Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wtyczki do dziwnych gniazd głośnikowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wtyczki do dziwnych gniazd głośnikowych

Może ktoś się spotkał z takim wynalazkiem. Szukam wtyczek do takich gniazd głośnikowych.
    Mam oczywiście kilka pomysłów na diy, ale wolę kupić gotowe i nie rzeźbić.
    Wymiana tych gniazd na jakieś normalne nie wchodzi w grę z wielu względów, więc szukam jakiś pasujących wtyczek.

czy ttuaj przypadkiem nie podpasuja wtyczki od tanich kabli zasilajacych? cos takiego http://www.allegro.pl/item488236070_...o_rtv_agd.html

Skomentuj

Mam wrażenie że te bolce są za daleko od siebie... Ale to trzeba by sprawdzić

Skomentuj

Na 90% sa to takie wtyczki jak sie spotyka np. w starych telewizorach. moze jak zaraz znajde to zrobie fote i wkleje bo chyba gdzies takie wtyki mam.

Skomentuj

W zasilających rozstaw jest nieco większy i nie pasują.

Skomentuj

Kurde,nie moge znalesc...ale to wyglada jak np. wtyczka od wiatraka np. na karcie graficznej od kompa,tyle ze wieksze,dluzsze i ze srubkami do przykrecenia kabli.

Skomentuj

Orientacyjnie zwymiarowałem. Bolce są niemal identyczne jak w złączach do np. hdd czy napędu cd, ale mają minimalnie większy rozstaw.

Tak wygląda to czego szukam, tyle że nawet w łapach tego nie miałem - fotografia znaleziona w sieci:

Znalazłem w jakimś sklepie z częściami zamiennymi złączkę męsko-męską, niby do przedłużenia takiego kabla, choć to jakoś bez sensu bo jak już to powinny być jakieś kable męsko-żeńskie czy raczej żeńsko-żeńskie. Może w innym sprzęcie są inne kombinacje i taka złączka jest potrzebna. W każdym razie to ten typ tylko chodzi o wtyk żeński.

/przepraszam za te płcie, ale taka nomenklatura /

Skomentuj

Zamieszczone przez gRRuby
                Tak wygląda to czego szukam, tyle że nawet w łapach tego nie miałem - fotografia znaleziona w sieci:
                Dokladnie o tym mowilem :wink:

Skomentuj

marian, od zasilania karty graficznej nie pasują - są za małe. Zresztą, żadne komputerowe nie pasują.

Skomentuj

No ja wiem,ja tylko dalem taki przyklad,zreszta sam widzisz ze te na drugim zdjeciu ktore znalazles w sieci nie wygladaja jak wtyki od wiatraka. Teraz juz wiesz o co chodzi,a gdzie to kupisz to niewiem,moze sprawdz w sklepie elektrycznym.

Skomentuj

Czaruję...
                    X