Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uwolnienie rynku pocztowego :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja wole wyslac paczke kurierem za i 40 zl niz pocztap olska nawet za 3zl dlaczego ?

a moze dlatego ze nie dosc ze paczki ida po 2 tygodnie to jescze nie dochodza zal tylek sciska.
    A kradzierz na poczcie polskiej to rzecz juz oczywista, tyle co juz poginelo mi paczuszek, i przesylek do mnie to szkoda gadac to jest doslownie paranoja.

Juz nie mowiac o listonoszach i zostawiania awizo w skrzynce bo im sie nie chce listu poleconego przyniesc bo za ciezko maja :)

przychodze na poczte z awizo mowie ze bylem w domu dlaczego listonosz nie wreczyl mi listu poleconego do reki i zaznaczam ze mieszkam na parterze, a babka mi mowi ze oni jeszcze nie maja posortowanych listow sa w workach wiec listonosz nie mogl zabrac, to dostalem krytycznego zatrzymania mozgu po czym pytam to skad wiecie ze jest w ogole do mnie jakis list ? skoro macie wszystkie w workach zapakowane i nie przesortowane ? to Babka sie zaczela jakac.

ZENADA ZENADA 3 karty do bankomatu wcielo musialem latac do banku i wyplacac pieniadze, w banku powiedzieli jedno jak zapytalem o karte "aha to na pewno na poczcie ukradli to normalne"

Priorytety jak juz maja dojsc to i tak nie dochodza po 24h kazdy na kazdego zwala ale cos ZENADA wielka nic juz nie wysylam poczta POLSKA chyba ze kartke na swieta.

A tak juz na koniec troche zabawniej jak kolega napisal ze paczuszka szczegolna itp ze zwierzeta :)

ja poczta polska kupuje swierszcze dla mojej jaszczurki tak ok 300-400 sztuk ))) tz kupowalem poczta polska teraz przewoznik mi speeeecjalny przywozi ;]

No i niedostaje tych siwerszczy moja jaszczurka domaga sie jedzonka :) ide na poczte patrze zamknieta jakis remont czy cos widze przez okno szafki poodsowane i w ogole jakis burdel

pozniej znajoma ktora tam pracuje powiedziala ze pewna pracownicabyla ciekawa co tak gra w paczce i do niej zajzala pudelko w ktorych w srodku byly swierszcze bylo zlamane i dostaly sie bezposrednio na zew narobila krzyku rzucila paczke swierszcze uciekly )) chyba musieli je wytepic ponad 300 ;];]] musialo niezle grac; P

Majne maly DRAGON tutaj jak byla maluska

A tutaj juz dorosla w porze lunchu

http://www.youtube.com/watch?v=y85745WrdDo

Skomentuj

Nie na temat...
      raffal81, bardzo fajny zwierzaczek :smile: Na tym filmiku to ona tak jęczy czy to jakiś pies?

Skomentuj

Pies piszal marudzil

A tak w ogole przepraszam za ten dodatkowy OFFTOPIC czasami nie umiem sie powstrzymac ;]

Co do poczty POLSKIEJ mamy doskonaly przyklad z dzisiejszego dnia ;] z uplywem godziny 17 00 minie dokladnie 24 godziny a PRIORYTETU nadal nie ma :)

Skomentuj

żeby priorytet doszedł w 24h musi być nadany do godz 15 bo jak nie to dopiero będzie na dzień następny. A wogóle to priorytet to nie jest tzw:"usługa gwarantowana" tzn: może dotrzeć szybciej a nie musi.

Fajny dinozaur!
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Osobiście bardzo chętnie korzystam z poczty. Chętniej z niż z kurierów. Jak chcem dostać paczkę to chcem ja dostać pocztą z jednej prostyej przyczyny. Na 99,9% i tak mnie nie będzie w domu. Mam awizo , idę odbieram, zero problemu.
            A z kurierem to jest po prostu epopeja. Dzwonienie, dogadywanie sie na godzine, tłumaczenie, ze mnie do 17 w domu nie ma a pracuje 50km dalej wiec do pracy to musi w ogóle do innego miasta jechać itd itp.

Z uwolnienie rynku pocztowego będzie jak z uwolnieniem rynku energii co juz jest ponodź faktem. Niech ktoś spróbuje zmienić dostawcę energii elektrycznej, powodzenia :mrgreen:

Skomentuj

Yoshi ja tez bym tak wolal poczta polska ale nie moge z jednej prostej przyczyny wszystko co poczta do mnie idzie to niestety 80% nie dochodzi na czas a 50% wcale ;/ paczki gina porpostu listy tez, juz nie raz sie uzeralem na poczcie i zostaje wtedy odsylany po roznych innych siedzibach, i to ja mam jezdzic i szukac paczki no wybaczcie ale place za nadanie paczki i chce ja odebrac w domu ewentualnie na poczcie a nie latac i szukac w trojmiescie swojej paczki. :)))

Skomentuj

raffal81, z tymi 50% zaginionych paczek to chyba przesada. Do mnie 90% dochodzi na czas a jeszcze zadna nie zginela. Ostatnio PCB od Questera szlo z tego co kojarze jeden dzien ;] Ostatnimi czasy mam okolo 1-2 przesylek tygodniowo do domu i tak jak mowie kazda dociera nawet przed planowanym czasem. Zgadzam sie z Yoshim co do awizo. U mnie od 7-17 nie ma nikogo w domu wiec najczesciej przesylki odbieram osobiscie na podstawie awizo w urzedzie pocztowym. Jak narazie bez zadnych problemow.

Skomentuj

chico, a ja wczoraj dostalem potencjometr oraz okolo 15 listow poleconych lub priorytetowych nadalnych na poczatku czerwca- bez jaj tak sie nie da pracowac bo o ile potek to sprawa prywatna i sie nie palilo to polecone zawieraly faktory niektroe z nich na 14 dniowym terminie platnosci wiec podpowiem dzieki poczcie nie poplacilem ich w terminie a sumy konkterne

Skomentuj

z kurierami też nie jest tak fajnie. zamawiałem raz głośniki i paczka sporo ważyła, kurier zadzwonił do mnie domofonem(mieszkam na 5 piętrze) czy bym mu nie pomógł bo paczka trochę waży, więc zszedłem do niego żeby mu pomóc i łapię się za jedną paczkę a on mi już drugą o wiele cięższą jeszcze dokłada, powiedziałem że bez takich żartów i wkurzony musiał śmigać na 5 piętro(mam windę)
                    a z pocztą to miałem kiedyś taką przygodę że mój brat wyjechał do Niemiec i nie miał jeszcze konta więc wysłał mi pieniądze pocztą (ok 600eur)
                    czekam a tu patrzeć na 2 dzień strajk poczty
                    po strajku idę a pieniędzy nie ma i nikt nie wie co się z nimi stało
                    poczta polska to po prostu zorganizowana działalność przestępcza:P

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam K
                      a z pocztą to miałem kiedyś taką przygodę że mój brat wyjechał do Niemiec i nie miał jeszcze konta więc wysłał mi pieniądze pocztą (ok 600eur)
                      czekam a tu patrzeć na 2 dzień strajk poczty
                      po strajku idę a pieniędzy nie ma i nikt nie wie co się z nimi stało
                      :P
                      Jak to mozliwe jak poczta polska swiadczy usluge "przekazu" tylko na terenie Polski?
                      A kase z zagranucy to sie wysyla Western Union
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba szybciej by było jakbyss pecjalnie dla tej okazji załozył konto i poszedłby przelew :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X