Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Granat-Audio zwrotnice głośnikowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Granat-Audio zwrotnice głośnikowe

Witam,

Oferujemy projektowanie i wykonywanie zwrotnic głośnikowych, a także strojenie całych systemów głośnikowych i sporządzanie ustawień (tzw. presetów) w aktywnych zwrotnicach dsp.

Projektowanie schematu zwrotnicy opieramy o dokładne pomiary dostarczonej przez klienta kolumny. W ten sposób możemy dopasować jej działanie, tak żeby całość grała spójnie. Usługa ta dostępna jest oddzielnie, bądź też możemy od razu przejść do wykonania zaprojektowanej zwrotnicy na jednej z 4 dostępnych płytek drukowanych. Istnieje także możliwość wykonania zwrotnicy ze schematu klienta. W przypadku bardziej złożonych schematów zastrzegamy sobie możliwość wykonania zwrotnicy na kawału drewnianej płyty.

Zwrotnice głośnikowe pasywne stroimy tak, żeby kolumna grała neutralnie. W innych przypadkach, np. konstrukcje 3-drożne pełno-pasmowe, końcowa charakterystyka konsultowana jest z klientem w celu osiągnięcia założonego przed niego brzmienia. To samo tyczy się zwrotnic aktywnych w zestawach z subwooferem.

Pomiary dokonujemy w oparciu o system pomiarowy z mikrofonem kalibrowanym obok wzorcowego Bruel&Kjaer, a komponenty używane do zwrotnic produkuje dla nas firma Jantzen Audio.

Najświeższe informacje odnośnie oferty i kosztów związanych ze zwrotnicami znajduje się w poniższym linku:
    http://granataudio.pl/index/zwrotnic...%B3wienie.html

Bardzo istotne -> Kontaktując się z nami proszę korzystać wyłącznie z firmowego email: granatallegro (małpa) gmail.com lub Messengera https://www.facebook.com/granataudio

Pozdrawiam,
    Kuba.
    Last edited by tomekk_; 10.06.2021, 10:59.

Miałem okazję korzystać z usług firmy Granat Audio. Sympatycznie, czasowo i z dużym zaangażowaniem. Polecam.

Skomentuj

Również korzystałem z usług firmy Granat Audio, bardzo polecam, ceny bardzo dobre, a głośniki w końcu zagrały jak powinny od 10 lat.

Skomentuj

JQ.... czy można wiedzieć z jakiej oferty korzystałeś tej firmy.

Skomentuj

Zawiozłem kolumnę, która została pomierzona i odebrałem schemat zwrotnicy i kilka elementów, bo część miałem.

Skomentuj

Dla mnie Granaty budowały sub do kina.
            Majstersztyk
            Polecam

Skomentuj

Witam,
              Bardzo dziękuję za pozytywne opinie.
              Chciałem jedynie przypomnieć, że:

Zapytania i zlecenia przyjmujemy wyłącznie na firmowy e-mail lub Messenger na fb.

Pozdrawiam,
              Kuba.

Skomentuj

Chciałem zadać pytania:

1. Czy po zrobieniu zwrotnicy udostępniace klientom pliki z pomiarów (FRD i ZMA) i pomiary po zrobieniu zwrotnicy do wglądu
                2. Czy przyjmujecie sugestie klientów jak ktoś chce np. bardziej stromy filtr, albo korektę jakiegoś; pasma (podbicie/osłabienie)
                3. Możecie pokazać swoje pomieszczenie pomiarowe? :)
                Last edited by kapelli; 11.06.2021, 16:08.

Skomentuj

Przepraszam za wyzej robiłem edycję w Tapatalk i mi czcionki zwariowaly

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Dziękuję za pytania.
                    Zacznę od końca. Pomieszczenie, tudzież miejsce pomiarowe zmienia się w zależności od tego co chcemy mierzyć. Pomiary wykonujemy w dobrze znanym nam środowisku, ale nie są one zbieżne z żadną ogólnie przyjętą normą. Wobec tego, dla człowieka z zewnątrz, tego typu pomiary nie będą w pełni przydatne. Poza tym pomiary to jedno, a ich interpretacja i prawidłowo wyciągnięte wnioski to kolejna ważna kwestia w drodze do poprawnego efektu końcowego.
                    Nasza oferta to dobrze dobrane zwrotnice głośnikowe, a nie usługi pomiarowe.

Co do sugestii od klientów, staramy się wysłuchać każdego. Jeśli ktoś życzy sobie, aby np. bas był lekko na wierzchu, kolumna miała mocniej zaznaczoną górę itp. to tego typu prośby są wdrażane w życie. Natomiast jeśli ktoś wchodzi w nasze kompetencje i uważa, że np. filtr trzeciego rzędu jest koniecznością, to znaczy że prawdopodobnie sam umie zaprojektować sobie zwrotnicę i nie potrzebuje naszej pomocy.

Skomentuj

Zamówiłem u Pana Kuby zwrotnicę do trzy drożnej kolumny w tym bas aktywnie i w kilka dni za rozsądną cenę otrzymałem schemat i części zgodnie z moimi preferencjami co do jakości. W domu uruchomiłem i mogę powiedzieć, że Pan Kuba jest magikiem chyba. Znakomite brzmienie w rekordowym czasie bez żadnych uwag a tym bardziej korekt. Jestem pod wrażeniem. Polecam usługi Pana Kuby, nie tylko super fachowca ale i sympatycznego i kontaktowego człowieka.

Skomentuj

Chciałbym serdecznie polecić Kubę , opracował dla mnie zwrotnice do kolumn 3 drożnych , Kolumny grają mega fajnie , świetny kontakt . Opracowanie zwrotnicy przez Kubę w bardzo rozsądnej cenie , do tego był w okolicy i sam odebrał kolumnę do pomiarów . Jeszcze raz chciałbym serdecznie polecić bo to naprawdę świetny fachowiec .

Skomentuj

Czaruję...
                        X