Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak uruchomic radio samochodowe w domu bez zasilacza?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak uruchomic radio samochodowe w domu bez zasilacza?

Cześć,
    A mam jeszczę zasilacz KEMOT ZS który wzmacniał antenę od TV, i który ma wymarzone 12V więc czy ten już uruchomi te radio samochodowe ? Tylko z tym, że ma 100mA no ale tego już mogę podłączyć ?:)

Podłącz, nic się nie stanie. Radio jest pod 12V, zasilacz jest pod 12V więc nic nie spalisz, ani nie dojdzie do uśmiercenia przez porażenie. Jak nie zadziała to drogą dedukcji coś jest nie tak ( :)). Łatwiej i prościej zamiast zakładać tyle tematow byloby podłączyć te radio pod zasilanie od kompa ( bo kompa chyba posiadasz, chyba, że piszesz na laptopie/ no i chyba ,że masz jakiś porządny zasilacz OCZ, Zalmana itp. 60A lub więcej, jak spawarka- to uważaj :razz: ). Kazdy nawet najstarszy zasilacz ma na wyjściu 12V conajmniej 1A/ a jak podłączyć? ....Google.....
    Last edited by ruffpl; 10.09.2013, 12:38.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
      jeszcze jeden taki temat a dostaniesz zakaz pisania!
      to juz nie jest smieszne!

---------- Post dodany o 13:05 ---------- Poprzedni post o 13:01 ----------

zmienilem nazwe tematu i masz tutaj pytac o wszystko - nie zakladaj wiecej tematow dotyczacych tego radia!

zapewne zaraz bedziesz pytal jak uruchomic to radio...

jak sie zapali jakas kontrolka to bedzie sukces. z tymi 100mA to nawet zaden mechanizm nie ruszy

masz blaszaka czy lapka?

Skomentuj

Ok, nie, nie będę takich tematów więcej zakładał, tylko mam w domu 12V więc może na tym...
        Mam stacjonarnego. Ale nie chciałbym podłączyć pod zasilacz PC bo mi chodzi tylko najpierw o sprawdzenie czy wogóle działa. Ale głośniki można też podpiąć ? Cicho powinno zagrać. A pod zasilacza z PC-ta podłączyłbym na stałe, gdyby się okazało że radio jest wogóle dobre.

Skomentuj

Jezeli to radio ma czesci mechaniczne (cd lub kaseta) to watpie zeby ruszylo. Co najwyzej zapali sie kontrolka i zgasnie.
          Sprawdzic mozesz na kompie - zasilacz ma zabezpieczenia. Odlacz tylko dyski zeby systemu nie rozwalic jakby sie zabezpieczenie wlaczylo

Skomentuj

:bored:

---------- Post dodany o 15:01 ---------- Poprzedni post o 15:00 ----------

Zamieszczone przez elektroPC Zobacz posta
            A pod zasilacza z PC-ta podłączyłbym na stałe, gdyby się okazało że radio jest wogóle dobre.
            więc podłącz pod zasilacza z PC-ta aby sprawdzić czy radio jest wogóle dobre

Skomentuj

Hehe
              Nie dość, ze radia na 100% nie uruchomi to jeszcze kompa popsuje :(
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie, to radio ma tylko USB i AUX, nie ma na płyty wejścia. Ale właśnie w tym rzecz, że chcę najpierw sprawdzić, a nie tam w komputerze grzebać, do kompa zasilacz mam dopiero przyjść, więc jak radio okaże się sprawne, a przyjdzie zasilacz, to ten obecny z kompa wyjmę specjalnie dla radia. O!

Skomentuj

A wiesz jak radio uruchomic?

Skomentuj

O, następny się wypowiedział... Dlaczego inni piszą (którzy podłączali) że na takim od PC-ta śmiga jak ta lala, a inni że nie pójdzie ?! :/

Skomentuj

A co to za radio ?

Skomentuj

Tak, podłączenie kapuję. Czerwony z żółtym (wychodzące z radia) do plusa zasilacza, a czarny (z radia) do minusa zasilacza - oczywiścię nie mówię w tym momencie o podłączeniu pod zasiłkę z PC.

---------- Post dodany o 14:20 ---------- Poprzedni post o 14:19 ----------

Pioneer MVH-1400UB - model podawałem w poprzednich tematach.

Skomentuj

Idź podłącz to tak jak napisałeś bezpośrednio pod akumulator!
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdzie ? Mam zatrzymać kolesia na ulicy, i zapytać: sprawdzi pan radio ? Nie pisz takich postów które nic mi nie pomagagją!

Skomentuj

Otwórz kompa i podlacz go. Jak podłączysz dobrze pod 12v to albo radio się nie uruchomi, albo pójdzie w nim bezpiecznik. Kompa ani radia nie popsujesz. Po sprawie.:mad: Auta nie masz, zasilacz od kompa masz innej opcji nie widzę. Przeciez zajmie ci to minute i po sprawie a temat sie ciagnie od tygodnia...

....matko bosko.....elektroda....

Skomentuj

Jesteś nie refirmowalny!
                                Radio samochodowe jest do grania w samochodzie
                                Skąd miałem wiedzieć, ze masz radio samochodowe a nie masz samochodu
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                  Otwórz kompa i podlacz go. Jak podłączysz dobrze pod 12v to albo radio się nie uruchomi, albo pójdzie w nim bezpiecznik. Kompa ani radia nie popsujesz. Po sprawie.:mad: Auta nie masz, zasilacz od kompa masz innej opcji nie widzę. Przeciez zajmie ci to minute i po sprawie a temat sie ciagnie od tygodnia...

....matko bosko.....elektroda....
                                  Jak to: jak podłączysz dobrze, to albo radio się nie uruchomi albo pójdzie w nim bezpiecznik ? To mam podłączyć specjalnie niedobrze ?
                                  No a ten co ma 12V a 100mA ? Nie spalę zasilacza ?

Skomentuj

Nie spalisz zasilacza. On po prostu nie da rady uruchomić tego radia. To tak jakbyś do czołgu wlał nakrętkę benzyny ekstrakcyjnej i myślał, że zapali i jeszcze przejedzie ci ze 100km/ albo na baterię od zegarka uruchomić estradową końcówkę mocy - to tak bardziej w temacie audio

---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post o 18:27 ----------

ps. jaki ptrzebujesz zasilacz bo mi zawadzają w pokoju

Skomentuj

E... Przydałby się jakiś co wydajność sięga do 10A ale mógłby być z PC-ta 300W.:)

---------- Post dodany 11.09.2013 o 12:54 ---------- Poprzedni post 10.09.2013 o 17:54 ----------

Podłączyłem pod ten 12V 100mA. Włącza się, ale jak dochodzi do momentu już "grania" gdy pisze na wyświetlaczu że jest ustawione na TUNER to radio gaśnie całe i się zapala i tak w kółko... Czyli radio nie jest uszkodzone tylko za mała wydajność prądowa zasilacza ? A może nie podtrzymuje podświetlania ?

Skomentuj

Zamieszczone przez elektroPC Zobacz posta
                                        Czyli radio nie jest uszkodzone tylko za mała wydajność prądowa zasilacza ?
                                        Nie wiadomo, ale prawdopodobnie tak. Gdybyś mógl podłączyć do takiego zasilania jakie powinno miec te radio,to można by było dojść do tego czy gaśnie bo uszkodzone, czy to tylko przez zasilacz.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X