Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maskownice glośników o dowolnym kształcie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Maskownice glośników o dowolnym kształcie.

Wiec wycialem w plycie wiorowej ksztalt ktory byl mi potrzebny bo pod fabryczna maskownice bo nie miescil mi sie glosnik.

Wycinamy zadany ksztalt i srodek ktory wypadnie zostawiamy sobie bo za sek. sie przyda

Kladziemy siatke z jakiegos innego zestawu ...musi byc wieksza od otworu o jakies 10mm. ze wszystkich stron.
    Wykozystujac grill z innych glosnikow warto pamietac aby odciac zagiecie ktore zapewne juz w nim bylo bo tak naprawde potrzebujemy siatki plaskiej.

Wyzynarka ma noz takiej szerokosci jak blacha ktora bedziemy prasowac.
    Wiec nie ma problemu z tym ze wciskany krazek nie zmiesci sie z blacha w formie.

Nooo iii walimy mlotkiem ...ja uzywalem gumowego.
    Tak dlugo walimy az osiagniemy wypuklosc ktora chemy miec.

I to chyba wzystko ...odcinamy to co nie potrzebne i hop :)

Zdjecia beznadziejne ...bo z telefonu :(
    Ale w praktyce to jak firmowe maskownice.

a tu kolejny pomysl (nie moj) na maskownice chyba troche prostrzy ale obawiam sie ze siatka juz tak ladnie sie nie ulozy

bardzo ładnie wyszło, gratulacje

Skomentuj

Super.... tylko jak to się trzyma, na wcisk ??

Skomentuj

gdzie taką siatke kupujesz ?

Skomentuj

jestem pod wrazeniem zapalu, pomyslowosci i zdolnosci manualno- technicznych TatyTurbo

Skomentuj

No mistrzostwo!! Znakomicie opisana metoda na zabudowę tweeterów, teraz sposób na własne maskownice..
            Czapki z głów!!

Skomentuj

ja mialem akurat z 10" cantona
              jestem pod wrazeniem zapalu
              ja juz dzialam desperacko nie wiem czy pamietacie kiedy kupilem glosniki ale to juz chyba z 8mies. temu :( :) i tak sobie leza i czekaja a po spotkaniu z Lukaszem to sie mowiac wq^%$ i postanowilem to zlepic do kupy ...mam 4 wzmacniacze ...zestaw glosnikow na cale auto i to lezy i sie kuzy wiec musialem cos wymyslic zeby upchnac je do auta nie bawiac sie w laminowanie.

aaa trzyma sie na wcisk ...ale jak juz wszystko bedzie pasowac do siebie to pojade do chlopakow co kleja ABS i mi przylapia w paru miejscach bo nie ma co gadac ale miejsce jest wrazliwe raz na jakis czas na kopniaka

Skomentuj

może wartoby przykleić ten temat ?

Skomentuj

nie chce tak wszystkiego kleic ...bo nie dlugo scrollem myszy bedzie trzeba bedzie mieszac przez 2min zeby dobic sie do nowych postow ...
                  jk dobrze pojdzie to wszystko ulepi sie do kupy i zrobi sie np: "zabudowa drzwi" a tam bedzie caly elementaz zaudowy ...ale to jeszcze troche potrafa patrzac na ilosc przybywajacych postow

Skomentuj

ja mialem akurat z 10" cantona
                    da się to inną drogą nabyć ?:)

Skomentuj

wiec nie trzeba miec kolegow od ABS'u wystarczy isc do liroja i kupic tam klej bizona do dziwnych plastikow ...reklamuja go tak: "Tym klejem skleisz to czego nie mogles zadnym innym klejem"
                      czy tak jest to nie jestem pewien - moje skleilo i to dosc mocno :)
                      ...podobno jest lepszy ...3M ..po wymieszaniu jest czarny (to tyle wiem na jego temat)

Cena mojego kleju dwuskladnikowego to 29zł

Skomentuj

Czaruję...
                      X