Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak najlepiej ripować mp3?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak najlepiej ripować mp3?

Witam,
    mam takie szybkie pytanie, jak najlepiej ripować audio CD do mp3 aby tracić jak najmniej?
    Jest tych koderów i takich tam masę a ja jestem w temacie zielony
    Chciałbym mieć mp3 w dobrej jakości, ripowowalbym z audio cd albo flackow, chocby po to aby moc też odtwarzać to na mp3.
    Umiem ripować, chodzi o to aby polecić jak zrobić to aby było najlepiej.

z góry dzięki

Zamieszczone przez eXe
    ja jestem w temacie zielony
    Umiem ripować
    No to w koncu jak ?

Troche nie rozumiem pytania.. prawde mowiac w ogole przeciez przed ripowaniem ustawiasz sobie jakosc i tyle ustaw najwyzsza...

Skomentuj

Re: Jak najlepiej ripować mp3?

Zamieszczone przez eXe
      Witam,
      mam takie szybkie pytanie, jak najlepiej ripować audio CD do mp3 aby tracić jak najmniej?
      Jest tych koderów i takich tam masę a ja jestem w temacie zielony
      Chciałbym mieć mp3 w dobrej jakości, ripowowalbym z audio cd albo flackow, chocby po to aby moc też odtwarzać to na mp3.
      Umiem ripować, chodzi o to aby polecić jak zrobić to aby było najlepiej.

z góry dzięki
      EAC albo dBpoweramp i po krzyku... Tu naprawdę nie ma się nad czym rozwodzić, kodek stratny to kodek stratny dlatego musisz własne uszka zaprząc do pracy i przetestować różne ustawienia bitrate'u, rodzaju kompresji (CBR/VBR) czy nawet kodeki różnych producentów (LAME/Fraunhoffer). Sama obsługa wspomnianych programów jest prosta jak konstrukcja cepa (zwłaszcza dB), oprócz nich może się przydać jeszcze np. foobar.

Skomentuj

foobar jako kodek wykorzystuje lame :)

Skomentuj

Sa tez osobne interfejsy graficzne do lame jesli ktos nie lubi wpisywac komend.

Skomentuj

Czaruję...
          X