Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

El Classico by Pteterycz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[3-drożne] El Classico by Pteterycz

Witajcie!

GŁOŚNIKI: Tonsil GDN 30/80/2, Tonsil GDM 18/80, Wavecor TW030WA07

ZAŁOŻENIA: Dość kontrowersyjny zestaw z wiadomych powodów. założenia były mniej więcej takie aby sprawdzić czy coś są warte. Jak widać wysoko tonowy poleciał pierwszy... ale o tym pożniej

BUDOWA: Obudowa z płyty MDF 25mm, 66L, BR, strojone na około 38-39Hz. Fornir orzech amerykański, klejony metodą na żelazko klejem wikolo podobnym. Głośniki zamontowane nie symetrycznie aby nawiązywały do klasyki jak nazwa wskazuje, lecz dodałem kilka gadżetów aby odświeżyć i żeby było parę akcentów po nowemu.

ZWROTNICA: Tutaj popis dał Paweł! Dzięki mu za to bo jest za co

WRAŻENIA ODSŁUCHOWE: Nie umiem ładnie ubierać w słowa i opisywać jak co po niektórzy, ale spróbuje coś przybliżyć Zacznijmy od góry miał być tonsil 9/120 szybko wymiękł, a co najlepsze że nie tylko w jakości a również w efektywności (podobno 92dB!) w zastępstwo wavecor i robi robotę, początkowo była obawa że nie wystarczy mu efektywności do reszty ale daje rade. Średnie również są ok. I bas nie jest tak jak w altusie że z wysokim gra pierwsze skrzypce. Nie ma go dużo nie schodzi do piekieł ale jest bardzo przyjemny i co najważniejsze nie męczy. Zestaw naprawdę nie gra jak typowy altus :flapper:

ZDJĘCIA:

Last edited by Pteterycz; 26.04.2014, 16:22.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Najładniejsze "altusy" jakie widziałem Podoba mi się to zdjęcie z lampką, jakoś tak pasują do siebie.
    Gratki!

Skomentuj

Daj jeszcze pierscien alu na bas i bedzie piknie. Generalnie naprawde dobra robota!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Daj jeszcze pierscien alu na bas i bedzie piknie. Generalnie naprawde dobra robota!
        No własnie nie wiem czy to nie będzie meksyk z tym pierścieniem
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pierścienie pryśnij na czarno i będzie dobrze.

Skomentuj

Bardzo ładne "altusy" :)

Coś więcej o wykończeniu forniru ? zabrakło w opisie

Skomentuj

Moim zdaniem sredniak alu zaburza rownowage optyczna, dlatego powinien byc pierscien na basie, aby to wyrownac. Kolumny zyskaja wizualnie duzo bardziej. Czarny pierscien nic tutaj nie poprawi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                Bardzo ładne "altusy" :)

Coś więcej o wykończeniu forniru ? zabrakło w opisie
                Fornir lakierowany lakierem matowym vidaron dwie warstwy, wcześniej poszedł podkład.

Moim zdaniem sredniak alu zaburza rownowage optyczna, dlatego powinien byc pierscien na basie, aby to wyrownac. Kolumny zyskaja wizualnie duzo bardziej. Czarny pierscien nic tutaj nie poprawi.
                Myślałem o pomalowaniu średniego...

Skomentuj

Mnie chodziło o pomalowanie wszystkich pierścieni, aby wszystko pasowało do siebie. Ogólnie to fajne paki :-)

Skomentuj

Kolumny na pewno inne. Design w stylu altusów, granie na pewno na wyższym poziomie. Kwestia pierścieni, ich brak czy ich malowanie to kwestia indywidualna. Sam mam ochotę na 3drogi w teń deseń, ale na pewno wyglądałyby inaczej. Fajnie, że coś się dzieje, bo ja kompletnie nie mam czasu żeby wystawić swoje konstrukcje :/

Skomentuj

Dobra robota :thumbsup:

Tą blaszkę "Teterycz Audio" wykonałeś sam ??

Skomentuj

Coś innego, w sumie fajne paki. Pomyśl jeszcze nad pierścieniem na bas i będzie git.

Skomentuj

Zamieszczone przez maniek860824 Zobacz posta
                          Dobra robota :thumbsup:

Tą blaszkę "Teterycz Audio" wykonałeś sam ??
                          http://www.tabal.com.pl/
                          tutaj zamawiałem, moja firmawspółpracuje z nimi

Coś innego, w sumie fajne paki. Pomyśl jeszcze nad pierścieniem na bas i będzie git.
                          coś dużo tych propozycji z tymi pierścieniami, w sumie mam w domu jutro zrobię fotkę z zobaczymy

Skomentuj

Tylko szarych plastików z czerwonym paskiem Tonsila nie wkładaj

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                              http://www.tabal.com.pl/
                              tutaj zamawiałem, moja firmawspółpracuje z nimi
                              Jaki koszt za 2 sztuki jeśli możesz zdradzić ?? :p

Skomentuj

Nie pamiętam teraz, coś ponad 10 zł za szt

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                  Nie pamiętam teraz, coś ponad 10 zł za szt
                                  Dzięki za info :thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
                                    Podoba mi się to zdjęcie z lampką, jakoś tak pasują do siebie.
                                    czyzby kolejny kandydat do kalendarza?

Zamieszczone przez manieq Zobacz posta
                                    Pierścienie pryśnij na czarno i będzie dobrze.
                                    ja bym tylko koszt GDMa pomalowal na czarno

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Design w stylu altusów, granie na pewno na wyższym poziomie.
                                    tak, granie na przyzwoitym poziomie. szkoda ze zabraklo czasu na dalsze zabawy ze zwrotnica bo podczas prob wyniki byly bardzo ciekawe...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      tak, granie na przyzwoitym poziomie. szkoda ze zabraklo czasu na dalsze zabawy ze zwrotnica bo podczas prob wyniki byly bardzo ciekawe...
                                      Kwestia podejścia... Albo robimy coś co w miarę gra i spokój albo dążymy do tego, aby w pełni wykorzystać potencjał zestawu. Kwestia podejścia...

Skomentuj

pelny potencjal wyciagne na swoich glosnikach
                                        a tutaj autor czekal juz ponad pol roku! tak ciezko u mnie z czasem :/

Skomentuj

Czaruję...
                                        X