Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audifilski winamp...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://kxproject.lugosoft.com/intro.php - tutaj znajdziecie kX, są to o tyle ciekawe stery, że są do nich nawet pluginy , z dzwiekiem mozna robic co tylko chcecie, są nawet odpowiednie wtyczki do symulowania zwrotnic 12bd/oct :), no mnostwo tego jest... Na stronie ktora podalem jest troche info
    Dam wam jeszcze link do stronki po polsku jak namowic do wspolpracy foobara i kX razem, czyli do wykorzystania ASIO... jeżeli ktos po tym zabiegu nie uslyszy roznicy foobar<=>winamp, to chyba słon mu na ucho nadepnal :)

http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=63498 - tutaj macie link do topicu o konfiguracji foo +kX, 21 stron, praktycznie wszystko tam znajdziecie... a jak wam sie czytac nie chce to troszke zwiężlej:
    http://republika.pl/chris_gd/

Sprobojcie, to nic nie boli

maciek -> racja, foobar gra o niebo lepiej :) nawet o niebo niebo lepiej , a z tym procem to nie wiem :) u mnie zaczyna kapke żreć proca jak włącze resampling...

Skomentuj

jak chcecie foobara, sterowniki kx to sobie poczytajcie tutaj:

http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?...r=asc&&start=0

dowiecie sie takze jak je skonfigurowac.
      dodatkowo trzeba sobie jeszcze sciagnac wtyczke asio (dostepna rowniez dla winampa), mpg123 i input_std. wszystko jest pod linkiem opisane. co do sterownikow kx to naprawde polecam, maja ogromne mozliwosci.

Skomentuj

freudiana <- niom, takie dodatkowe info do mojego :) wszystko jest w tych linkach ktore podalismy

kurde :) BBCode w podpisie nie działa!! :)

Skomentuj

do souL: jak to sie fajnie zlozylo, ze pisalismy w tym samym momencie, ale byles minute ode mnie szybszy :)

a moze Ty mi cos poradzisz, bo wiem, ze na wyjsciu spdif jest takze analogowy sygnal centralny/subwoofer, tylko cos nie moge tego wlaczyc, bo ciagle mam cisze na tym wyjsciu. w kxDSP raczej mam wszystko dobrze: z surrounder'a wyjscie na subwoofer i centralny podalem w epilogu na SPDIF1 Left i SPDIF1 Right i jeszcze dodatkowo na Analog subwoofer i Analog central. nie wiem w czym problem. moja karta to SB 1024

Skomentuj

tez tak kiedys probowałem, ale tez mi nie wychodzilo :) , takze niestety CI nie pomoge :)

Skomentuj

no coz, jeszcze cos sprobuje pogmerac, a nuz sie cos uda

Skomentuj

daj znać :) wyjdzie wtedy ze nasze 1024 to 5.1 beda :)

Skomentuj

a gdzies widzialem artykul jak przerobic 1024 na 5.1 tylko, ze to sie wiazalo z wylutowaniem i przeprogramowaniem eeproma na karcie :/

Skomentuj

oj, to za duzo kombinacji :)

Skomentuj

no niestety, chociaz uklad jest dosc maly.

http://www.digit-life.com/articles/livetolive51/

tu jest wszystko opisane, nawet jest narzedzie do przeflashowania. na tweak'u juz ktos przerabial tak 1024

[ Dodano: 2004-06-30, 00:18 ]
                      co do tej przerobki to chyba nie jest warta zachodu, dowiedzialem sie wlasnie, ze owszem robi sie z niej 5.1, ale tylko dla wyjscia cyfrowego, bo standardowo jest 4.1. natomiast dodatkowego wyjscia analogowego sie nie da zrobic dlatego, ze 1024 ma glowny przetwornik DAC 2 kanalowy i dodatkowy 2 kanalowy na tyl, a wersja 5.1 ma glowny przetwornik DAC 4 kanalowy, wiec w niej juz jest analogowe wyjscie na subwoofer i centralny.

chyba, ze ktos potrzebuje akurat cyfrowego 5.1 na tej karcie to moze przerabiac, ale akurat mnie zalezalo na analogowym :(

Skomentuj

wieeelkiiie dzieki wszystkim juz biore sie za zasysanie i konfiguracje

Skomentuj

wiecie co a mi najbardziej pasuje wersja 2,78 klasyczny winamp z doinstalowanym crossfader'em działa na kazdym kompie otwiera się sekunde i wogóle jest super

Skomentuj

soul , resampling w foobarze nie podnosi jakości , co z resztą jest napisane w programie. Resamplowanie na 48kHz może przynieść rezultat bo wszystkie karty maja lepsze parametry (thd , imd) własnie z takim sygnałem niż 44 ale róznice są na poziomie tysięcznych części procenta ,więc na pewno nikt nie jest w stanie tego usłyszeć. Dlatego nie ma sensu włączać tej opcji.

Sterowniki KX'a są niezłe ale nie doskonałe, czasem zdarza sie im zawiesić. Miałem też problemy z trzeszczeniem jednego kanału karty.

Tak na prawdę największą zmianę można zaobserwować wymieniajć Live'a na coś lepszego.

Skomentuj

Ja z ciekawosci zainstalowalem te sterowniki (KX). W ogole to po zmianie playera na foobara slychac roznice, ale jak jeszcze zainstalowalem plugin do foobara i ustawilem zeby dzialalo z ASIO i z KX... to juz w ogole niebo niebo. Slychac ogromna roznice, wiecej szczegolow, bas jest elegancki i nie trzeba znieksztalcac jakimis DSP zeby byl niby lepszy. Poprostu rewelacja. Polecam wszystkim.

Skomentuj

Hmmm a jak wlaczyc 5.1 w tym foobarze? jakos nie umiem sobie z tym poradzic graja mi tylko przednie glosniki. pozatym, chyab jest lepiej nawet bez sblive :) Przynajmniej na duzych glosnikach bo na komputerowych to hcyba gorzej, tzn tak troche chyba chracza. Musze jeszcze potestowac troche ;]

Skomentuj

Panowie...lampa i wyświetlacz ?????????????????????????? To jest shit !!!!!!!!!! ZERO klasy, to tak jakby np. JVC albo Daewoo zrobiłwzmacniacz lampowy i powiedział że jest hi-endem :P

Skomentuj

Jakoś nie trybie tego co napisałeś...

Skomentuj

A ja mam takiego winampa i mi sie podoba :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X