krzyhoo9, nie wiesz zapewne że niestety przez s video sporo traci na jakości i co więcej z tego co czytałem nie można przesłać nim obrazu o dowolnej rozdzielczości, w przeciwieństwie do hdmi...
to niestety nie podłączysz tego inaczej niż przez s video, ew. możesz pokombinować z przejściówką z d-sub na dvi i kabel z dvi <---> hdmi ale wątpię żeby to zadziałało.
takero pewne konwertery (nie przejsciowki) widzialem ale ich stosowanie jest kompletnie bezsensowne (uzywa sie tego tylko gdy nie ma innych gniazd i taki konwerter to jedyny sposob) ........ przy takich konwerterach stracisz wiecej niz jak bys polaczyl bezposrednio przez s-video....
możesz pokombinować z przejściówką z d-sub na dvi i kabel z dvi <---> hdmi ale wątpię żeby to zadziałało.
to nie ma prawa zadziałać bo s video jest analogowe, a hdmi cyfrowe ;]
Miałeś na myśli d-sub też myślę że nie zadziała ale tak jak bawołek napisał są różne cuda i wszystko jest możliwe, ale na jakości na pewno nie zyskasz...
ja nie rozumiem takiego kombinowania - skoro jest S-Video tu, i tu no to z niego korzystajmy.
takero: jedyne co mi przychodzi do glowy to cos na PCMCIA do laptopa, co by przesylalo sygnal video cyfrowo. Rozejrzyj sie moze po allegro, albo zapytaj po prostu o cos takiego na forum stricte komputerowym
ja nie rozumiem takiego kombinowania - skoro jest S-Video tu, i tu no to z niego korzystajmy.
owszem można, tylko że s video ma 576 linni o ile mnie pamieć nie myli i nie obsługuje 16/9, więc kupno tv za ładnych parę kafli i stosowania go z połowę mniejszą rozdziałką oraz z czarnymi pasami na bokach zmniejszający użyteczną powierzchnie tv o 30% jest nieco bez sensu ;]
Zamieszczone przez Caleb
jedyne co mi przychodzi do glowy to cos na PCMCIA do laptopa, co by przesylalo sygnal video cyfrowo.
też o tym pomyślałem , tylko czegoś takiego nigdzie znaleźć nie mogę :)
Z tymi nowymi sprzętami to same problemy tylko, jak kupiłem PS3 to musiałem wymienić telewizor, bo pod monitor się już nie da podłączyć bo za stary (ma rok) tak samo jest z wieloma innymi rzeczami jest to bardzo denerwujące ale to marketing niestety :/ w twoim przypadku pewnie jedyną opcją będzie zmiana laptopa
ja mam ten sam problem kupilem TV i mam laptopa bez wyjscia DIVI ani HDMI a Na S-Video nie mozna uzyskac obrazu o wyzszej rozdzielczosci niz 1024x768 czyli tylko 4:3 i czarne paski po bokach. Sa specjalne konvertery zew. lecz kosztuja one naprawde sporo najlepszym rozwiazaniem bedzie zlozenie sobie komputera stacjonarnego za male pieniadze :P z wyjsciem DIVI albo wymiana laptopa :) innego wyjscia nie ma :)
Takero sprawdz ale z tego co pamietam mialem identycznie na S-video i Dsub i za cholere tak samo nie moge uzyskac wyzszej rozdzielczosci niz 1024x768 a mam 2 laptopy i SVIDEO czy DSUB to samo ;/
Sygnal ANALOGOWY a CYFROWY to nie to samo w tym problem ;/ bo tak to by glupia przejsciowka zalatwila sprawe ;/
[ Dodano: 2008-05-15, 22:09 ]
Dobra takero juz wiem dlaczego u mnie nie ma 16:9 przzez DSUB :)
DSUB spokojnie wyciaga wyzsze rozdzielczoswci lecz moj televizor przyjmuje sygnal na VGA tylko 1024x768 i za pewne twoj telewizor tez ;/ sprawdz w istrukcji obslugi.
Wiec nie wazne co zrobisz nie uzyskasz wyzszej rozdzielczosci na tym zlaczu VGA.
Zostaje jedynie co zrobic to podlaczyc przez DVI i wybranie odpowiednio rozdzielczosci czy tez przez COMPONENT i ustawieniu odpowiednio 720p czy 1080i
W moim drugim televizorze TOSHIBY 37" bezp roblemu po podlaczeniu przez VGA spokojnie moge ustawic rozdzielczosc optymalna do tego TV.
Skomentuj