Strona 64 z 64 PierwszyPierwszy ... 143954596061626364
Pokaż wyniki od 1,261 do 1,269 z 1269

Wątek: TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

  1. #1261
    Użytkownik
    Dołączył
    15.01.2017
    Skąd
    Tczew
    Posty
    158
    Spróbuj kupić nowe i je wlutować nie jest to duży koszt.

    Moim skromnym zdaniem po to jest te forum aby pomagać innym.Cieszę się że mogłem pomoc.

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    A czy przypadkiem nie pomyliłeś ich Bo jak pamieć mnie nie myli to jeden powinien być Logarytmiczny a drugi Liniowy.



    - - - - - aktualizacja - - - - -

    Logarytmiczny=siła głosu (wzmocnienie)
    Liniowy=Odcięcie fazy (regulacja filtra.
    Ostatnio edytowane przez Maygaywer ; 28.01.2017 o 19:36

  2. #1262
    Znawca
    Dołączył
    16.10.2011
    Skąd
    Hajnówka
    Posty
    1,043
    Cytat Zamieszczone przez Maygaywer Zobacz posta
    Spróbuj kupić nowe i je wlutować nie jest to duży koszt.

    Moim skromnym zdaniem po to jest te forum aby pomagać innym.Cieszę się że mogłem pomoc.

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    A czy przypadkiem nie pomyliłeś ich Bo jak pamieć mnie nie myli to jeden powinien być Logarytmiczny a drugi Liniowy-ale musisz to potwierdzić w dokumentacji.
    Pomylenie charakterystyki potencjometrow nie będzie miało wpływu na działanie układu a jedynie na wrażenia nierównomierne wrażenia odsluchowe. Tzn filtr powiniem mieć liniowy potek aby regulował się liniowo. Do regulacji siły głosu potrzeba logarytmiczny ponieważ ludzie ucho słyszy logarytmicznie skalę natężenia dźwięku.

    Myślę że kolega ma któryś kondensator w torze sygnału padniety lub też rezystor. Może też być tak że któryś element nie jest dobrze przylutowany tzw. zimny lut.
    Ostatnio edytowane przez Adzik94 ; 28.01.2017 o 19:42

  3. #1263
    Użytkownik
    Dołączył
    15.01.2017
    Skąd
    Tczew
    Posty
    158
    To już musi sam właściciel wzmacniacza do tego dojść.

  4. #1264
    Użytkownik
    Dołączył
    31.10.2016
    Skąd
    Lubliniec
    Posty
    86
    Spróbuje wlutować nowe bo to koszt zaledwie kilku złotych, a jak to nie pomoże to jeszcze raz posprawdzam elementy toru sygnału

  5. #1265
    Użytkownik
    Dołączył
    15.01.2017
    Skąd
    Tczew
    Posty
    158


    Masz kilka elementów do sprawdzenia jeżeli filtr ci nie pracuje poprawnie,weż pod uwagę kondensatory ceramiczne,może masz wartości pomylone.

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    Nie ma cudów,jeżeli wszystkie elementy są sprawne z powyższego schematu,oraz prawidłowo wlutowane,nie ma zwarć na pcb,to nie ma bata musi działać.
    Robiłem ten układ wielokrotnie i działał bez zarzutu.

  6. #1266
    Użytkownik
    Dołączył
    31.10.2016
    Skąd
    Lubliniec
    Posty
    86
    Mam jeszcze pytanie, bo nie chce przypadkiem wywołać pętli mas.
    Mam teraz potencjometry do masy podłączone i jeśli dobrze myślę to po zamontowaniu wszystkiego na docelowej blasze, uziemieniu tej blachy, a następnie podpięciu masy z pcb i blachy do środkowego bolca czyli uziemiania powstanie pętla mas czy nie? Jeśli tak to jak jej uniknąć? Wystarczy chyba nie uziemiać bezpośrednio blachy lub pcb?

    - - - - - aktualizacja - - - - -

    A zaznaczone elementy sprawdzę jak będę mieć chwilę

  7. #1267
    Początkujący
    Dołączył
    12.02.2017
    Skąd
    zambrów
    Posty
    1
    witam chciałbym sie dowiedzieć jak dala ten wzmacniacz do subwoofer i jakie elementy nie montować zęby nie Koszysta z dwóch dodatkowych głośników tylko sam subwoofer dziekuje

  8. #1268
    Użytkownik Awatar Holgin
    Dołączył
    26.10.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    498
    Cytat Zamieszczone przez norbi78 Zobacz posta
    witam chciałbym sie dowiedzieć jak dala ten wzmacniacz do subwoofer i jakie elementy nie montować zęby nie Koszysta z dwóch dodatkowych głośników tylko sam subwoofer dziekuje
    A po polsku?

  9. #1269
    Administrator Awatar Pawel S.
    Dołączył
    24.06.2004
    Skąd
    Koszalin/Warszawa
    Posty
    22,982
    Cytat Zamieszczone przez norbi78 Zobacz posta
    zęby nie Koszysta z dwóch dodatkowych głośników tylko sam subwoofer dziekuje
    to JEST na sam subwoofer!

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •