Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Auto CAD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Auto CAD

witam. mam taki problem/pytanie do kogoś kto sie orientuje w CADzie
    chodzi o to:

mam rysunek 3d np frontowej płyty kolumny. w nim wycięte otwory itp... (grubość płyty uwzględniona) teraz chciałbym z tego zrobić rysunek PLASKI pozbawiony reszty wymiarów. Interesuje mnie JEDYNIE jedna płaszczyzna... ma ktoś pomysł?:)

mIKI, jaki to autoCAD ze masz rysunek 3d? :shock: :???:

Skomentuj

mam i 2006 i 2007.
      nawet jak zapisuje w starszych typu 2000 mam wciaz bryle. czyli 3d.
      chodzi tutaj o formatki ktore maja byc obrabiane na CNC i musze dostarczyc jedynie rysunek plaski a nan brylem (3d) ;/ eeh

Skomentuj

we wszystki autocadach da rady rysowac w 3d, ale nie wszystkie mają pomocne do tego celu narzędzia.

mIKI spróbuj Rysuj->bryły->Płat/Przekrój któraś z tych funkcji

Skomentuj

Widok=>widok 3d=>góra (lub inne w zaleznosci jak przyjales uklad odniesienia)

Spokojnie potem mozesz utworzyc rzutnie i bedziesz widzial plasko ( wymiarowac mozesz etc)
          aczykolwiek nadal bedzie to 3d i bedziesz mógł obrócic zaraz bryle i zobaczyc reszte bokow.

Inaczej mozna urzyc odbicia/odwzorowania owej scianki na plaszczyzne tzw "rzut płaski"
          Wpisz to w F1 bedzie wszystko ladnie opisane:)
          Bryla a obok rzut plaski, jeno z LUVami nie pomieszaj bo nie to Ci zrzutuje:) :wink:

A ja mam inne pytanie co do pierscieni wyfrezowanych na CNC tam gdzie oddajesz swoj projekt mogliby cos takiego wykonac? POdeslalbym rysunek i ugadalibysmy sie co do $
          Bo mi sie tu firma wykrzaczyla:|

Skomentuj

http://www.ellenfinkelstein.com/Auto...del_space.html

Skomentuj

Czaruję...
            X