Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Programy graficzne - projektowanie, rysowanie, renderowanie itp. konstrukcji DIY.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Programy graficzne - projektowanie, rysowanie, renderowanie itp. konstrukcji DIY.

Na pewno część z diy'erów projektuje na PC swoje wynalazki... Zastanawia mnie jak to u Was wygląda.
    Temat ogólny.

Przy prostych rzeczach ja np. rysuje coś w SketchUp po czym renderuje w Rhinoceros; czy można by jeszcze prościej ?

Bardzo ciekaw jestem czy istnieje coś takiego jak jakiś jakby panel rysunkowy, coś jak tablet (ekran dotykowy) podłączany się do PC i rysuje się ręcznie? (za pomocą rysika) Mam na myśli profesjonalne urządzenia. Chodzi o rysowanie tak jak za użyciem myszki na pc, ale odręcznie tym rysikiem...
    Last edited by ir0nhide; 11.10.2014, 23:08.

są takie kiedyś oglądałem się za czymś takim z ekranem ale cena mnie trochę uspokoiła kupiłem se jakiś bambo taki najprostszy ale nie ogarniam tego :P leży w szufladzie i się kurzy

Skomentuj

tak, nazywa się to tablet graficzny, do photoshopa idealny do 3d też można by używać ale myślę że wygodniejsza jest myszka albo trackball do takich rzeczy
      ja używam V-ray'a
      Last edited by malikowy; 12.10.2014, 00:22.

Skomentuj

Czaruję...
      X