Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana membrany w wysokotonowcach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wymiana membrany w wysokotonowcach

witam nie wiedzialem do czego to zaliczyc wiec dalem w OT(jesli sie pomylilem to prosze modera o przeniesienie). a wiec mam 2 wysokotonowce jamo ze spalonymi cewkami(modelu nie umiem odczytac)..wzialem przepalona cewke z GTWT 9 80 6 i jest minimalnie za duza do tego jamo ale wchodzi..chcialem kupic na allegro 2 takie cewki za 3 zeta naprawic je i sprzedac kumplowi oczywiscie z zyskiem czy ten glosnik zagra jesli cewka bedzie sie ocierala o szczeline? beda jakies znieksztalcenia w dzwieku?

jak ociera to odpada, nawet nie pytaj.

w temacie o niskotonowych, w treści o wysoko.... o co biega?
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

sory za pomylek ;p temat poprawiony mysle co innego i pisze co innego chodzi o wysokotonowce :) wiec nie da rady?

Skomentuj

na chama coś to zabrzęczy, ale jak ma membranka się poruszać żeby wydawać dźwięki? pomijając już inną indukcyjność, rezystancję itp. jak uważasz ...
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

wolalbym zeby to gralo a nie brzęczalo ok dzieki za pomoc poszukam jakis minimalnie mniejszych cewek

pozdrawiam

Skomentuj

jak cewka zablokuje sie w szczelinie to bedzie ciszej gralo wiec kompletnie bez sensu.
            a co sie stalo z oryginalnymi cewkami?
            moze da rade je jeszcze naprawic?

Skomentuj

dostalem te wysokotonowki i cewki byly tak przepalone ze cale uzwojenie bylo zweglone..szukalem na allegro i nie ma mniejszych cewek od 25,4 mm :( nie wiem czy naprawa bedzie miala sens ;p

Skomentuj

nie wiem czy będzie miała sens bo zainwestujesz w cewki + wysyłki, to może taniej bedzie nowe głosniki kupić ?
                daj foto tych głośników.

Skomentuj

fotki wrzuce popoludniu jak brat odda mi aparat :) tez tak mysle ze ich sie nie oplaca regenerowac :)

[ Dodano: 2008-12-08, 19:23 ]
                  zdjec nie moge wrzucic bo brat mi oddal aparat z popsutym obiektywem..do wymiany :???: jak to obliczylem to lepiej bedzie kupic nowe glosniczki..zreszta nie umiem znalezc mniejszych cewek niz do GTWT..

pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                  X