Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

internet na odległość

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

internet na odległość

Sprawa raczej skierowana jest w kierunku znawców komputerów i internetu. Chce z kuzynem podzielić się internetem, wiadomo router itp., z tym że mieszkamy od siebie z jakieś 700-800m. Może ktoś poleci mi jakim sprzętem się warto zainteresować (anteny, routek i co tam jeszcze trzeba). Czy przez taką odległość odnotuje duże spadki prędkości?

http://forum.osbridge.pl/viewforum.php?f=3

jak odpowienio zestawisz link to co ma się dziać

tylko nie kupuj nic od allegrowych garażowych producentów (anteny)
    ...broń Boże wasserman, iapt, yagi.pl wytrzegaj się ich jak ognia....

polecam elborxfa (tetra anty), interline, na tym sprzecię budujemy sieci po kilka/kilkanascie tys ludzi stawiasz i zapominasz

dobra antena jak w każdej "branży radiowej" to podstawa....

co do sprzętu w twoim przypadku nie potrzebujesz wykwintnych zabwaek,,,

kup sobie coś od AirLive tanie i dobre zabawki....stosujemy je jako końcówki klienckie tysiącami (dosłownie) tobie w zupelności wystarczy

Skomentuj

a nie lepiej pociagnac kabel?

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
        Ciągnąć 800m kabla? :mrgreen: Słabo to widzę :roll:

Skomentuj

to zalezy w jakich warunach kilka lat temu z kolegami sami kladlismy kabel na osiedlu jakies 1200m
          no ale zalezy jak to cenowo wszystko wyglada wtedy byly inne czasy;d

Skomentuj

800m hehe prawdopodobnie trzeba by było na dodatek używać urządzeń do wzmacniania sygnału, które też nie są tanie.
            Spadków prędkości nie będzie, jedynie pingi mogą czasem skakać, ewentualnie packet losty, co może być problem jeśli grasz w jakieś dynamiczne gry online. Ale tak jak bawolek wspomniał, jeśli użyjesz dobrych anten będzie wszystko w porządku. Potwierdzam, jeśli chodzi o wassermana, sam kiedyś od nich kupiłem antene i większego szajsu nie widziałem. Sam lepiej bym ją zrobił. Jeśli chodzi o router to możesz jakiegoś linksysa kupić, robotics - stabilny sprzęt. Nie wiem tylko jaki internet chcesz dzielić. Jak neo to potrzebny Ci z wbudowanym modemem adsl np. Linksys WAG200G, LINKSYS WAG54GS

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
              nie nie to ewidentnie odpad. nie mam ani warunków ani czasu żeby kopać "rowki" na kabel.

Zamieszczone przez nonameplum
              Nie wiem tylko jaki internet chcesz dzielić. Jak neo to potrzebny Ci z wbudowanym modemem adsl np. Linksys WAG200G, LINKSYS WAG54GS
              dzielić będę internet z netii więc modem będzie wymagany

bawolek, to może poleć mi sprzęt, który będzie mnie zadawalał. W gierki grane napewno nie będzie, wyłącznie surfing po sieci. Daj najlepiej konkretne linki do sprzętu.

Aha, kumpel mówił że jeśli sygnał z anten będzie przecinany linia wysokiego napięcia mogą być małe spadki na prędkości. Czy to prawda?

Skomentuj

Czaruję...
              X