Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Creative X-fi audio notebook, problem opóźnienia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Creative X-fi audio notebook, problem opóźnienia

Witam,

Mam taki problem z latency mam zmienne w tej karcie wiec pomiary ciezko robic w SW. Czy jest jakas szansa zeby problem ten rozwiazac? Dodam ze asio4all nie chce mi dzialac. Moze wiecie jak je ustawic? A dodam iz mam na lapku dwa systemy, 7 i XP. Na obu nic nie działa.

Kwestia opóźnienia jest poruszana w innym temacie.
    BTW, masz orta w tytule i przecinków nie stosujesz.

Skomentuj

Wiem, że temat jest drugi ale tam niestety nie ma odpowiedzi na mój problem, są tylko opisy co powoduje takie opóźnienie. BTW Sorki za blad

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

Skomentuj

na zmienne latency nic nie poradzisz, na win 7 i win xp masz podobne latency czy skacze w podobnych granicach, bo ja na sb live mam +18ms bo chyba win 7 sam je wprowadza

spróbuj sam sterownik bez żadnych dodatków zainstalować, bo jeżeli masz jakieś ulepszacze to one mogą generować jakieś opóźnienie

Skomentuj

Skacze sobie roznie, na 7 miedzy 30-40sm a na xp od 2 do 10-12 ms. Mialem wgrane same stery i z calym panelem i nic nie pomoglo. Najgorsze i najdziwniejsze jest to, ze jak wgralem same stery bez udziwnien, to mam w mixerze "what you hear", line-in, mic i spdif. zaznaczam line-in lub mikrofon to zadnego sygnalu nienagrywa, a na "WYH" widze sygnal ale po 60ms, zmienia sie amplituda w zaleznosci od glosniosci, ale jak odlacze jiga, dalej nagrywa. :) A inna dziwna sprawa to w momencie gdy mam line-in, na "record" w SW, sygnalu zadnego nie nagrywa ale test impedancji jiga robi odpowiednio, tego nie rozumiem zupelnie.
          Ale dopiero w momencie nagrania panelu kontrolnego od creativa moge w nim zaznaczyc line in i wtedy zaczyna nagrywac.
          Last edited by DeKeR; 02.05.2011, 20:58.

Skomentuj

Czaruję...
          X