Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transfer Multisort Electronic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Transfer Multisort Electronic

Temat troche nietypowy i pewnie za niedługo poleci do kosza...

Czy kupuje ktoś w http://www.tme.eu/pl/ ?? Chodzi mi o to czy sa lepsze sklepy internetowe ?? Ponieważ potrzebuję troche części elektronicznych ale nie mam kiedy iść do sklepu u mnie w mieście (praca trzyma...)
    Czekam na ogólne opinie. Pozdrawiam.

Ja kupowałem kilka razy i było ok. Trzeba tylko przy zamawianiu patrzeć na stan magazynowy. Ja nie patrzyłem i dostałem po pół roku kolejna paczkę i brakującymi elementami (za przesyłkę nie płaciłem tylko za elementy). Oni maja podpisane z umowy z wieloma dużymi hurtowniami więc można zrobić zakupy w jednym miejscu

Skomentuj

TME to hurtownia, ceny za pojedyncze sztuki mają wysokie, no i czasem potrzebujesz dwóch kondensatorów a musisz kupić dziesięć bo takie jest możliwe minimalne zamówienie.
      Na Allegro jest MARKG_2006 i HFO, jest też Piekarz - do takich zwykłych zakupów chyba jednak lepsi.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Kupuję tam od co najnmiej 10lat, bardzo wysoki standard obsługi klienta, minusem jest minimalna ilość zamówienia przy wielu produktach glownie tych drobnych, co przy zamawianiu małych ilości jest średnio opłacalne.

Skomentuj

Fakt faktem ze minimalne ilosci zamówienia mają czasem spore czyli 100m oplotu ... jak się potrzebuje 10 to tak przykładowo.

A jakieś rówież dobre sklepy elektroniczne internetowe pomijając allegro... ??

Skomentuj

Od siebie mogę polecić lispol.pl , kupuję tam od 2lat
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Avt, maja duzy wybor.Ale kilka razy mialem problemy przy realizacji zamowienia, dostalem nie to co zamowilem.
              Last edited by AdamAudio; 26.12.2013, 13:24.

Skomentuj

Witam,
                ja mogę polecić sklep www.aphelektra.com - ceny dużo niższe niż w innych sklepach - przynajmniej na to, co ja potrzebowałem

Skomentuj

Ja oprócz tme kupowałem bez problemów w:
                  http://www.soltronik.pl
                  http://www.conrad.pl

Oczywiście jest paru dużych sprzedawców na allegro którzy mają o wiele atrakcyjniejsze ceny niż w w.w. stronach ale nie ma co liczyć na taki asortyment.

Skomentuj

Tylko że na allegro ciężko dostać wszystko od jednego allegrowicza... a o to właśnie się rozchodzi czasami...

Skomentuj

dobry sklep, ceny nie ciekawe przy małych ilościach ale nie sprzedaja bubli, szybka dostawa. i zaloguj sie żeby pokazywało Ci ceny brutto.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                        i zaloguj sie żeby pokazywało Ci ceny brutto
                        Zrobione Conrad Fajny sklep mają sporo części...

Skomentuj

AVT raczej odradzam.
                          Są opryskliwi, mają w du.ie klienta, a jedyne co im dobrze wychodzi to braki i kłamanie.
                          Sklep mają w wa/wie a magazyn w chinach :-) bo jedni nie wiedzą co drudzy robią, chyba że się telegramami porozumiewają.
                          Po za tym większość sklepów u nas zaopatruje się w tme.

Skomentuj

Służbowo i prywatnie TME, FARNELL, MARITEX, a nietypowe elementy z małych sklepów lub allegro. Polecam w szczególności TME i MARITEX, zawodowe podejście do klienta i express wysyłki, ceny przystępne. Na pewno nie polecam ELFA DISTRELEC - straszne ceny, niedbałość o zapakowanie towaru.
                            Last edited by dragon; 27.12.2013, 10:30.

Skomentuj

hfo, godne polecenia.

Skomentuj

Drugi raz polecę - http://elektronika-sklep.pl/sklep/ - to tak a propo sklepów gdzie podejście do klienta jest ludzkie. Ceny mniej więcej takie jak w Lispol (niskie), a chyba nieco większy wybór (choć do Lispola dawno nie zaglądają, a chłopaki z Myślenic się starają).

Ogólnie ja to widzę tak - chce się zrobić zakupy w jednym miejscu - tylko TME. Jeśli uda sie znaleźć wszystko co potrzeba gdzie indziej - to zwykle wyjdzie taniej.

Skomentuj

TME - ok, stara, porządna firma. Ponad 20 lat na rynku, wysoki standard obsługi, gigantyczny magazyn. Przeszkodą może być faktycznie minimalna ilość.
                                  A jeśli mowa o innych to jeszcze: elfa.se, conrad.pl, soselectronic.pl (tu np. kupuję VISATONA sporo taniej niż w GRELTON-ie)
                                  Jeśli komuś nie zależy na czasie, za to zależy na kasie polecam http://www.utsource.net/ - czego oni tam nie mają (nawet jakieś dość egzotyczne procesory do serwisu audio za śmieszne w porównaniu do europejskich pieniądze) Upierdliwa jest trochę nawigacja i sposób zamawiania, ale można ich elementy znaleźć na ebay'u - wtedy często jest "Free shipping"
                                  Nie na temat...
                                  BTW, jak ma być u nas dobrze, jak wysyłają za free scalaczek za 6$ (za który zresztą w PL chcą 200pln) elegancko zapakowany jako gift. Paczuszka idzie "Par Avion" za 0,30$ :thumbsup: Po tygodniu jest w EU, a następne dwa krąży nie wiadomo jak i gdzie, bo tracking przesyłki kończy się równo w momencie lądowania samolotu w Europie, a już na pewno w momencie przekroczenia polskiej granicy :mad:

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    TME to hurtownia, ceny za pojedyncze sztuki mają wysokie, no i czasem potrzebujesz dwóch kondensatorów a musisz kupić dziesięć bo takie jest możliwe minimalne zamówienie.
                                    Na Allegro jest MARKG_2006 i HFO, jest też Piekarz - do takich zwykłych zakupów chyba jednak lepsi.
                                    Czy u tego pierwszego sprzedawcy tranzystory oraz wzmacniacze operacyjne są pewne?

Skomentuj

MARKG_2006 od niego brałem większość tranzystorów do zbiorowych zamówień symasyma i wszystko chodziło gładko, dla mnie sa pewne.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X