Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LCD bez d-sub = lapek bez hdmi...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LCD bez d-sub = lapek bez hdmi...

Rozwiązał ktoś już podobny problem możę ? :)
    TV ma hdmi i s video, lapek s video i d sub, brak mu dvi i hdmi...

skoro tv i laptop ma s video to chyba problem z głowy chyba że koniecznie chcesz przez hdmi

Skomentuj

krzyhoo9, nie wiesz zapewne że niestety przez s video sporo traci na jakości i co więcej z tego co czytałem nie można przesłać nim obrazu o dowolnej rozdzielczości, w przeciwieństwie do hdmi...

Skomentuj

to niestety nie podłączysz tego inaczej niż przez s video, ew. możesz pokombinować z przejściówką z d-sub na dvi i kabel z dvi <---> hdmi ale wątpię żeby to zadziałało.

Skomentuj

Zamieszczone przez c4meleon
          możesz pokombinować z przejściówką z d-sub na dvi i kabel z dvi <---> hdmi ale wątpię żeby to zadziałało.
          to nie ma prawa zadziałać bo s video jest analogowe, a hdmi cyfrowe ;]

Skomentuj

takero pewne konwertery (nie przejsciowki) widzialem ale ich stosowanie jest kompletnie bezsensowne (uzywa sie tego tylko gdy nie ma innych gniazd i taki konwerter to jedyny sposob) ........ przy takich konwerterach stracisz wiecej niz jak bys polaczyl bezposrednio przez s-video....

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              możesz pokombinować z przejściówką z d-sub na dvi i kabel z dvi <---> hdmi ale wątpię żeby to zadziałało.
              to nie ma prawa zadziałać bo s video jest analogowe, a hdmi cyfrowe ;]
              Miałeś na myśli d-sub też myślę że nie zadziała ale tak jak bawołek napisał są różne cuda i wszystko jest możliwe, ale na jakości na pewno nie zyskasz...

Skomentuj

obydwa wyjscia w laptopie masz analogowe, no wiec "ciezko" bedzie to nagle przemianowac na cyfre... polec po s-video i tyle.

Skomentuj

Miałeś na myśli d-sub
                  i d sub i s video są analogowe :)

Skomentuj

wiem o tym ale z s video nie da sie podłączyć do dvi a z d-sub się da

Skomentuj

ja nie rozumiem takiego kombinowania - skoro jest S-Video tu, i tu no to z niego korzystajmy.
                      takero: jedyne co mi przychodzi do glowy to cos na PCMCIA do laptopa, co by przesylalo sygnal video cyfrowo. Rozejrzyj sie moze po allegro, albo zapytaj po prostu o cos takiego na forum stricte komputerowym

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                        ja nie rozumiem takiego kombinowania - skoro jest S-Video tu, i tu no to z niego korzystajmy.
                        owszem można, tylko że s video ma 576 linni o ile mnie pamieć nie myli i nie obsługuje 16/9, więc kupno tv za ładnych parę kafli i stosowania go z połowę mniejszą rozdziałką oraz z czarnymi pasami na bokach zmniejszający użyteczną powierzchnie tv o 30% jest nieco bez sensu ;]

Zamieszczone przez Caleb
                        jedyne co mi przychodzi do glowy to cos na PCMCIA do laptopa, co by przesylalo sygnal video cyfrowo.
                        też o tym pomyślałem , tylko czegoś takiego nigdzie znaleźć nie mogę :)

Skomentuj

Z tymi nowymi sprzętami to same problemy tylko, jak kupiłem PS3 to musiałem wymienić telewizor, bo pod monitor się już nie da podłączyć bo za stary (ma rok) tak samo jest z wieloma innymi rzeczami jest to bardzo denerwujące ale to marketing niestety :/ w twoim przypadku pewnie jedyną opcją będzie zmiana laptopa

Skomentuj

w twoim przypadku pewnie jedyną opcją będzie zmiana laptopa
                            odpada ;]
                            Prędzej zrobie sobie media center ;]

Skomentuj

ja mam ten sam problem kupilem TV i mam laptopa bez wyjscia DIVI ani HDMI a Na S-Video nie mozna uzyskac obrazu o wyzszej rozdzielczosci niz 1024x768 czyli tylko 4:3 i czarne paski po bokach. Sa specjalne konvertery zew. lecz kosztuja one naprawde sporo najlepszym rozwiazaniem bedzie zlozenie sobie komputera stacjonarnego za male pieniadze :P z wyjsciem DIVI albo wymiana laptopa :) innego wyjscia nie ma :)

Skomentuj

raffal81, s video to s video, ale pod d sub chyba dowolną rozdziałkę można sobie wygenerować ;]

Skomentuj

Takero sprawdz ale z tego co pamietam mialem identycznie na S-video i Dsub i za cholere tak samo nie moge uzyskac wyzszej rozdzielczosci niz 1024x768 a mam 2 laptopy i SVIDEO czy DSUB to samo ;/

Sygnal ANALOGOWY a CYFROWY to nie to samo w tym problem ;/ bo tak to by glupia przejsciowka zalatwila sprawe ;/

[ Dodano: 2008-05-15, 22:09 ]
                                  Dobra takero juz wiem dlaczego u mnie nie ma 16:9 przzez DSUB :)

DSUB spokojnie wyciaga wyzsze rozdzielczoswci lecz moj televizor przyjmuje sygnal na VGA tylko 1024x768 i za pewne twoj telewizor tez ;/ sprawdz w istrukcji obslugi.

Wiec nie wazne co zrobisz nie uzyskasz wyzszej rozdzielczosci na tym zlaczu VGA.

Zostaje jedynie co zrobic to podlaczyc przez DVI i wybranie odpowiednio rozdzielczosci czy tez przez COMPONENT i ustawieniu odpowiednio 720p czy 1080i

W moim drugim televizorze TOSHIBY 37" bezp roblemu po podlaczeniu przez VGA spokojnie moge ustawic rozdzielczosc optymalna do tego TV.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X