Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przebicie w transformatorze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przebicie w transformatorze

Ahoj,

jestem posiadaczem trafa TS100/5, które miało mi się bardzo przydać, a jak na złość okazało się uszkodzone. Z tego co pokazuje miernik, jest przebicie na uzwojeniu wtórnym - trafo buczy, grzeje się i ciągnie z gniazdka 4 ampery jałowo. Orientujecie się, czy ktoś skupuje trafa w celu naprawy (w warunkach domowych naprawa byłaby deczko trudna :P), albo czy w skupach metali skupują takie rzeczy? Szkoda mi troche wyrzucać elementu wartego kilkadziesiąt złotych przez głupi drucik z przebitą izolacją

naprawa będzie nieopłacalna, a na skupach jeśli już to same metale kolorowe, napewno nie kompletne trafa, cena za 1kg to niecałe 20zł , zależnie od regionu :)
    Kokosów raczej z tego nie będzie :)
    może na allegro sprzedaj ?

Skomentuj

to jest trafo EI? jak tak to ja bym je przewijal. rozbierz starannie to trafo i zmierz dlugosci i srednice drutu. zobacz ile taki kosztuje. jak rozsadne pieniadze to kup i nawija na nowo. jak za duzo to zdemontowany drut na zlom :P

Skomentuj

Zamieszczone przez maneater89_1989
        30zl na zlomie dostaniesz jak dobrze pujdzie
        A to trafo ma 10kg?

Skomentuj

Zamieszczone przez maneater89_1989
          ale mysle ze z 30zl
          Zamieszczone przez pegelmesser
          A to trafo ma 10kg?
          W trafie miedzi zbyt wiele nie jest , na więcej niż 10zł nie licz.
          1kg miedzi to niecałe 20zł na skupie jak wyżej napisałem.

Skomentuj

wywalcie to trafo a nie się rozwodzicie...

Skomentuj

Recykling, Sound Wave, recykling :P

Skomentuj

Chciałem to trafko rozebrać i chociaż próbować nawinąć od nowa, ale ma takie plastikowe elementy, które trzeba by odłupać. Potem znowu kombinowanie jak uzwojenia pierwotne wyprowadzić... Poszło do kubła :)

Skomentuj

Czaruję...
                X