Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odnawianie głośników!! Pomóżcie!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odnawianie głośników!! Pomóżcie!

Pisałem już o tym w którymś poście ale nie dostałem odzewu! więc napiszę jeszcze raz w topicu do tego przeznaczonym, mianowicie mam problem ze zmianą resorów w starych tonsilowskich głośnikach. Kupiłem sobie nowe resorki specjalnie przeznaczone do tych głośników oraz dostałem instrukcje montażu. Niestety nie zdawałem sobie sprawy, że to może być takie trudne

Problem mam taki wyczyściłem już głośnik ze starego resora, niestety nie wiem jak po nałożeniu nowego przykleić go porzadnie do membrany, tutaj pytanie: czy da się zdjąć membranę i nakleić na nią resor oddzielnie a następnie przyczepic membrane do kosza i wtedy ostatecznie resor do kosza. Czy ktoś z was już zmieniał resory i chce się podzielić uwagami niech się dopiszę do tego wątku!! z góry dziękuję i pozdrawiam!

Co prawda jestem tu nowy strasznie nowy ;] ale w szkole na zajeciach naprawialismy glosniki < regenerowalismy> dla nauczyciel nieby mial byc to nauka ale tak naprawde robilismy robote za niego ale niewazne. Wszystko sie da zrobic, ale powoli i to mozolna praca. Ja ci powiem jak robilem to w szkole. Dostawalem kosz, odobno sewke do niego, osobno memrane, osobno 2 resory, 1 dolny drogi gorny, ja je nazywam tak samo jak wy je nazywacie to wasza sprawa, wiec pokolej przyklejalismy
    cewke do membrany, potem dolny resor do memrany, potem gorny a na koncu calosc do kosza, tylko najlepij wlacz sobie glosnik do generatora zanim przyklejisz resory i sprawcz czy czasem cewka jest dobrze ustawiona zeby gdzy wszystko przyklejsz zeby podczas grania nie udezala o magnes, na poczatek pszyklejasz resor dolny potem gorny. musisz cala mebrane wycentrowac aby cewka znajdujaca sie w szczelinie nie ocierala sie o obudowe, Powodzenia. ja nauczylem sie tego po 4 czy 6 glosniku , nie poddawaj sie napewno ci sie uda

Skomentuj

Powodzenia. ja nauczylem sie tego po 4 czy 6 glosniku , nie poddawaj sie napewno ci sie uda

Nie ma to jak motywujące słowa, ehh nie zrozumiałes moejgo problemu! jak znajde troche czasu to porobię zdjęcia i wtedy wam drugi raz objasnie mój problem, nie wierze ze nie robiliscie tego nigdy i przez to nie chcecie się udzielac.

Skomentuj

samego gornego resora nieda sie wymienic a bynajmniej jest to bardzo trudne
        wymien wszystkie podzespoly w tym glosniku moze cso z niego bedzie

Skomentuj

Czaruję...
        X