507 i kolumny M-AUDIO 9950 i jestem zadowolony z tego zestawu. zestaw wspiera mój subik diy na visatonie 250xs

Skomentuj

Czyli generalnie rzecz ujmując wybierając wstępnie:
              Onkyo TX-SR308 (930zł - redcoon.pl)
              +
              M-AUDIO 9950 (1163zł - sklep Audiostrefa.pl)
              Potem udam się jeszcze na odsłuchy i zobaczymy jak to wszystko śmiga.
              marcinsywala.pl

Skomentuj

Ja bym nie kupował ampli bez HDMI 1.4 jeśli mowa o nowym... Za 3 lata będzie to sprzęt w standardzie a jak się kupi teraz to był by to sprzęt na lata... fajnie wypada Yamaha RX V667 tyle ze trzeba by dołożyć... Ogólnie za 2kPLN to chyba bym nic nie kupił i wolał bym dołożyć do jakości... Albo kupić RX V767 który ma piure direct i tylko puki co dobre głośniki stereo jeśli już ma coś grać... A resztę z czasem dokupił... Tyle że trza by dołożyć 1000 do mojej koncepcji, ale wiem ze za rok czasu nie żałował bym tej decyzji... Bo ampli które kosztują teraz 1000 to będą tańsze dużo za parę lat no i nie obsługują najnowszych standardów... Dodam że dokładnie w lutym byłem w tej samej sytuacji i po miesiącu myślenia doszedłem do wniosku że wole nic nie słuchać przez jakiś czas i kupić cos lepszego...

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes
                  M-AUDIO 9950 (1163zł - sklep Audiostrefa.pl)
                  na allegro kupisz je prawie 500zł taniej :grin:

Skomentuj

hermes, a dlaczego nie namowisz ojca na DIY ktore byscie razem zrobili?

Skomentuj

No i to jest pomysł...
                      4 X 18 AWX + jakiś centralny na Tonsilach (małe głośniczki 15 Ohm w równoległym połączeniu - nie kojarzę innych dobrych małych przetworników o impedancji 15Ohm a wiem, że równoległe łączenie głośników jest nie najlepsze... ) + 5 identycznych kopułek... Na pewno lepiej niż cokolwiek ze sklepu... Chyba ze się mylę no i jakiś sub... Ale sub zawsze może poczekać na lepsze dni

Skomentuj

Jimi, akurat ja jestem zwolennikiem uzywania wszedzie takich samych glosnikow - czyli olac utarty wyglad centrala i dac 5x to samo :P

ale az AWX to dla mnie rowniez przesada. w kinie beda sie marnowaly. SCX juz wystarczy

Skomentuj

Pawel S., Hehe ;p pewnie że bym tak chciał, ale tata chce kupić gotowca.
                          W RTV i AGH nie było Onkyo ani kolumienek M-Audo
                          marcinsywala.pl

Skomentuj

W media markt jest i onkyo jak i m-audio, tam też możesz odsłuchac a zakupić najlepiej na allegro :wink:

Skomentuj

1grzecho, i tak też prawdopodobnie zrobię. Przejdę sie z tatą i pokaże mu to.
                              A macie jakieś alternatywy do onkyo i m-audio?
                              marcinsywala.pl

Skomentuj

moze STXy jak priorytetem nie jest wyglad
                                bo niestety mivocow juz nie ma :???:

Skomentuj

Pawle, wygląd jest ważny. Te M-Audio są "duże" - tata mówi. Chciałby raczej jakeś takie subtelne (coś ala to: KLIK)
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

hermes, te subtelne-jak to nazwałeś to tzw, gów.., w życiu nie zagra to jak zestaw m-audio w drewnianej budzie. nawet nie ma co porównywać

Skomentuj

1grzecho, ja dobrze wiem o tym. Tamten link to pierwszy lepszy obrazek jaki znalazłem. No, ale to tata kupuje sprzęt, a ja tylko doradzam.
                                      Wygląd jest ważny, jak napisał Pawel S., proponując STX'y.
                                      Na dniach przejdę się do MM. A macie jakieś propozycje do ampli? Żeby od razu wszystko za jednym zamachem wszystko ogarnąć.
                                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Za 2000zl masz teraz w neonet caly zestaw KD+ampli+dvd . Odtwarzacz ampli HTE518, DVD 406B a kolumny to Quadral Quintas 500. Uwazam, ze to jest spora okazja, bo same kolumny warte sa 1200zl. Juz nie mowiac o tym, ze amplituner pewnie z 1500 :)

Dla porownania cena: http://www.marketmedia.pl/produkt-a-...tml?partner=10

Sam posiadam podobny, lecz troche wyzszy model tego ampli + te kolumny i w KD bardzo dobrze sobie radza. Radze brac, poki jest dosc tanie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X