Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieuczciwy sprzedawca - piku16

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieuczciwy sprzedawca - piku16

Zarzut:
    Oszustwo i brak kontaktu z użytkownikiem piku16 (administrator piku z forum diakustyk.com)
    Nick allegro: Piku_
    http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=9194945

Opis sprawy:
    Na początku kwietnia pomyślałem, że czas zrobić lepsze kolumny. Górę miałem już wytypowaną - Usher T9950 lub T9930. Nad dołem się ciągle zastanawiałem... Któregoś pięknego wieczoru pisze z użytkownikiem piku16 i proponuje mi, że może mi je załatwić taniej T9930, bo ma wtyki w akkusie. Pytam się ile czasu zajmie mu ściągnięcie ich i wysyłka do mnie.
    "11/04/2011 18:22:52 Z Piku (forum): mogę je mieć w tym tygodniu bez problemowo "
    Ok. Wpłaciłem 347zł i oczekuję głośników. Oczywiście sprawa miała być cicho, aby akkus się o niczym nie dowiedział...
    Zastanawiała mnie cena przysyłki ustalona przez pika- 17,5, więc w odpowiedzi dostałem:
    "13/04/2011 16:21:05 Z Piku (forum): niee bo to od akkusa idze najtaniej maja 17zł"
    Dziwne, bo wysyłka founteków dwa razy cięższych z akkusa kosztowała mnie dokładnie 11,69zł:)
    Czekam na głośniki... Oczywiście ciągle jakieś wymówki, że akkus taki, siaki owaki i od nich przesyłka do mnie nie wyszła...
    Wygrałem konkurs na początku maja na nieistniejącym już forum diyakustyk (nie dziwię się dlaczego) i oczywiście piku cały czas to samo....
    "12/05/2011 16:49:33 Z Piku (forum): Załatawie to zaraz nie wiem czemu nie doszła. "
    Tu zaczyna się kolejny problem - nagroda, którą podobno wygrałem... O tym za chwilę.

Minęły dwa miesiące od kiedy zrobiłem wpłatę piku`owi i pojawiła się w akkusie promocja founteków.
    Dnia 1czerwca akkus zaksięgował wpłatę i głośniki miałem dwa czy trzy dni później!
    No to piszę do pika, że robi mnie w balona i chcę zwrotu kasy. Oczywiście brak kontaktu to rzecz normalna...
    Ale... ! Nagle ni stąd otrzymuje na gadu wiadomość:
    "03/06/2011 16:22:15 Z Piku (forum): Spoko zaraz przesyłam ja nic nie wiem od nich "
    Yyy.... Może mi ktoś wyjaśnić skąd ta nagła pokora i przyznanie się do winy?
    Oczywiście bluzgi z mojej strony, że zrobił ze mnie wypożyczalnię pieniędzy...
    "07/06/2011 16:11:04 Z Piku (forum): Stary jakie wyłudzenie nie zrobiłem przelewu bo nie mam kasy na koncie musze sobie wpłacic i zrobię ci przelew. Nagrodę wyśle ale na razie zestaw WLM bo MDS08 wcześniej przez przypadek kolega który był u mnie go wziął miał wziąźć mds06 a wziął 08 i nie mam obecnie ich, Jak chcesz dam ci zamiast tego 08, 06 bo je jeszcze mam."
    Hehe no proszę... Minął ponad miesiąc czasu, ani kasy ani głośników, nic... :)

Minęły kolejne dni. Kasy znowu nie mam na koncie... Wniosek prosty: prokuratura. Poinformowałem o tym fakcie piku`a... Po tym fakcie:
    9czerwca - na koncie zaksięgowane 200zł od piku`a a w tytule "reszte dosle jutro"... Pojechał po całości...
    WTF się zastanawiam.. Oczywiście na gadu piszę, o co chodzi i otrzymuję odpowiedź:
    "09/06/2011 18:42:46 Z Piku (forum): Jaka pozyczka kasa była kasa ale zostala cała z banku wypłacowa i teraz wpłacilem z Akkusem to nie sciemaa tylko nie porozumienie kase wzieli na inne zamowienie bo mialem dwaa różnie kase ci odda je juz nie przkelainaj mi tutaj"
    No nie wierzę... Nie dość, że nie zrozumiałem o co chodzi, to jeszcze dalej bezczelnie miesza w to akkusa...

Żeby było śmieszniej 15czewca jescze piku mi pisze:
    "15/06/2011 18:42:08 Z Piku (forum): Chcesz załatawie ci je taniej nie ma problemu mam duzy rabat w akkusie nawet jak chcesz mozemy zrobic tak. Kupie te głosniki za swoją kase wysle do ciebie jak je dostaniesz to mi wtedy dasz kase pasuje?"
    Dwa miesiące miał je załatwić i nagle olśnienie...?

16czerwca - w końcu doczekałem się drugiej raty zwrotu...
    Na tym zakończył się mój biznes z pikiem, pierwszy etap zakończony.

Głośniki z konkursu...
    Mamy 21lipca a głośników z konkursu dalej nie mam. Nie pisałem o tym nigdzie, bo nie miałem celu...
    Projekt, który wystawiłem na konkurs był na niego specjalnie zrobiony. Satysfakcją było dla mnie to, że małe TLki wygrały i moja praca została doceniona. Głośniki? Drugorzędna sprawa, ale nie o nie tu chodzi.
    Co gdyby nie wygrał moderator, który cicho siedzi a inny użytkownik? Czy taki przykład ma dawać administrator forum, które dopiero się rozwija..?
    Gdyby tego było mało. Głośniki, które ufundował Grelton (parkę w130s i tw70) załatwił Rfck (bylismy w stalym kontakcie), który poprosił o wysyłkę do piku`a, aby ten się zajął przekazaniem jej zwycięzcy...
    Głośników nie mam ani ja, ani Rfck, ani Grelton... Kto? Nie muszę kolejny raz chyba pisać nazwy nicku...
    Czy można to nazwać kradzieżą skoro nie tknęło się palcem w celu załatwienia ani odesłania...?

Podsumowując.
    -dwa miesiące czekałem na zwrot pieniędzy, które były rozłożone na raty...
    -dwa miesiące, do dzisiaj czekam na głośniki z konkursu, które mają koledzy i sam "administrator"
    -oczernianie i robienie antyreklamy za plecami akkusa... (ja jedynie mogę dobre słowo o tej firmie rozpowiadać)

Z mojej strony tyle. Czekam na głos piku`a.
    Last edited by dolphin123; 21.07.2011, 23:08.

Sam miałem podobną bardzo nieprzyjemna sprawe lecz ja zostałem z reka w nocniku podobnie jak kolega dolphin.
    Pózniej ludzie sie dziwia że niektórzy nie maja zaufania do ludzi a tutaj prosze sam "Administator" oszukuje ludzi bo inaczej sie tego nazwać nie da,Jestem ciekawy co powie piku lecz wydaje mi sie że bardziej sie pograży niż obroni

Skomentuj

Bardzo chętnie odpowiem tutaj zamiast na gg pisać i tłumaczyć ci co sie z twoimi głośnikami dzieje które wygrałeś w naszym konkursie.

Ale wcześniej nawiąże do tego że niby obsmarowałem Akkusa oczywiscie sobie dopowiedziałeś co było ci wygodnie, nie pisałem że oni coś namieszali tylko że Ja źle zrobilem przelew i musiałem to odkrecic ty sie po kilku dniach zacząłeś unościc, ja przez ten czas miałem sporo problemów i nie mialem już kasy na koncie musiałem ją wypłacic po Kilku dniach jak odzyskałem kasę wpłaciłem ci część kasy i później reszte nie mów ze to było prawie 2 miesiące bo to nie prawda trwało to max 1,5tygodnia. (Cały czas informowałem Ciebie co sie u mnie dzieje i kiedy dostaniesz kasę) Zrobilem błąd do którego sie przynazłem i w miare możlwiości naprawiłem jak najszybciej.

Co do głośników napisałem Ci że dostaniesz jak bede miał czas je wysłać czy Ty tego nie mozesz zrozumieć? Mam wiele spraw a teraz jeszcze ta sprawa z diyakustyk.com, oczywiscie jest zgłoszona na Policje i jestem ciekaw co w tedy powie Rfck jak usłyszy zarzuty, ale nie o tym mowa.(myślisz ze bawi mnie to że sobie u mnie głośniki lezą niee dostaniesz je ale musisz poczekac aż znajdę czas żeby je wysłać. P.s głośnik MDS08 dostanie Keith, tak jak miało być na początku.

Mam już dośc czytania twoich wiadomości na gg ciągle z przekleństwami.

P.s Ja czekam na swoją dobrze wykonaną płytkę pod obudowę UNI którą u ciebie zamówilem niechcij żeby napisał ile na nią czekam.

P.s 2 Bardzo dziękuję za przyznanie że Ja byłem Adminem forum diyakustyk.com, będzie to kolejny dowód że Rfck usunął go bez mojej zgody.

P.s 3 Już od jakiegoś czasu coś czułem że razem z Rfck kombinujecie żeby mnie brzydką mówiąc"wykolegowac" z Diyakustyk.com. Ale na szczęscie w miare szybko udało mi się to zauważyć i zacząć działać.

P.s 4 I powiedzcie mi jak Tutaj ludziom ufać skoro jeden z drugim o głupie 100zł potrafią takie rzeczy robić.

Tyle z mojej strony.
      Last edited by piku16; 21.07.2011, 23:31.

Skomentuj

Przede wszystkim proszę, powstawiaj kropki i przecinki... Nie da się totalnie zrozumieć, tego co piszesz...
        Zamieszczone przez piku16 Zobacz posta
        Ale wcześniej nawiąże do tego że niby obsmarowałem Akkusa oczywiscie sobie dopowiedziałeś co było ci wygodnie, nie pisałem że oni coś namieszali tylko że Ja źle zrobilem przelew i musiałem to odkrecic ty sie po kilku dniach zacząłeś unościc
        Cały czas słyszałem tylko, że to akkus zawinił i nie wysyła głośników. Mogę dalej Cię cytować...
        ja przez ten czas miałem sporo problemów i nie mialem już kasy na koncie musiałem ją wypłacic
        Jeśli już miałem kontakt z Tobą, to za każdym razem to zdanie czytałem. Znam już je na pamięć...
        nie mów ze to było prawie 2 miesiące bo to nie prawda trwało to max 1,5tygodnia.
        (Cały czas informowałem Ciebie co sie u mnie dzieje i kiedy dostaniesz kasę)
        Nie pogrążaj się... Informowałeś mnie? Twoje milczenie było bardzo wymowne...
        Mam wyciąg z datami (które i tak dokładnie co do dnia podałem) i z Twoimi danymi osobistymi pokazać publicznie? Wszystko mam zarejestrowane...
        Co do głośników napisałem Ci że dostaniesz jak bede miał czas je wysłać czy Ty tego nie mozesz zrozumieć?
        Pytanie, bo nie chodzi tu o głośniki. Po co pchasz się w coś, czego nie jesteś w stanie dopilnować?
        Mam już dośc czytania twoich wiadomości na gg ciągle z przekleństwami.
        Przepraszam, że nie głaskam Cię po głowie i nie całuję w stopy za to co robisz.
        P.s Ja czekam na swoją dobrze wykonaną płytkę pod obudowę UNI którą u ciebie zamówilem niechcij żeby napisał ile na nią czekam.
        Podobno wysyłasz do mnie wadliwy element wraz z opisem, o który prosiłem... Podobno szedł paczką razem z głośnikami... :)

---------- Post dodany o 00:37 ---------- Poprzedni post o 00:32 ----------

P.s 2 Bardzo dziękuję za przyznanie że Ja byłem Adminem forum diyakustyk.com, będzie to kolejny dowód że Rfck usunął go bez mojej zgody.

P.s 3 Już od jakiegoś czasu coś czułem że razem z Rfck kombinujecie żeby mnie brzydką mówiąc"wykolegowac" z Diyakustyk.com. Ale na szczęscie w miare szybko udało mi się to zauważyć i zacząć działać.
        Przede wszystkim sprawa nie jest o tym, a administratorem nie byłeś sam. Nie wspominając o jakiejkolwiek umowie współpracy...
        P.s 4 I powiedzcie mi jak Tutaj ludziom ufać skoro jeden z drugim o głupie 100zł potrafią takie rzeczy robić.
        Bez komentarza.

Skomentuj

P.s głośnik MDS08 dostanie Keith, tak jak miało być na początku.
          Kolejne kłamstwo kolego piku16, nie było takiej umowy, pozatym drugie miejsce zajął Bingant. Więc dlaczego Keith miał dostać nagrodę ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
            Kolejne kłamstwo kolego piku16, nie było takiej umowy, pozatym drugie miejsce zajął Bingant. Więc dlaczego Keith miał dostać nagrodę ?
            Nie kłamstwo tylko pomyłka oczywiście chodzi o Binganta.

Skomentuj

Nie obiecuj Piku czegoś, czego i tak nie jesteś w stanie wykonać.

Skomentuj

Panowie - ale co wam to da, że wyciągniecie brudy na światło codzienne i zobaczą je wszyscy? Czy coś się zmieni oprócz tego - żeby uważało się na piku16, i miało opinie odnośnie Rfck i dolphin123 iż są wymagającymi klientami którzy nie odpuszczają? Z doświadczenia wiem, że albo to jeszcze bardziej opóźni sprawę, albo przyspieszy jej realizacje.

Żyjemy w demokratycznym kraju, mamy organy władzy i ścigania oraz sądy do których powinniśmy się zgłosić gdy nie da się sprawy załatwić polubownie, i bo po to został wymyślony ten ustrój żeby to uporządkować, a my Polacy i tak robimy po swojemu.
                Nie pierwszy, nie ostatni i nie kolejny raz taka sprawa wychodzi na jaw, i coraz częściej idzie się przekonać, że można ufać tylko i wyłącznie sobie.

Sprawa wygląda dość prosto - piku16 zamiast siedzieć przed kompem ruszył byś 4 litery i wysłał co należy do dolphina, nie masz pieniędzy na wysyłkę bądź towar to coś sprzedaj/zarób. I problem rozwiązany :)

I jeszcze raz powtórzę słowa Questera - to nie miejsce na takie pranie brudów!

Skomentuj

Brudy jak brudy, ten temat ma byc dla innych forumowiczow, aby miec przestroge z kim nie robic interesow.

Co do samej sprawy to nawet nie chce mi sie komentowac slow piku16 o braku czasu. Nie wiem czym jest az tak zajety, ze nie ma czasu wyslac naleznych pieniedzy/rzeczy, moze pracuje w stacji kosmicznej na orbicie okoloziemskiej? albo na platformie wiertniczej? Wyjatkiem dla mnie moze byc wylacznie nieszczesliwy wypadek i pobyt osoby w szpitalu. Kiedys mialem taki przypadek, gdzie czlowiek po wygraniu aukcji nie dawal zadnych wiadomosci przez ponad miesiac czasu. Bylem cierpliwy i w koncu okazalo sie, ze facet mial wypadek i lezal w szpitalu, a cala sprawa zakonczyla pozytywnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                    Panowie - ale co wam to da, że wyciągniecie brudy na światło codzienne i zobaczą je wszyscy? Czy coś się zmieni oprócz tego - żeby uważało się na piku16, i miało opinie odnośnie Rfck i dolphin123 iż są wymagającymi klientami którzy nie odpuszczają? Z doświadczenia wiem, że albo to jeszcze bardziej opóźni sprawę, albo przyspieszy jej realizacje.
                    Niedawno Yoshi założył temat, aby na forum nie było cwaniactwa i oszustw.
                    http://diyaudio.eu/showthread.php/18...interes%C3%B3w
                    Na jakiejś podstawie dany user może tam trafić, stąd też mój temat.
                    Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                    I jeszcze raz powtórzę słowa Questera - to nie miejsce na takie pranie brudów!
                    Nie jest to pranie brudów osobistych, a fakty, które mają ostrzec przed użytkownikiem piku16. (Wyżej podałem co i jak)
                    Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Brudy jak brudy, ten temat ma byc dla innych forumowiczow, aby miec przestroge z kim nie robic interesow.
                    Tyle w temacie... Nie jest to temat, aby dyskutować czy takie tematy mają prawo bytu czy nie. Wyjaśniłem to w pierwszym cytowaniu...

UWAGI MODERATORA
                    Proszę o wpisy tylko pokrzywdzonych użytkowników przez piku16 i samego 'oskarżonego'.

Skomentuj

Nie kłamstwo tylko pomyłka oczywiście chodzi o Binganta.

u Ciebie są tylko pomyłki i nieporozumienia człowieku.
                      Jakbyś był obecny na konkursie który miałeś prowadzić to byś znał regulamin który mówił jasno że zwycięzca jest tylko jeden
                      i nagroda główna składa się z zestawu wlm oraz głośnika mds08. Oszukałeś dolphina.

Skomentuj

No proszę... Nie tylko ja zostałem oszukany przez Piotra...
                        http://audiohobby.pl/topic/4/6718

Skomentuj

no nie nawet lancastera przekrecil
                          to juz jest chyba szczyt
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam,

Skoro sprawa dalej trwa tez opisze moją przygodę z Piki-em. Zaczęło się od tego iż mając stary preamp wallina, pomiary wychodziły straszne, a do tego uszkodziłem przez przypadek wkładkę. To pomyślałem ze skorzystam z oferty pika na allegro. Po zakupie i oczekiwaniu kilku, kilkunastu (sprawa z przed co najmniej roku wiec nie pamiętam ile dokładnie) dni paczka doszła. Po zabraniu się za zlutowanie wszystkiego do kupy, okazało się ze przy odpaleniu nie działa (dioda pali się ciągle). Po przeszukaniu netu, natrafiłem na temat na jego forum gdzie kilka osób opisywało ten sam problem, gdzie sam piku pisał ze pewnie pozamieniał rezystory i zamiast dać o wartości X dal Y (nie pamiętam jakie dokładnie). Ze miałem stary preamp z niego wylutowalem wtedy wszystkie źle elementy i preamp zadziałał.

Sprawa niby błahostka, ale osoba która handluje kitami na allegro, powinna to robić dokładnie. Szczególnie gdy KITy kupują osoby w większości nie znające się na elektronice (uczące się) wiec ktoś kto kupi i okaże się ze nie działa będzie miał z tym problem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              No proszę... Nie tylko ja zostałem oszukany przez Piotra...
                              http://audiohobby.pl/topic/4/6718
                              Jak widać co nie którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem jest jasno i wyraznie napisana informacja na czerwono. Ze sklep ruszy dopiero od danego dnia. dalszej wypowiedzi nie będę komentował.

Rfck, Moje zdanie na swój temat znasz nie mam choty i czasu pisać o tobie bo to i tak do niczego dobrego to nie doprowadzi. Masz odwagę zadzwon pogadamy myślisz że razem z Dolphin uda się wam mnie oczernic? to sie mylice znam wielu ludzi a jeszcze wiele zna mnie i wiedzą że jestem uczciwy. Każdemu zdarzają sie problemy i wpadki staram się zawsze załatawic sprawę do końca pozytywanie.
                              Twoją sprawe Kolego Dolphin załatwiłem do Końca to teraz Ty załatw moją (wiesz o czym mówię).

Deker, Ciekaw jestem po co wygrzbujesz takie stare brudy, zapewne rozwiązałem ten problem na twoją korzyść myśle że błąd to nie żadne oszustwo, każdy ma do niego prawo.

Koniec mojego pisania w tym temacie możecie Panowie Rfck,Dolhpin pisać co chcecie i tak nic już tym nie wskuracie. Serwis diyakustyk.com jest pod moją opieką Rfck nie ma do niego wstępu i w końcu mogę zrobić wszystkie modyfikacje które wspólnie z użytkonwnikami mamy w planach.

Pozdrawiam

Skomentuj

Stare czy nie stare ale mialy miejsce, blad, moze i blad ale nie tylko ja mialem taki problem z kitem od CIebie, a rozwiazanie znalalem na Twoim formu, pare osob go opisaly. A Ty nie wiedziales o zajsciu poniewaz sam znalazlem rozwiazanie i bez sesu bylo pisac do CIebie o rezystorek.

Skomentuj

Masz odwagę zadzwon pogadamy myślisz że razem z Dolphin uda się wam mnie oczernic? to sie mylice znam wielu ludzi a jeszcze wiele zna mnie i wiedzą że jestem uczciwy. Każdemu zdarzają sie problemy i wpadki staram się zawsze załatawic sprawę do końca pozytywanie.
                                  Twoją sprawe Kolego Dolphin załatwiłem do Końca to teraz Ty załatw moją (wiesz o czym mówię).
                                  Twój problem z Rfck i mój z Tobą, to dwie osobne sprawy i nigdzie nie odnosiłem się do problemu związanego z diyakustykiem.

Jeśli masz do mnie jakiś żal za jakąś sprawę to pisz jasno a nie żadnymi zagadkami. Pisałem Ci wiele razy, że reklamacje uwzględniam po uprzednim otrzymaniu wadliwego wg Ciebie towaru. Chociaż nie zauważyłem żeby był wadliwy skoro czekam na wyjaśnienia co nie pasuje i na paczkę już kilka miesięcy...

Skomentuj

Tak tylko się zastanawiam, czy Piku nie za BARDZO wzorował się na loudspeakershop.eu i "pożyczył" on nich layoutu strony? Bo są pewne bardzo duże podobieństwa w skryptach akustyk-audio.pl i loudspeakershop.eu - wgłębić się w kod źródłowy.

Czy to tylko moja fanaberia i się myle?
                                    Last edited by Hand; 19.08.2011, 03:55.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                      Hand a co to ma wspolnego ze sprawa?
                                      Nie zasmiecaj tematu!
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez Hand Zobacz posta
                                        Tak tylko się zastanawiam, czy Piku nie za BARDZO wzorował się na loudspeakershop.eu i "pożyczył" on nich layoutu strony? Bo są pewne bardzo duże podobieństwa w skryptach akustyk-audio.pl i loudspeakershop.eu - wgłębić się w kod źródłowy.

Czy to tylko moja fanaberia i się myle?
                                        a najbardziej ------------ jak ktos wypowiada sie na temat, o ktorym nie ma zielonego pojecia, tylko po to zeby szukac dziury w calym

UWAGI MODERATORA
                                        Przypomnij sobie treść pkt 9 ppkt g regulaminu serwisu diyaudio.pl. Dalszych upomnień słownych nie będzie.
                                        Last edited by Q; 20.08.2011, 10:16. Powód: Upomnienie

Skomentuj

Czaruję...
                                        X