Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki internet do domu?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki internet do domu?

Mam takie pytanko Kończy mi się obecna umowa z tp i zastanawiam się co teraz wybrać... Ceny za usługi w tp są jakieś chore, bo gdybym przedłużał umowę na tą samą prędkość (512) na dwa lata, w sumie płacił bym więcej niż teraz... A o większych szykościach szkoda gadać :/ Zastanawiam się nad netią, ale mój kumpel miał z nią jakieś bardzo złe doświadczenia i teraz sam nie wiem...

Fajna jest ta oferta w netii 4 Mb za 49 zl (przu LLU) ale miszka jakieś 16 km od warszawy, czy to u mnie było by możliwe? w sumie normalna cena (64zł) to tyle co za 1 Mb w tp więc niby się opłaca. Ktoś ma może neta w netii i mógłby się wypowiedzieć jak to z tą firmą jest... Czy to jest coś podobnego do TP tylko troche taniej, czy można normalnie coś załatwić?

ja mam netie na umowie z grudnia na trzy lata i płacę 49zł 1Mb :wink:
    problemów niby nie ma, chociaż jeszcze z nimi nie miałem tak naprawdę do czynienia :roll: , ale net jest zawsze :mrgreen:

Skomentuj

Popytaj sąsiadów jaki mają net. Domyślam się,że to jakaś mała mieścina, więc na jakąś dobrą firmę z własną strukturą nie ma co liczyć, ale upewnij się. Pierwsza rzecz: tzw. "wywiad środowiskowy".

Skomentuj

Jeśli masz linię od tepsy (łącze od nich ) to o tej ofercie 4Mb zapomnij, świadczą ją tylko dla klientów należących do ich struktury.

Skomentuj

Sprawdź http://www.etlink.pl/] ETLINK [/URL] firmy ETOP. Jak miałeś tp to najprawdopodobniej jesteś w zasięgu eTopu. To mało znana firma bo do nie dawna nie oferowałą usług dla klientów indywidulanych. Jej zalety to to, że świadczy usługi korporacyjne (np trzyma serwery akamai) więc to pożwana firma, a na tyle mała, że jak zadzwonisz to nie wysłuchujesz przez pół godziny melodyjek i nie gadasz z jąkąś pińdzią (lub jej męskim odpowiednikiem) o Twoim srelu i peselu tylko mówisz z gościem co siedzi przy twoim racku i jest w stanie rowiązac problem. Łącza mają bardzo dobre ceny też.
          Dzierżawią łącza od tpsa.

Skomentuj

Brat miał Netię 1Mb.
            Zrezygnował z nich i wrócił do TP.
            Dlaczego?
            Na początku było Ok, ale potem zaczęły się schody:
            - zrywanie połączeń
            - problemy z prędkościami
            - czasowe wyłączania usług.
            Ale... wybór należy do Ciebie. Ja teraz właśnie przedłużałem umowę.
            Z TP...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marc73
              Brat miał Netię 1Mb.
              dobrze ze nie mam brata.. u mnie netia smiga bezapaleacynie lepije niz tychpsów neo..

Skomentuj

Ja wszystkich nawracam u nas z TP na netie i póki co(od ponad 3lat) nikt mi się ani razu nie skarżył. Sam byłem klientem TPsa i dokładnie jak piszesz:
                Zamieszczone przez Marc73
                Na początku było Ok, ale potem zaczęły się schody:
                - zrywanie połączeń
                - problemy z prędkościami
                - czasowe wyłączania usług.
                Ale... wybór należy do Ciebie. Ja teraz właśnie przedłużałem umowę.
                Z Netią, i wziałem 4Mb Śmiga aż miło. Nigdy więcej nic innego.

Skomentuj

ja też nie narzekam :wink:

Skomentuj

Nigdy nie miałem z Netią doczyniena i bazowałem na opinii kolegi który miał z nią ostrą przeprawę (nawet nie wiem o co tam chodziło...) Muszę z nim jeszcze zagadać bo mieszka niedaleko mnie i może są jakieś linie złe ale coś.. no nie wiem... Jak mówicie że z Netią nie ma aż tak źle to poważnie rozwarze ich ofertę... Może niedługo też będę szczęśliwym posiadaczem Netii 4Mbps O ile moja linia na to pozwala bo jakiś czas temu jak zakładałem wcześniej neta to jakiś koleś coś gadał że moja linia to maks 512 może przesłać... Zobaczymy...

Skomentuj

Linia linią, tu chodzi głownie o wyposażenie liniowe w centrali. Zreszta nie tlyko ono.
                      Sama linia jak tylko nie jest zbyt długa i odpowiednio grube sa zyły to spokojnie da sie zrobic szybki DSL na niej. Zawsze da sie pomierzyc tłumiennośc takiej lini w odpowiednim pasmie czestotliwosci.

Skomentuj

ja mam neo 2mb i zapierdziela aż milo... koszta... 80zł miesięcznie... przez 3 lata
                        do tego livebox lepszy niż modem :wink:

Skomentuj

Filipek, tylko koszta :shock: 80zł??

Ja w netii płace 64zł za 4mb.

Skomentuj

Zamieszczone przez Filipek
                            do tego livebox lepszy niż modem
                            jakos od kolegow mam inne opinie :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                              Filipek, tylko koszta :shock: 80zł??

Ja w netii płace 64zł za 4mb.
                              przepraszam za pomyłkę... zapomniałem dopisać wraz z telefonem stacjonarnym.

Skomentuj

lajfboks to shit jakich mało wiem to za dobrze bo jakiś czas pracowałem na infolinii technicznej neostrady, ogólnie kiepski zasięg, wiesza się szybko, łatwo się wysypuje, spieprzony fort i duuuzo tego można wymieniać :???:

Skomentuj

Ja jade od 2 lat na TP 512 i nie mam problemow ze zrywaniem polaczen itd.. livebox tez jesli jest dobrze skonfigurowane nie przyspaza problemow. do kompa podlaczylem sie kablem sieciowym a przez wifi laczy sie siostra notebookiem za sciana i nie ma problemow (nazwijmy to ze fale maja do przebycia korytaz z 10-15m pozaginany). Z netia tez mialem do czynienia i jesli dobrze pamietam to wlasnie tam mi cos zrywalo polaczenie ale nie jestem pewien czy to nie byla wina kompa... chyba nie. Z TP wybralem liveboxa bo nie musi nie nic laczyc programikiem zadne dodatkowe okienka itd tylko LAN i gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                    Z TP wybralem liveboxa bo nie musi nie nic laczyc programikiem zadne dodatkowe okienka itd tylko LAN i gra.
                                    a na jakim routerze z modemem adsl jest inaczej? LAN, WiFi i zero konfiguracji w kompie, tyle że ma więcej opcji, jest bardziej niezawodny itp.
                                    ale na pewno lepszy livebox niż modemik USB i soft, ktory działa jak zechce. jednemu typowi instalowałem sstem od nowa i po tygodniu się sypnął soft tepsy, więc zrobiłem to jako zwykłe połączenie i chodzi bez problemów odo dziś. jak ktośzainteresowany to tutaj jest poradnik http://pcarena.pl/page/77772/Neostra...y-nas-inaczej/
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Najlepiej coś "osiedlowego" znaleźć, ceny przyciągają , możliwości - transfery też :)
                                      W dzisiejszych czasach 1mb to raczej dość mało, ale zależy co (i jak bardzo komfortowo) robić.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X