Wiec wycialem w plycie wiorowej ksztalt ktory byl mi potrzebny bo pod fabryczna maskownice bo nie miescil mi sie glosnik.
Wycinamy zadany ksztalt i srodek ktory wypadnie zostawiamy sobie bo za sek. sie przyda
Kladziemy siatke z jakiegos innego zestawu ...musi byc wieksza od otworu o jakies 10mm. ze wszystkich stron.
Wykozystujac grill z innych glosnikow warto pamietac aby odciac zagiecie ktore zapewne juz w nim bylo bo tak naprawde potrzebujemy siatki plaskiej.
Wyzynarka ma noz takiej szerokosci jak blacha ktora bedziemy prasowac.
Wiec nie ma problemu z tym ze wciskany krazek nie zmiesci sie z blacha w formie.
Nooo iii walimy mlotkiem ...ja uzywalem gumowego.
Tak dlugo walimy az osiagniemy wypuklosc ktora chemy miec.
I to chyba wzystko ...odcinamy to co nie potrzebne i hop :)
Zdjecia beznadziejne ...bo z telefonu :(
Ale w praktyce to jak firmowe maskownice.

a tu kolejny pomysl (nie moj) na maskownice chyba troche prostrzy ale obawiam sie ze siatka juz tak ladnie sie nie ulozy
Wycinamy zadany ksztalt i srodek ktory wypadnie zostawiamy sobie bo za sek. sie przyda

Kladziemy siatke z jakiegos innego zestawu ...musi byc wieksza od otworu o jakies 10mm. ze wszystkich stron.
Wykozystujac grill z innych glosnikow warto pamietac aby odciac zagiecie ktore zapewne juz w nim bylo bo tak naprawde potrzebujemy siatki plaskiej.
Wyzynarka ma noz takiej szerokosci jak blacha ktora bedziemy prasowac.
Wiec nie ma problemu z tym ze wciskany krazek nie zmiesci sie z blacha w formie.
Nooo iii walimy mlotkiem ...ja uzywalem gumowego.
Tak dlugo walimy az osiagniemy wypuklosc ktora chemy miec.
I to chyba wzystko ...odcinamy to co nie potrzebne i hop :)
Zdjecia beznadziejne ...bo z telefonu :(
Ale w praktyce to jak firmowe maskownice.

a tu kolejny pomysl (nie moj) na maskownice chyba troche prostrzy ale obawiam sie ze siatka juz tak ladnie sie nie ulozy

Skomentuj