Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieuczciwi sprzedawcy kart na allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieuczciwi sprzedawcy kart na allegro

Na allegro sa wystawione aukcje kart SD ktore kosztuja np 3zł / sztuke 1GB kingstona. Problem w tym ze sprzedawca dopisuje ze koszt wysylki to 10zł a za kazda kolejna karte np +6zł.

Jest to jawne oszustwo poniewaz koszty przesylki takiej karty to okolo 3zł a nawet jesli wyslac ja super paczka np za te 10zł to nawet przy zakupie 300 kart koszta przesylki nie wzrastaja.

Jak myslicie (moze ktos zna regulamin allegro na tyle dobrze) czy mozna udowodnic takiemu sprzedawcy na podstawie tego ze koszt nadanej przez niego paczki jest o wiele nizszy od kosztow jej nadania oszustwo? Denerwuje mnie to ze naciagaja ludzi i nikt z tym nic nie robi :/ srulululu karta za 3zł a w praktce 3razy drozsza

n_omyzs, takie przekręty to juz od dawien dawna są.
    Pamiętacie jak było z biletami na koncerty?? Nie można było ich sprzedawać po większej cenie niż organizatorzy koncertu, to np. bilet kosztował 200zł a "przesyłka" do tego 300...

W regulaminie nie ma czegoś takiego, jest zapis ze to sprzedawca ustala kwotę wysyłki i kupując przedmiot, akceptujemy jednocześnie tą kwotę. Jedynie można się czepiać tych którzy mają wypisane koszta przesyłki na stronie przedmiotu, a nie w polu do tego przeznaczonym, gdzie często widzimy po prostu brak danych.
    Po prostu allegro musiało by kontrolować każdą aukcje, a od czegoś muszą umyć rece.

Skomentuj

standardzik. żeby cena była "niższa" to koszą na wysyłce, brak możliwości odbioru osobistego itp. stąd wysyłki w sklepach zaczynają się od 10zł za 1-2 sztuki, 16 za 3-4 bo sztucznie przenoszą część kwoty w koszt wysyłki. dlatego jeśli ma mnie wyjść 1zł drożej to kupuję u kolesia, który daje normalną cenę (wyższą) i bardziej uczciwy koszt wysyłki.

największy wałek jaki widziałem to karta graficzna za 1zł i wysyłka 299zł :lol:

allegro to jeden wielki śmietnik i arena przekrętów. wczoraj w faktach mówili, że polska, kraj najbardziej poszkodowany w 2 wojnie światowej, jest największym producentem i eksporterem znaczków faszystowskich, wszelkich sfastyk - około 600 aukcji. a allegro odpowiada tylko, że są "jedynie platformą" do handlu - czyli dawaj kasę i sp...aj :wink:
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Wystarczy kliknac
        I dopisac ze walek z wysylka, powinni zareagowac
        Załączone pliki

Skomentuj

zawyżony koszt wysyłki nie jest w myśl regulaminu allegro dodatkową opłatą

u nich dodatkowa opłata to coś poza kosztem przedmiotu i kosztami wysyłki

Skomentuj

Czytales kiedys regulamin?

Sprzedający mają prawo doliczyć do ceny końcowej przedmiotu następujące opłaty:

* koszt przesyłki/transportu w rzeczywistej wielkości, w oparciu o cenniki firm pocztowych i kurierskich (poprzez koszt przesyłki należy rozumieć zarówno podstawowe koszty przesłania przedmiotu, jak i opłaty za opcje dodatkowe oferowane przez pocztę i firmy kurierskie, np. ubezpieczenie przesyłki);
            * koszty związane z przygotowaniem przedmiotu do wysyłki (opakowanie, obsługa) w rzeczywistej wielkości.

Dopuszczalne jest zaokrąglenie lub zmniejszenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla Kupujących, ale nie jest dozwolone naliczanie wygórowanych opłat, które w rażącym stopniu przewyższają rzeczywisty całościowy koszt obsługi i wysłania przedmiotu.

ja podałem juz rozwiazanie, ktore jest przez alllegro wskazane, ba nawet teraz dorobili okno w ktorym widac ile co z kosztami wysylki wyniesie aby odrazu moznabylo wylapac takie NACIAGANIE.
            Pomijam kwestie reakcji pracownikow:)

Skomentuj

No bo to przecież allegro, mało kiedy reagują :P

Skomentuj

czytałem..... :) tylko odnośnie tej wysyłki to w ubiegłym roku w październiku

kiedyś sam zgłosiłem taki proceder odnośnie biletów na sensation-white ...jak mnie koleś wnerwił

ale nikt na nic nie zareagował a jak napisałem jeszcze raz do nich to dostałem takiego maila jak napisałem Ci w poście wyżej .....

widać proceder jest już nagminny i musieli coś zmienić ... :) no nic zawsze się człowiek czegoś nowego dowie

Skomentuj

Damn, to wlasnie boli, ze w zasadzie wszyscy sprzedawcy kart tak postepuja a niestety pracownicy allegro nie blokuja im kont z tego powodu itd.. napisze do allegro co mi tam ale nie wiem czy to cokolwiek zmieni..

Skomentuj

oni żyją z tych sprzedawców, ale z drugiej strony sami pozwalają na zaniżanie cen, od których mają prowizje. ogólnie allegro ma wszystko w dupie i jadą rutyną bez patrzenia na fakty. kupiłem kiedyś amorki do A6, miały być po 199zł, przed zakupem przez pół godziny gadałem przez GG ze sprzedawcą, minutę po zakupie nagle cena "wzrosła" do 220 czy 230zł więc odmówiłem zapłaty i to ja dostałem ostrzeżenie od allegro ... po prostu bez komentarza.
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ja kiedyś sprzedawałem grę, Diablo III

Nie pamiętam ceny, ale ktoś ją kupił skontaktował się ze mna itp
                      I w tym samym dniu napisał mi że się rozmyślił i nie ma zamiaru wysłać kasy i jeszcze mi gówniarz negatywa wystawił :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Szymek_1992
                        Ja kiedyś sprzedawałem grę, Diablo III

Nie pamiętam ceny, ale ktoś ją kupił skontaktował się ze mna itp
                        I w tym samym dniu napisał mi że się rozmyślił i nie ma zamiaru wysłać kasy i jeszcze mi gówniarz negatywa wystawił :(
                        bardzo na temat

Skomentuj

Nie na temat...
                          diablo III nie istnieje :P

a tak na serio - było trzeba go zgłosic na allegro, to on by dostał wtedy ostrzezenie

Skomentuj

Sorka, za tytuł (gothic III)

Było zgłaszane i co i nic ... Wielkie gówno z tym zrobili

[ Dodano: 2008-08-02, 20:37 ]
                            Oni tylko reagują jak ktoś zalega z wpłatą za wystawianie aukcji itp

Skomentuj

Ja kiedyś próbowałem interweniować w sprawie podrabianych słuchawek JBL (pchełki). Czytałem opinie na forach, że są świetne, ale katalogowa cena to 399zł. Patrze na Allegro: gosciu ma 10 kompletów bez pudełka i gwarancji za 129zł. Pytam go jak to możliwe, odpisuje, że pochodzą ze Stanów ble ble i inne ściemy. Znalazłem na jakimś zagranicznym forum zdjęcia jak rozróżnić podróbki tych słuchawek od oryginałów. Na 100% gosciu sprzedawał podróbki, więc mail do Allegro. Odpowiedź: "podjelismy stosowne kroki". Moja odpowiedz: przeciez nic nie zrobiliscie, wysyłam wam zdjecia - to są podróbki. Allegro: Dziekujemy za kontakt, podejmiemy stosowne kroki. Oczywiscie nic nie zrobili, gosciu nadal to sprzedawał.

Nóż sie w kieszeni otwiera....

Skomentuj

Czaruję...
                              X