Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mikrowieże? czy moze cos innego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mikrowieże? czy moze cos innego?

czy ktos ma doswiadczenia z mikrowieżami?
    czy cos tanszego niz yamaha pianocraft gra i warto to kupic?

chodzi mi oczywiscie o uzywana elektronike bo kolumny zrobie sam

potrzebuje czegos malego, eleganckiego i z kompletem playerow
    czyli:
    wzmacniacz
    radio FM
    odtwarzacz CD
    odtwarzacz mp3
    AUX dla komputera

przegladam aukcje i niektore mi sie nawet podobaja... ale czy za taka cene to gra?

elektronika z DX.com odpada bo brak odtwarzacza CD

jedyna alternatywa jaka mi przychodzi do glowy to radio samochochodowe

duzy sprzet grajacy odpada z powodu rozmiaru mieszkania :p

denon z serii dm-37/8/9

Skomentuj

Ja bym chyba wziął na twoim miejscu to co tańsze, bo tam pewnie i tak siedzi w końcówce jakieś TDA.
      Kiedyś kupiłem kawałek takiej miniwieży Denona i właśnie na wyjściu był TDA7293

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        Kiedyś kupiłem kawałek takiej miniwieży Denona i właśnie na wyjściu był TDA7293
        no to i tak sukces!
        te tanie wieze ktore przegladam maja po 5-10w :p

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
        denon z serii dm-37/8/9
        ideal!
        szkoda tylko ze brak tanich uzywek :(

ale yamaha z kolei ma to samo w 2 modulach i nadal brak mp3 z usb

Skomentuj

Jaki budżet? Ja swoją kiedyś kupiłem za 500 zł w stanie idealnym.

Skomentuj

Moze jakis Teak

Skomentuj

http://allegro.pl/wieza-dvd-tevion-m...263130145.html
              Coś takiego kupiłem kiedyś córce. Głośniki to kupa straszna, wieża ale kiedyś podłączałem pod stare tonsile i było OK. Dziś nie dam rady, ale jutro - pojutrze mogę podłączyć pod dorosłe kolumny i zobaczę jak gra.
              Minus jest taki, że interfejs jest strasznie wolny, na wszystko się czeka. Ale nie mam porównania do firmówek, może być że działa podobnie. Koniecznie z pilotem!
              Last edited by Micwoj; 15.04.2015, 07:11.

Skomentuj

A może to

?allegro.pl/mini-wieza-komponentowa-denon-rcd-m37-i5249047811.html#thumb/3

Skomentuj

Z tego co się orientuję to widziałem podobne wytwory phillipsa i panasonica.

Skomentuj

Jaki budżet?
                    jak najmniej - to dla dziewczyny

Ja swoją kiedyś kupiłem za 500 zł w stanie idealnym.
                    nadal nie tanio, ale cena jeszcze do zaakceptowania
                    jak to brzmi?
                    ile to ma realnie mocy?

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                    http://allegro.pl/wieza-dvd-tevion-m...263130145.html (WIEŻA + DVD TEVION MD82480 DivX / HDMI / DVD / USB)
                    eleganckie, ale w taka firme to chyba nie zainwestuje :(

wszelkie philipsy to niestety tanie zabawki o smiesznych mocach
                    panasonica jeszcze nie szukalem

Skomentuj

Ciężko będzie. Radio samochodowe by chyba dało radę ale ten wygląd...
                      Albo zrezygnować z mp3 i starsze sztuki pewnie będzie łatwiej wyhaczyć na allegro

Coś takiego by spełniało wymogi i ma nawet wyjście na sub :) http://allegro.pl/mini-wieza-kompone...249047811.html
                      Last edited by scythe1123; 15.04.2015, 19:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        jak najmniej - to dla dziewczyny

nadal nie tanio, ale cena jeszcze do zaakceptowania
                        jak to brzmi?
                        ile to ma realnie mocy?
                        brzmi fajnie, nie jest to haiend ale daje radę, szwagier napędza tym jamo s606 a ja Wavecor+ f146 LuSzTi-ego. Z tej stajni mam jeszcze dm f107 ale to już drogo dla niej będzie.
                        Ogolnie jak za te pieniądze to godne polecenia.

Skomentuj

Szkoda ze musi byc koniecznie mp3 i usb, bo jest kilka ciekawych pozycji na rynku miniwiez i to calkiem niedrogo, sprzet z czasow kiedy jeszcze tak bardzo nie oszczedzali na wykonaniu, obecnie w segmencie budzetowym nawet pelnoprawne zestawy audio to kaszana a co dopiero mini

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jesli byc jednak rozpatrywal propozycje bez usb i mp3 to popatrz na takie wieze jak:
                          Sony Scenario 7 (Sony TA-S7, Sony ST-S7, Sony CDP-S7)
                          Sony la Scala (Sony TA-S2, Sony ST-S1, Sony CDP-S1)
                          Denon D-250 (Denon UPO-250, Denon UTP-250, Denon UCD-250)
                          Denon F-88
                          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

http://allegro.pl/radio-pioneer-deh-...264416890.html 90zl radio
                            cd, mp3 z plyt, LPF i HPF i w dodatku obsluga glosnikow 2r
                            male satelitki na HPFie + sub 2x2 na LPFie i mam tanio dobre granie :???:

chyba przedyskutuje temat z dziewczyna

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                            Jesli byc jednak rozpatrywal propozycje bez usb i mp3 to popatrz na takie wieze jak:
                            Sony Scenario 7 (Sony TA-S7, Sony ST-S7, Sony CDP-S7)
                            Sony la Scala (Sony TA-S2, Sony ST-S1, Sony CDP-S1)
                            Denon D-250 (Denon UPO-250, Denon UTP-250, Denon UCD-250)
                            Denon F-88
                            najlepiej zeby to bylo w jednym module. wiesz jak to jest z kobietami - nie podlaczy 3 kabelkow a co dopiero wiecej

- - - - - aktualizacja - - - - -

ale chyba w radiu by nie bylo AUXa :unsure:

Skomentuj

Ja mam pianocrafta z fountekami i dzieciaki sie bardzo ciesza - ojciec tez
                              Swojego czasu zrobilem obudowe z 6mm mdf do radia samochodowego, napendzal to zasilacz od laptopa 15V (dalem jeszcze diode w szereg zeby troche napiecia stracic). Powiem tyle ze bylo to bardzo wygodne rozwiazanie, wszystko w jednym, male no i z pilotem, gralo bardzo przyjemnie, tym bardziej ze bylo to JVC SH1000 , ktore teraz ladnie zbiera kurz.
                              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Ja dziewczynie kupiłem wieże LG TA106. Też były wymagania co do mp3, usb, i podłączenie do komputera. Wygląd też był brany pod uwagę. Jak do tej pory wieża sprawuje się bardzo dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  eleganckie, ale w taka firme to chyba nie zainwestuje
                                  A sprzęty z lidla kupujesz? Ta sama jakość. Czasem trafi się badziew, a czasem coś wartościowego. Nie ma co na dzień dobry deprecjonować. Akurat ta wieża tyle warta ile kosztuje (czyli tania, zasadniczo OK, ale ma fanaberie), ale mam wzmacniacz universum (też marketowa marka) co gra całkiem fajnie :)

Skomentuj

To moze kup jakis przenosny odtwarzacz MP4 i tylko podlacza do niego wzmacniacz :) Hmmm jaki by Ci tu wzmacniacz polecic, moze uniampa?
                                    Last edited by irek; 17.04.2015, 18:18.

Skomentuj

Rozejrzyj sięza JVC
                                      http://sprzedajemy.pl/micro-wieza-uz...rawna,10276362
                                      Mam dokładnie taką w domu. Przyjemnie to gra - nie ma tylko MP3 i USB. Za to jest Aux, a końcówki są na STK. Już przy ori kolumnach grało to fajnie, podłączając lepsze kolumny jest jeszcze lepiej. (oczywiście sprawdzałem, to nie są domysły )
                                      Last edited by kaka22; 16.04.2015, 16:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                        To moze kup jakis przenosny odtwarzacz MP4 i tylko podlacza do niego wzmacniacz
                                        z racji tego ze nie mam tu swoich kolumn przymierzam sie do zrobienia monitorkow z wbudowanym wzmacniaczem
                                        bym to samo jej zrobil, ale ostatnio zaczela kupowac sobie oryginalne plyty i dlatego wolalbym cos w rodzaju tych mikrowiez

Skomentuj

Czaruję...
                                        X