Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa glosnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa glosnika

Witam, witam was wsiech na tym forum :P
    jestem tu nowy, a to z takiego powodu bo chce sobie glosniki zlozyc. Dokladnie mowiac mam schemat wygladu tych glosnikow ale brak mi glowy z tej dziedziny i dlatego mam taka mala prozbe pomocy... schemat wyglada tak :

niemam pojecia od czego zaczac

pozdro

jakies fikusne te twoje "glosniki" :P zacznij od przeczytania artykulow ze strony glownej, sa po prawej stronie, i od przegladniecia gotowych konstrukcji

:lol: :lol:

Skomentuj

Damiano05, do czego ma to byc? i ile chcesz wydac?

Skomentuj

Glosniki maja byc do miksowania muzyki... wydac chce tak do 2000€ (6500 zl)

[ Dodano: 2008-05-29, 17:29 ]
        Zamieszczone przez damiani
        jakies fikusne te twoje "glosniki" :P zacznij od przeczytania artykulow ze strony glownej, sa po prawej stronie, i od przegladniecia gotowych konstrukcji

:lol: :lol:
        lol tak jak mowilem o budowie glosnikow niemam zabardzo pojecia to ma tylko przyblizyc schemat budowy

Skomentuj

Damiano05, jak na razie mamy plasterek sera szwajcarskiego :P a tak powaznie to moze zacznij od okreslenia co to ma byc i do czego a do obudowy dojdzie sie potem bo ze tak powiem zabrales sie od hmmm tylenej strony

Skomentuj

To chyba będzie największe diy na diyaudio
            Musisz podać więcej informacji czy to jest klon,czy sam projektowałeś,czy komuś zlecasz obudowy,elektronike.
            Może wszystko robisz sam?
            Jeszcze pytanko, to coś między kolumnami na rysunku to chyba nie projekt wzmacniacza?

Skomentuj

slaw369, wzmaka z generatorem pradu :P

Skomentuj

to cos to jest przejscie do drugiego pokoju bo glosniki maja byc ustawione przy wejsciu

Skomentuj

Te kolumny będą takie, jak Ty ( Damiano05 ) mixujesz tą muzykę :P

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
                    na oko mogę ci powiedzieć że średnica BR jest za mała :P
                    jak masz 6500zł i zero wiedzy to chłopie IDZ DO SKLEPU I KUP ZA TĄ KASĘ GOTOWE KOLUMNY !!
                    jak nic nie wiesz w tym temacie to sie za niego nie zabieraj bo wyjdzie ci kupa
                    proponuje zacząć od konstrukcji do 400zł
                    6500zł to za dużo do stracenia

... wygaśnie
                    dlatego wbilem sie tutaj na forum i prosze o wasza pomoc zeby razem cos zdzialac

Skomentuj

Jesli to jest pokoj do powiedzmy 20-pare metrow kwadratowych to dobre 2way + sub, lub 3way - na przyklad na mdsach i dxie :)... a to cos co narysowales jak najszybciej o tym zapomnij :P - dla Twojego i naszego zdrowia psychicznego :P

Skomentuj

Koledzy dobrze Ci radzą zacznij,od czegoś za małe pieniądze.
                        Inne wyjście,to pogadać z Pawłem S, który w współpracy z innymi Vipami,Moderami
                        mogą wykonać takie zlecenie i może zmieszczą się w tej cenie

Skomentuj

Za taką kasę to już raczej to: http://www.akustyk.com.pl/projekty/HX3.html
                          Do tego dobre kable i napęd.

Skomentuj

W tej sytuacji to dobre bedzie to:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12235

Ja osobiście mając 6500 zł to nie bawiłbym się w MDS i Vife :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
                              W tej sytuacji to dobra bedzie to:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12235
                              No właśnie lub to. Lepszej konstrukcji na tym forum nie znajdziesz która mógłbyś skopiować...

Skomentuj

ale znając życie chłopak pomyśli małe głośniki (mówię o monitorach) i mała moc i odpuści sobie ten projekt i zbuduje kolumny na alphardach

Skomentuj

Zamieszczone przez Damiano05
                                  Glosniki maja byc do miksowania muzyki...
                                  On chyba chce estradówki :twisted: Zrób dwa suby na 18' do tego nadstawki na 12' i driverze dwa wzmaki (jeden do nadstawek jeden do subów koniecznie z crossoverem) i jakiś mixerek I styknie ci nawet na niezłe salki :) A wysokośc kolumn nie świadczy o ich klasie... W twoim projekcje poza tym jest za dużo planowanych przetworników... Ilość przetworników też nie świadczy o klasie kolumny...

Skomentuj

Damiano05, z tego co widze nie masz kompleteni wiedzy nie wiem jak z twoimi umiejtnosciami stolarskimi bo te takze sa potrzebne by mialo to rece i nogi
                                    wiec
                                    napisz jakies konkrety bo jak na razie mamy nic nie wnoszacy rysuneczek za duzych kolumn oraz 6500 zl ktore albo mozna spozytkowac albo obawiam sie wyzucisz je w bloto

a jezeli masz taka kase dogadaj sie z kims na forum kto wie co robi odpal mu powiedzmy 1000 zl i bedziesz mial kolumny jak marzenie

jeszcze pytanko przy tak duzym budrzecie na kolumny jaki masz na wzmaka cdka oryginalne plyty ????

pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                    X