Chcialbym zrobic sobie systemik 7.0 do kompa zamiast kriejivów, jak najtaniej i jak najlepiej zeby grało jakosciowo lepiej jak kriejtiv:) Myslałem o http://www.visaton.de/en/chassis_zub...nd/frs8_4.html x7 tylko ze sub ciągnie max do 60Hz i tu zaczynają sie schody bo ten glosniczek nizej raczej nie zejdzie, ma byc małe tanie i grać a nie pierdziec, pomóżcie!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie tanie 7.0 do kompa zamiast Creative
Collapse
X
-
Myslałem tez ze mozna kupic jakis tani uzywany ampli 5.1 nawet z allegro za 300zl
[ Dodano: 2009-01-04, 18:36 ]
Regulacja karta dzwiekową po przez pilocik, a sub jakis na STX 22 jeszcze nie myślałem o tym, narazie mysle cos o 7.0 lub 5.0
[ Dodano: 2009-01-04, 18:38 ]
Obecnie do kompa mam 2.1 tonsil subsat 1.1 i moze lepiej do niego cos dorobic?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez audio-technikMyslałem tez ze mozna kupic jakis tani uzywany ampli 5.1 nawet z allegro za 300zl
Zamieszczone przez audio-technikRegulacja karta dzwiekową po przez pilocik, a sub jakis na STX 22 jeszcze nie myślałem o tym, narazie mysle cos o 7.0 lub 5.0
Zamieszczone przez audio-technikObecnie do kompa mam 2.1 tonsil subsat 1.1 i moze lepiej do niego cos dorobic?
Skomentuj
-
Raczej nic Ci nie wymienie ale tak jak to piszą na okładkach grdy kupujesz film w HD--->Dzwiek 24BIT 96kHz w 5.1, możliwosc porzeszenia do 7.1... Napisałem tez ze moze byc 5.0, oglnie to nie jest mój wymysł a mojej sis ktorej sie chce ogladac filmy w 5.1, bo obecne 2.1 to chyba dla niej mało chociaz nie narzekala na brak efektow:)
[ Dodano: 2009-01-04, 19:07 ]
takero Fronty sa dalej na standardziej czyli GDN 10/30/8 i GDWK 7/50/8 chyba, wysokich jak brakuje to sobie podkrece na EQ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez audio-technikRaczej nic Ci nie wymienie ale tak jak to piszą na okładkach grdy kupujesz film w HD--->Dzwiek 24BIT 96kHz w 5.1, możliwosc porzeszenia do 7.1... Napisałem tez ze moze byc 5.0, oglnie to nie jest mój wymysł a mojej sis ktorej sie chce ogladac filmy w 5.1, bo obecne 2.1 to chyba dla niej mało chociaz nie narzekala na brak efektow:)
Zamieszczone przez audio-techniktakero Fronty sa dalej na standardziej czyli GDN 10/30/8 i GDWK 7/50/8 chyba, wysokich jak brakuje to sobie podkrece na EQ...
Skomentuj
-
No własnie myślalem o tym zeby sprzedać i zbudować cos nowego, wraz z tym zestawem mam Technics SU-V560 ktory wystarcza jako napęd do tego zestawiku:) Ogolnie moglbym sprzedac jeszcze CD DECK i TUNER pionka:)
[ Dodano: 2009-01-04, 19:25 ]
Na początku był pomysł zeby do tego co mam dorobić suba na GDN 22-300-8-SW chyba, bo mało jest basu po prostu ale jakbym zmieniał to, chciałbym tez satelitki zmienić myslalem o Totem Mite...
[ Dodano: 2009-01-04, 19:26 ]
Osobiście jestem za 2.0 i 2.1
Skomentuj
-
Zamieszczone przez audio-technikObecnie do kompa mam 2.1 tonsil subsat 1.1
moje pierwsze skojazenie to
Jakie tanie 7.0 do kompa zamiast Creative
a nawiazujac do tematu to najtaniej i duzo lepiej bedzie kupic tani amplituner ktory obsluzy 4ohm i to http://www.allegro.pl/item499113845_...wyprzedaz.html
zagra to duzo lepiej niz np FRSy a i mniej roboty przy tym
jako niskobudzetowy system sam bym to kupil (niskobudzetowy = cos innego niz vifa/peerless/seas/itp na kolumnach :P )
[ Dodano: 2009-01-05, 06:39 ]
Zamieszczone przez audio-technikmyslalem o Totem Mite...
Skomentuj
Skomentuj