Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kabel słuchawkowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kabel słuchawkowy

Otoz oberwal mi sie kabelek w sluchawkach. i chcialem go przylutowac ale sa to strasznie cieniutkie druciki i w dodatku chyba jakos emaliowane bo za cholere badziewia nie idzie przylutowac. jak pozbyc sie tej emallii czy jest to wogole mozliwe kiedys zdaje mi sie ze czytalem o jakims roztworze??

Mi sie wydaje ze gdzies widzialem jak to ktos fosolem z emalii czyscil, ale gwarancji nie daje. Ja usuwam przy pomocy polopiryny. Jak rozpuscisz lutownica polopiryne i przylozysz do tego te druciki, potem w miare szybko o jakis papier wytrzesz jednoczesnie skrobiac lutownica, to zejdzie i kabelki sie dadza ladnie pocynowac. Nie wdychaj oparow. Nie wiem czy to szkodliwe, czy nie. Wyglada i pachnie śmiercią wiec lepiej byc ostroznym.

Skomentuj

no to fajnie jak w kombajnie :mrgreen: a jakies inne, mniej szkodliwe sposoby??

Skomentuj

zeskrob ją jakimś nożykiem czy innym cuśem

Skomentuj

jak masz wyczucie to delikatnie oskrob nozykiem. jak nie to idz gdzies gdzie kwas jakis maja. (i nie chodzi mi o dragi :P)

Skomentuj

Ta aspiryna nie jest az tak szkodliwa. Wystarczy oddech na 30 sekund wstrzymac, albo przy dobrej wentylacji robic. Nozykiem z takiego drobnego kabla jak w sluchawkach bedzie ciezko zeskrobac.

Skomentuj

Zamieszczone przez Saginata
              Nozykiem z takiego drobnego kabla jak w sluchawkach bedzie ciezko zeskrobac.
              kilka dni temu lutowałem właśnie taki kabel ze słuchawek i żadnego problemu nie było, co prawda urwało się kilka pojedyńczych żyłek ale przylutowało się bez problemu i co najważniejsze działa

Skomentuj

wystarczy wygrzać kalafonią i musi trzymać, ćwiczone wiele razy. nitki (nylon) się stopi.
                ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                X