Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta dźwiękowa, jaka? Opłaca się?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Karta dźwiękowa, jaka? Opłaca się?

Witam, dzisiaj przyszło mi wybrać prezent na swoją osiemnastkę :P Budżet do 130zł.

Wymyśliłem, że przydałaby mi się karta dźwiękowa, tylko pozostają dwa pytania:

Opłaca się w dzisiejszych czasach kupować kartę pod PCI ? ( teraz zaczną produkować karty pod PCI-E i nie wiem czy, gdy zmienie płytę główną ta karta na coś mi się przyda, chociaż myślę, że tak szybko PCI nie zniknie .. )

Jaką wybrać kartę?

Brać coś z serii X-Fi, czy audigy? ( Bo oczywiście myślę tylko o sound blasterach )

Chciałbym jej używać do słuchania muzyki, czasami do filmów na komputerze.

Właśnie, jeszcze jedno - potrzebuję do niej podłączyć uniampa ( stereo ), głośniki 5.1 i mikrofon Da radę to wszystko na raz?

Głośniki 5.1 mają 3 jacki.

Proszę o rady :)

PCM2702 ? podobno, niedlugo sam to sprawdze, wszyscy odstawiaja audigy jak maja ta karte...
    wlasnie jest realizowane zamowienie na plyteczki:
    http://www.audiostereo.pl/PCM2702_ka...USB_14316.html

Skomentuj

z creative'ow to bym bral do takiego zastosowania audigy 2 zs. dla x-fi szkoda pieniedzy - dzwiek sie nie poprawia. ew jak taniej to sb live 24/audigy se tylko wez pod uwage ze one maja chyba tylko 3 zlacza i zeby podlaczyc zestaw 5.1 to konieczne jest odpiecie mikrofonu czy czegos z line in - jednym slowem, jest malo wygodna...

Skomentuj

XFi Xtreme Music Gold - za 150-160zl wyrwiesz uzywki , karta rewelacja , sam taka mam od 2 lat i mialem pod nia podlaczone Gigaworksy G500 a za kilka tygodni ampli HK 3490 z HX18 po cyfrowym lub analogowym zlaczu, zobaczymy na ktorym zagra lepiej... :mrgreen:

P.S. 3 jacki + mikrofon, innej opcji nie ma w tych kartach

Skomentuj

tak jak pisze dolphin123 nie inaczej! :evil: sam mialem juz 3 wersje tej karty i kazda od audigy 2 , xfi itp jest znacznie lepsza tyle ze to tylko albo az STEREO

Skomentuj

nie będe otwierał nowego tematu wiec się spytam jaką kartę byście polecili do 200-250 zł (nówka) pod pci-e. . (nie musi być sb)

Skomentuj

Asus Xonar DX

Skomentuj

Czaruję...
              X