Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cięgna w drzwiach i wygłuszanie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cięgna w drzwiach i wygłuszanie.

Mam nadzieje ze ten post przyda sie nie tylko mi ale rowniez innym uzytkownikom forum bo dotyczy wygluszania drzwi...czy wewnetrzna strone drzwi wygluszamy cala czy tylko tyle ile zdolamy wygluszyc? jak widomo otwory w tej wewnetrznej czesci drzwi sa niewielkie(przynajmniej u mnie tak jest-honda civic 92r.) i jak wygluszyc ta wewnetrzna czesc...? co robic z ciegnami bo u mnie lataja one jak szalone i bardziej je slychac niz bas czytalem cos o jakims kicie gumiastym ktory nie zastyga...ciekawe czy to dobrze by sie sprawdzilo...prosze o jakies sposoby na te ciegna, no i co z ta wewnetrzna strona??pozdrawiam

Wiec tak:

Musisz kupic maty bitumiczne i okleic nimi najlepiej nie tylko te blachy z otworami ale takze te za nimi. Czyli zewnetrzne poszycie drzwi ale od srodka na najwiekszej powierzchni jak tylko sie da i to jak najwiekszymi platami bedziesz mogl ...nie jest to latwe bo trzeba przekladac maty z "odbezpieczona" mata przez waskie otwory.
    Blachy dobrze oczycs przed oklejaniem (rozpuszczalnik..)

Co do metody naklejania to potrzebna ci bedzie opalarka lub zwykla suszarka przykladasz mate mniej wiecej docinasz odklejasz folie i naklejasz lekko mate do blachy ...i podgrzewajac ja suszarka formujesz dokladniej do profilu blachy ....

Uwazaj aby nie robic pecherzy za mozno nie grzej tez maty ona juz po lekkim podmuchu cieplego powietrze bedzie sie ladnie ukladac ....

jak juz okleisz blache z dziorami i ta za nia (z ta nie bedzie problemow poniewaz jest przewaznie prosta w sensie bez profilow i otworow )

efekt jest zajebisty nie tylko w muzyce ale i w zamykaniu dzwi zobaczysz sam... naprawde warto to zrobic tymbardziej jak ma sie dobry przedni zestaw grajacy...

O Mate bitumiczna pytaj w sklepach z lakierami samochodowymi powinni miec cos takiego rowniez na allegro nie brakuje...

Maty bitumiczne najlepsze sa polskich firm to APP
    mozna rowniez kupic model pokryty folia metalowa ...ale je glownie kladzie sie je w okolicach silnika gdzie narazone sa na wysokie temperatury i spalenie.

Wodziki mozna zabezpieczyc a;bo tasma izolacyjna taka pokryta futerkiem.
    lub naciagnac izolacje termokurczliwa... tak naprawde jest to bardzo ciezko wyeliminowac.

txt zmodyfikowany na podstawie:
    www.honda.gda.pl
    www.nissanklub.pl

Skomentuj

a co myslisz o tym kicie ktory nie zastyga?-wyczytalem to na stronie poswieconej car audio i w tym wygluszaniu... dobry by byl na te ciegna?dzieki za odpowiedz na pewno sie przyda.pozdrawiam

Skomentuj

tylko z tymi matami bitumicznymi podobno jest problem,bo są ciężki i trzeba uważać żeby zbytnio drzwi nie obciążyć,bo mogą pojść na zawiasach.Nie wiem czy to prawda,ale na intuicje nawet to jak one są bitumiczne,to troche pewnie ważą.....

Skomentuj

tak wlaniesz ich z 30Kg to pewnie tak

Skomentuj

zalezy od wieku samochodu, czasami i 5 kg to za duzo

Skomentuj

zawiasy rdzewieja czy buda sie gnie ?

Skomentuj

czasem mysloe ze i to i to, duzo zalzy od marki samochodu, ale w starych fiatach bym nie ryzykowal zbytnio raczej :)

Skomentuj

...widac czy warto wyklejac matami czy nie :) screen z CAR and HIFI

Skomentuj

Czaruję...
                  X