Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny aktywne z biedronki za 250 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny aktywne z biedronki za 250 zł

witam , ostatnio przyszła mi gazetka z biedronki i w niej oczywiście te kolumny , pewnie "made in china" bo nie ma nawet nazwy firmy ale co tam , więc tak . Dodam że kolumny są nie dla mnie tylko dla brata , ma on pokój około 7-8 m2 i creative 5.1 , tak sie zastanawia czy nie kupić tych kolumn , wsumie to chyba się opłaca wychodzi mniej jak za "dobre" głośniki komputerowe , nie potrzeba wzmacniacza i powinno grać lepiej niż te creativy . czas na kilka parametrów niektóre pewnie wyssane z palca ale co tam
    :arrow: 2x40 W ( wzmacniacz )
    :arrow: 3 drogi jakość głośników pewnie kicha bo co można mieć za te pieniądze
    :arrow: pilocik w zestawie :lol:
    :arrow: odtwarza mp3 , ma usb
    :arrow: wymiary około 60 cm wysokość 30 głębokość 16 szerokość
    :arrow: pasmo zaczyna się od 40 hz :lol:
    myślicie że warto by zmienić te creativy na takie coś :?: osobiście wydaje mi się że lepiej byłoby kupić coś takiego
    http://allegro.pl/item468907958_glos...y.html#gallery :idea:

znacie może coś w miare fajnego dla niewymagającego po przystępnej cenie :?:

pozdrawiam

http://allegro.pl/item471502188_salo...e_z4_wawa.html jesli chodzi o 2+1 w tej cenie to chyba gra najlepiej. Diy to nie zrobisz :P

Skomentuj

totalnie nie warto bo to chłam potworny. dopłać 50zł i na allegro weź geniusy 5000 albo 5005 - zbierają świetne recenzje za spójny i detaliczny dźwięk i niezły wykop. polecam zwłaszcza 5005 - mniej awaryjne i nieco mocniejsze, choć IMO brzydsze. w tej cenie do 400-500zł żaden creative czy logitech nie ma startu. sam bym je kupił zamiast kina jvc, ale byłby problem z radiem. na alledrogo są te geniusy po 270zł około.
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

opinie widze różne , braciak pojedzie sobie w środe obejrzeć , może weźmie jak nie to namówie go na te microlaby , to jest chyba najlepsze wyjście :wink: zresztą czego można się spodziewać po urządzeniu za 250 zł w którym jest odtwarzacz muzyki wzmacniacz i kolumny :lol:

Skomentuj

Z tymi kolumnami może być tak jak z nawigacją z Biedronki. Najpierw wszyscy psioczyli, ze to kupa (mimo, ze nikt w ręku nie miał), a jeden odważny sie znalazł, kupił, okazało się sprzęt pełnowartościowy - sam z niego korzystam - spoko nawigacja za 200zł

Skomentuj

ghazi - nawigacja to nie głośniki. po co pchać się w no-name kiedy można kupić geniusy - sprawdzone ze świetnymi notami, które są lepsze od creativów czy logitechów o tyle, o ile te są lepsze od wszelkich no-name.
            brat też ma navi "lark" z kerfura, kosztowała chyba 300, działa itp, ale jak porównasz np. z clarionem tonie można nie zauważyć różnicy - czas wyliczania trasy, znajdowanie satelitów, wygoda obsługi, konfiguracja, uaktualnienia ...
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ja kupuje wszystko w biedronce, frezarkę ostatnio za 79zł, wcześniej wyrzynarkę za 25zł, nawet stół mam z biedronki i nie jest to kicha - dają ostro radę. Wiedzą czym handlować, i na czym można zaoszczędzić. Jednak właśnie w te kolumny bym nie wchodził, wolałbym microlaby albo Creativy T40.

Skomentuj

dobra powiem mu , raczej microlaby bo na 5.1 za bardzo miejsca nie ma a geniusy są spore

Skomentuj

Zgadzam się z tobą ghazi wszyscy wybrzydzają te kolumny bo są z biedronki.
                  Ja posiadam te kolumny i może nie są to tonsile :grin: ale dla mniej wymagających wystarczy.
                  Bass ma bardzo fajny, i mają tę zaletę że grają podłączone tylko do prądu i z kartą SD z piosenkami. Pozdrawiam

Skomentuj

Ten temat to takie wróżenie z fusów, bo pewnie nikt, albo mało kto miał porównanie do Microlabów :). A po okładce ciężko ocenić brzmienie...
                    GPSy z biedronki akurat były ok - wystarczyło zmienić software i mamy pełnowartościową nawigację :)

Skomentuj

Jakby ktoś był dalej zainteresowany w Biedronce jest wyprzedaż tych kolumn 200 za szt.

Skomentuj

masz jakas foteczke tego cuda?

Skomentuj

jutro wrzucę, zrobiłem telefonem bo w jednek jakiś osioł wepchnął paluchem kopułkę
                          Kurcze te 200zł za sztukę, to rozumiem że para (karton był jeden z miejscem na dwie sztuki)

dokładnie ta oferta: http://obrazki.elektroda.pl/5436630500_1316882775.jpg

Skomentuj

I one sa aktywne? Widzialem kiedys ale zwykle byly :)

Skomentuj

za darmo tego nie chce... :)

Skomentuj

4-drożna kolumna: 1 głośnik wysokotonowy, 2 średniotonowe, 1 niskotonowy
                                ciekawe :)

Skomentuj

Te z linku wydają się ciekawe... Ja miałem inne te szaro białe... masakra. Była to 3 drożna konstrukcja... Grało całkiem czysto i przyjemnie, ale ktoś kto napisał że zagra to 40hz to był głuchy...
                                  Basu to nie miało... No i nie wspomnę o śmiesznych BRkach jeden tunel z tyłu o średnicy około 4-5cm i na froncie ze 6-7 cm Zupełnie nie miało to sensu... Sprzedałem je kumplowi a one mu się rozleciały na kawałki po pół roku płyty się porozklejały i poszło jak domino
                                  no i miały błędy w wzmacniaczu... gdy się je podłączyło do cieci i załączyło wzmacniacz to od razu działał wentylatorek, ale działał ciągle mimo wyłączenia ich pilotem. Sam wzmacniacz gdyby miał faktycznie 40W myślę że można by wykorzystać, szczególnie że mógł odtwarzać pliki z karty pamięci itd...
                                  A i pamiętam jeszcze że głośniki basowe miały 20cm średnicy ale ich gumowe zawieszenia były niesamowicie twarde, porównywałem je z STX jakie miałem w tym czasie. one zupełnie nie grały, te małe średniaki jedynie miały sens, zdaje się że jedynie one grały normalnie i właściwie...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X