szukam natchnienia co do wygladu moich nowych konstrukcji, jesli mozecie zamieszczajcie linki do stron producentow, konstrukcji DIY itp. wszelkie rozwiazania te banalnie i nie chetnie obejrze
pozdrawiam!
http://www.minimaaudio.pl/prestige.html
Kiedyś myślałem o czyms takim Nie takie trudne do zrobienia lekko zmodyfikować projekt i do tego tak konstrukcja miała by bardzo dobre właściwości akustyczne :]
panowie potrzebuje ocene pomyslu na na moja obudowe do symasyma. napisalem w skrucie koledze o co mi chodzi i pokazalem mu fotke...
i wyszlo cos takiego
teraz tylko musze wybrac jakie galki (sa widoczne 2 rodzaje) i dokladne rozmieszczenie diod oraz wlacznika. myslalem zeby dac diody w jednej osi razem z wlacznikiem...
oczywiscie cala "dupa" jest zupelnie inna niz bedzie u mnie wiec tego nie oceniajcie
no i jeszcze niebieskie podswietlenie, pelno chromu itp itd :razz: marko14, niemasz pojecia co to minimalizm??
czy Maybach wyglada jakby mial te swoje 500km pod maska?? :razz:
[ Dodano: 2007-04-25, 15:00 ]
Zamieszczone przez mIKI
Ale gałki zrób jak największe
wedle zyczenia
kolejne fotki
i jednak takie galki juz zepsuly wyglad :neutral:
a co powiecie o tych srubach na froncie?? moga myc??
hmm... to moze ja Wam przypomne koncepcje
to bylo inspiracja i wlasnie na tych kolniezach ma byc wygrawerowana skala glosnosci i zrodla dzwieku.
ostateczna decyzja nastapi jak projekty oceni moja dziewczyna :wink:
jak narazie to mam problem jak galke zamontowac na tego alpsa :???:
porządne 3-way, co myślicie o proporcjach, czy nie będzie zbyt wielkie? muszę wyrzeźbić ok 80L budkę. co jak co ale chodzi mi po głowie styl sounusów. nie będzie głupio z jednym 8" wooferem, 6" średnio-nisko? ten papier to obrys zewnętrzny kolumny... hmmmm... mam dylemat.
To ja troszke z innej beczki...........moze niektorzy zechca poszukac natchnienia w starych konstrukcjach, podam dwie stronki, na ktorych sa zdjecia tej starej dobrej techniki audio :)
Ehhh, jak ja uwielbiam stare wieloglosnikowe konstrukcje.
zakochalem sie w tych monitorkach od piweszego zobaczenia :mrgreen:
ma ktos pomysl w czym i jak zrobic te wciecia o gory? w plycie wiorowej nie da rady bez szpachlowania, mdf'u nie testowalem jeszcz pod katem frezarki, zostawia rowne, nie poszarpane linie? a moze z litego drewna? macie moze jakis inny pomysl?
no i ten kolorek, mam wyschniete dechy debowe ale niestety dab jest troche za jasny :( nie uzywalem nigdy bejcy, jakiej szukac zeby bylo w tym odcieniu po lakierowaniu?
najpierw chcem stworzyc suba w tym stylu ale niestety 35l to troche duzo.... jakies pomysly jak wystrugac calosc zeby dobrze wygladalo? :mrgreen:
[ Dodano: 2007-12-29, 00:17 ]
jeszcze jedna znaleziona fota
Skomentuj