Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VW Passat by Audio-Technik.pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VW Passat by Audio-Technik.pl

Informacja
    nie mam za bardzo czasu na pelny opis, wiec narazie wrzuce zdjecia i film
    opis uzupelnie pozniej

VW Passat B5 Kamila

pierwszy raz robilismy zabudowe w tym samochodzie jakis rok temu
    wygladalo to tak

pozniej wlasciciel zamontowal zawieszenie pneumatyczne i w bagazniku przybyla paskudna butla :/

nie wyglada to za ciekawie, wiec pora to ukryc...

skladniki systemu

jednostka centralna

Alpine IVA-W520R
    http://www.alpinecaraudioonline.co.u...ine_iva-w502r/

system przedni jak i w bagazniku

Focal 165 KRX3
    http://www.focal.com/en/car-audio-so...t/165-krx3.php

system tylni

Focal 165 KRX2
    http://www.focal.com/en/car-audio-so...s/165-krx2.php

suby

JL Audio 10W7
    http://www.jlaudio.com/10w7ae-3-car-...-drivers-92114

wzmacniacze

Focal FPS 2160
    http://www.focal.com/en/car-audio-so...s/fps-2160.php

Focal FPS 2300RX
    http://www.focal.com/en/car-audio-so...fps-2300rx.php

U.S.Amps USA-2000X
    nie pamietam modelu - prawdopodobnie 2000x

zasilanie

fabryczny alternator juz nie dawal rady w poprzedniej konfiguracji i aku bylo czesto niedoladowane...

tak wiec teraz jest alternator 200A

prad z altenatora plynie poprzez kable 2x50mm2 do 2 akumulatorow zelowych

i tutaj jest ciekawe rozwiazanie

zeby uniknac takich sytuacji jak wczesniej, kiedy to aku jest niedoladowane i utrudnia np rozruch silnika, to aku sa "rozdzielane" podczas gdy silnik nie pracuje.
    przy wylaczonym silniku, kiedy alternator nie pracuje, wzmacniacze pobieraja prad tylko z tylnego akumulatora
    po uruchomieniu silnika alternator najpierw laduje przednie aku, po pewnym czasie zalacza sie przekaznik i laduje rowniez tylne aku

w ten sposob samochod nigdy nie powinien miec problemow z brakiem zasilania

samochod czesto startuje w zawodach pod zadaszeniem, wiec zeby nie zabraklo pradu zainstalowany jest zasilacz/prostownik
    male, ale mocne

mimo tego ze aku jest ok 50cm od wzmacniaczy, to zeby nie zabraklo chwilowo pradu jest kondensator

Ground Zero 12F!
    http://www.ground-zero-audio.com/en/...zpc-120fx.html

"procesor"
    mimo tej calej potegi, te JLe nie schodzily tak nisko jakby mozna bylo oczekiwac od takiego systemu
    zeby to skorygowac uzylismy czegos takiego - aktywna korekcja basu i jest miodzio

rtv

jaki show-car by sie obyl bez monitorka?
    ale przeciez nie ma sensu ladowac 7" monitorkow skoro taki jest w radiu!

tak wiec do bagaznika idzie 22" TV + PS3

pare fotek z placu boju

gotowe auto

troche fotek ze zlotow

na koniec mozna go zobaczyc w OPERACJI TUNING w TVN Turbo!

http://tvnplayer.pl/seriale-online/o...E08,12939.html

na koniec ciekawostka
    polozony pasek na glebie i listewka 15mm sklejki ktora nie chce przejsc :p

Last edited by Pawel S.; 25.05.2012, 11:08.

Świetna robota jeżeli chodzi o CA, jednak auto moim zdaniem, nie jest zbyt wystawowe, podpada mi pod agro

Już pisałem w temacie o Targach Tuning Show, że spędziłem przy nim dużo czasu, ze względu na Focale, i JLe :)

Skomentuj

Wygląda super, brawo chlopaku.. A jak gra..? Lightsound krótki opis jako osoby postronnej..?
      Pawel S. auto startowało w jakimś konkursie CA..? W ile uwineliście się z budową..?

Skomentuj

Na temat "użyteczności" się nie wypowiadam, ale samo wykonanie jest świetne! :) Kawał dobrej roboty! Gratuluję!

Skomentuj

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
          Wygląda super, brawo chlopaku.. A jak gra..? Lightsound krótki opis jako osoby postronnej..?
          Pawel S. auto startowało w jakimś konkursie CA..? W ile uwineliście się z budową..?
          Zestaw znam, bo słuchałem już na spokojnie w dwóch samochodach, a targach nie było możliwości dobrze tego posłuchać - szum i głośno w około, zagłuszały inne samochody.
          Ale wypadło to bardzo fajnie, to jest zestaw który chciałbym mieć u siebie (nie do końca, bo woofer z kr2 z korektorem fazy, lepiej mi się wydaje radzi na basie, mimo iż wszyscy mówią że ten bez korektora jest lepszy i na górę nie podoba mi się focal, wstawił bym tam jakąś wstęgę, zobaczymy jaką. Chociaż ostatnio lklukasz zaczął mi coś o AWXie temat i się także zastanawiam nad innym setupem 3way.

Startrowali w wojna północ południe, tam zajęli 1 miejsce, ale to nie jest samochód zrobiony pod zawody SQL, tylko raczej zaliczył bym go pod funny CA

Skomentuj

Dzięki.. Mnie też lklukasz namawia na AWX,a odciągając od innych wysokotonówek.. Koniec Offtopa..

Skomentuj

MASAKRA !!! ale to wygląda profesjonalnie.
              gratuluje Tobie roboty a właścicielowi wyboru wykonawcy!
              dobra robota = dobra reputacja firmy
              i z taką reputacją ja biorę swojego seicento i zasuwam do ciebie jak będzie kasa na sprzęt caraudio

Skomentuj

Witam, z tym wooferem z korektorem, to jest tak, że ma po prostu słabszy napęd i rzeczywiście tego basu jest więcej. (zestaw KRX-2 jest zamontowany w drzwiach tylnych ) Jednak przy tym subwooferze i potężnym napędzie dla wooferów i tak musieliśmy je potraktować delikatnie HPF-em.
                Odnośnie góry, to mnie osobiście tez nie przypadają do gustu te Focale - za ostre jak wszystkie wysokotonówki tej firmy - no może poza Utopią.
                Jeśli chodzi o moją ocene brzmienia, to przede wszystkim podoba mi się ta precyzja, Focale wręcz tną powietrze. Dynamika jest na świetnym poziomie, nawet przy utworach z wielką ilością instrumentów przy głośnym słuchaniu, gdzie większość zesatawów już by się wyłożyła i zaczęła siać zniekształceniami ten system sobie radzi zadziwiająco dobrze. Jest to w dużej mierze zasługa pieców Focala, które mają świetny DF oraz olbrzymi zapas mocy, a poza tym są po prostu piękne.
                Bas z W7, to dla mnie miód dla uszu, te głośniki mają ogromne możliwości i są w stanie zejść do samego dołu. Co prawda przy korekcji aktywnej, którą im zaserwowaliśmy nie są w stanie dorównać efektywnością Focalom przy otwartym bagażniku, ale po jego zamknięciu w środku jest potężny i super niski bas, który w dodatku wyrabia się nawet przy szybkich numerach.
                Jeśli chodzi o zawody i SQ, to nie był system robiony z ta myślą. Jest to typowy ShowCar robiony na pokaz, który ma służyć również do świetnej rozrywki.
                Niemniej jednak gra to naprawdę fajnie :)

Skomentuj

Pikna robota! Gratuluje!
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Panowie przecież to jest auto wystawowe, cos typu show car
                    pytania na zasadzie jak to gra sa zdecydowanie nie na miejscu
                    poprawnym pyataniem jest raczyj czy przyciaga gapiów...

Paweł tak jak mowiłem ci pól roku temu powiem i teraz: świetna robota!
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no i SHOW robi..! bardzo mi się podoba estetyka z jaką została wykonana zabudowa..! Wrzucaj Pawle częściej efekty swojej pracy bo bardzo przyjemnie się patrzy na rzeczy które są zrobione wpełni profesjonalnie.!

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                        Świetna robota jeżeli chodzi o CA, jednak auto moim zdaniem, nie jest zbyt wystawowe, podpada mi pod agro
                        to juz kwestia gustu. akurat design wymyslil wlasciciel

A jak gra..? Lightsound krótki opis jako osoby postronnej..?
                        Pawel S. auto startowało w jakimś konkursie CA..?
                        auto nie jest zrobione ani na SQ ani na DB

do SQ troche brakuje, np radia z czasowkami
                        do DB tez brakuje - na tych ustawieniach te suby wyciagaja "jedynie" 138dB

W ile uwineliście się z budową..?
                        trudno powiedziec

jakies 1,5 miesiaca pracy w 3 osoby srednio po 8-10h dziennie
                        zdecydowanej wiekszosci pracy tam nie widac

Zamieszczone przez przemasi Zobacz posta
                        Na temat "użyteczności" się nie wypowiadam
                        to samochod tylko i wylacznie na zloty...

to jest zestaw który chciałbym mieć u siebie (nie do końca, bo woofer z kr2 z korektorem fazy, lepiej mi się wydaje radzi na basie, mimo iż wszyscy mówią że ten bez korektora jest lepszy i na górę nie podoba mi się focal, wstawił bym tam jakąś wstęgę, zobaczymy jaką.
                        czyli bys zrobil nowy zestaw

mi tam nie lezy wysokotonowka - wole morelowe brzmienie
                        a tak to zestaw ciekawy

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                        gratuluje Tobie roboty a właścicielowi wyboru wykonawcy!
                        nie zapominaj ze to nie moja firma. ja tam tylko czasami pomagam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          do SQ troche brakuje, np radia z czasowkami
                          a ta stacja alpiny nie ma czasów?
                          co to za model?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie wiem - pytaj UKAsza
                            w OPT pokazywali

ale z brzmienia to raczej przecietne radio (jak na ta polke cenowa)

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              a ta stacja alpiny nie ma czasów?
                              co to za model?
                              Alpine IVA-W502R mają korekcje czasową - Pawle, instrukcja w dłoń i działaj.
                              Chociaż i tak przydało by się wszystko aktywnie puścić, no ale scenę można tam umieścić pod lusterkiem, bo jest na razie przed kierowcą.
                              Sądzę że przez to zamówienie, firma mogła się rozwinąć

Skomentuj

Alpine IVA-W502R mają korekcje czasową - Pawle, instrukcja w dłoń i działaj.
                                ha! i wyszla moja niechec do grzebania w radiu

jak samochod bedzie na garazu to sie pobawimy

Sądzę że przez to zamówienie, firma mogła się rozwinąć
                                w zasadzie to przez niego firma powstala

Skomentuj

powodzenia Pawle z czasami w takiej konfiguracji jak gra teraz auto
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie zapominaj ze to nie moja firma. ja tam tylko czasami pomagam
                                    To widzę, że nie tylko ja tak samo działam
                                    ha! i wyszla moja niechec do grzebania w radiu
                                    Nie dziwię się - jak nie zobaczę z Alpiny 105 to wiem że nie ma co dalej grzebać przy radiu, bo i tak nie będzie za ciekawe brzmienie - takie radia nie są nastawione na jakość.

w zasadzie to przez niego firma powstala
                                    Skądś to znam, co prawda inna branża, ale jedno zamówienie za granice, i firma szwagra przędzie już 2 rok, prężnie się rozwijając. Wczoraj była 2 rocznica właśnie.
                                    Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    powodzenia Pawle z czasami w takiej konfiguracji jak gra teraz auto
                                    :lol: właśnie, przód z tyłem można jakoś dograć, ale to co w bagażniku, to już masakra. Da się wyłączyć bagażnikowe Focale?, czy one są razem z tyłem puszczone? :)

Skomentuj

:lol: właśnie, przód z tyłem można jakoś dograć, ale to co w bagażniku, to już masakra. Da się wyłączyć bagażnikowe Focale?, czy one są razem z tyłem puszczone? :)
                                      No bez przesady :P
                                      Bagażnikowe Focale załączają się po otwarciu klapy, korzystając z wzmacniacza zasilającego tylne głośniki gdy klapa jest zamknięta.

Skomentuj

panowie, caly system jest bardzo dobrze obmyslony
                                        zaraz postaram sie powoli uzupelniac opis

Skomentuj

Czaruję...
                                        X