Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie tanie 7.0 do kompa zamiast Creative

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chcialbym zrobic sobie systemik 7.0 do kompa zamiast kriejivów, jak najtaniej i jak najlepiej zeby grało jakosciowo lepiej jak kriejtiv:) Myslałem o http://www.visaton.de/en/chassis_zub...nd/frs8_4.html x7 tylko ze sub ciągnie max do 60Hz i tu zaczynają sie schody bo ten glosniczek nizej raczej nie zejdzie, ma byc małe tanie i grać a nie pierdziec, pomóżcie!

po co Ci 7.0 ? :|
    czym chcesz to napędzać ?

Skomentuj

Napędzac bedzie to 8 koncówek TDA 1514 z czego jedna bedzie bez uzytku, chce wykorzystac mozliwosci karty dzwiekowej i popatrzec jak co gra:)

Skomentuj

wiesz ile Cię to kosztować będzie ?
        jak chcesz regulować głośnośc 7 kanałów na raz ?
        jaki będzie sub ?

Skomentuj

Myslałem tez ze mozna kupic jakis tani uzywany ampli 5.1 nawet z allegro za 300zl

[ Dodano: 2009-01-04, 18:36 ]
          Regulacja karta dzwiekową po przez pilocik, a sub jakis na STX 22 jeszcze nie myślałem o tym, narazie mysle cos o 7.0 lub 5.0

[ Dodano: 2009-01-04, 18:38 ]
          Obecnie do kompa mam 2.1 tonsil subsat 1.1 i moze lepiej do niego cos dorobic?

Skomentuj

audio-technik, wymień mi chociaż 5 filmów/koncertów DVD nagranych w systemie 7.0 lub 7.1.

Skomentuj

Zamieszczone przez audio-technik
              Myslałem tez ze mozna kupic jakis tani uzywany ampli 5.1 nawet z allegro za 300zl
              można :)
              Regulacja karta dzwiekową po przez pilocik, a sub jakis na STX 22 jeszcze nie myślałem o tym, narazie mysle cos o 7.0 lub 5.0
              8 kanałów to głupota, bo prawie nic tego nie obsługuje...
              Obecnie do kompa mam 2.1 tonsil subsat 1.1 i moze lepiej do niego cos dorobic?
              na czym tam są fronty ?

Skomentuj

Raczej nic Ci nie wymienie ale tak jak to piszą na okładkach grdy kupujesz film w HD--->Dzwiek 24BIT 96kHz w 5.1, możliwosc porzeszenia do 7.1... Napisałem tez ze moze byc 5.0, oglnie to nie jest mój wymysł a mojej sis ktorej sie chce ogladac filmy w 5.1, bo obecne 2.1 to chyba dla niej mało chociaz nie narzekala na brak efektow:)

[ Dodano: 2009-01-04, 19:07 ]
                takero Fronty sa dalej na standardziej czyli GDN 10/30/8 i GDWK 7/50/8 chyba, wysokich jak brakuje to sobie podkrece na EQ...

Skomentuj

Raczej nic Ci nie wymienie ale tak jak to piszą na okładkach grdy kupujesz film w HD--->Dzwiek 24BIT 96kHz w 5.1, możliwosc porzeszenia do 7.1... Napisałem tez ze moze byc 5.0, oglnie to nie jest mój wymysł a mojej sis ktorej sie chce ogladac filmy w 5.1, bo obecne 2.1 to chyba dla niej mało chociaz nie narzekala na brak efektow:)
                  to tak jak oglądanie 1080p na tv z 720p , chodzi mniej więcej o tą samą zasadę ;]
                  takero Fronty sa dalej na standardziej czyli GDN 10/30/8 i GDWK 7/50/8 chyba, wysokich jak brakuje to sobie podkrece na EQ...
                  to wypadałoby to sprzedać i zrobić 5 kolumienek na np arn116 i choćby missionach z allegro.

Skomentuj

No własnie myślalem o tym zeby sprzedać i zbudować cos nowego, wraz z tym zestawem mam Technics SU-V560 ktory wystarcza jako napęd do tego zestawiku:) Ogolnie moglbym sprzedac jeszcze CD DECK i TUNER pionka:)

[ Dodano: 2009-01-04, 19:25 ]
                    Na początku był pomysł zeby do tego co mam dorobić suba na GDN 22-300-8-SW chyba, bo mało jest basu po prostu ale jakbym zmieniał to, chciałbym tez satelitki zmienić myslalem o Totem Mite...

[ Dodano: 2009-01-04, 19:26 ]
                    Osobiście jestem za 2.0 i 2.1

Skomentuj

Obecnie do kompa mam 2.1 tonsil subsat 1.1
                      to jest 2.2 tak naprawde lub jak kto woli 3 drogi podzielone na 2 moduly :P

moje pierwsze skojazenie to
                      logitech ;]

a nawiazujac do tematu to najtaniej i duzo lepiej bedzie kupic tani amplituner ktory obsluzy 4ohm i to http://www.allegro.pl/item499113845_...wyprzedaz.html
                      zagra to duzo lepiej niz np FRSy a i mniej roboty przy tym

jako niskobudzetowy system sam bym to kupil (niskobudzetowy = cos innego niz vifa/peerless/seas/itp na kolumnach :P )

[ Dodano: 2009-01-05, 06:39 ]
                      myslalem o Totem Mite...
                      bede mial do sprzedania niedlugo...

Skomentuj

Może Audiotrack Prodigy 7.1 ?

Skomentuj

Może lepiej dac sobie spokój jednak, moje upodobania to słuchanie muzyki w stereo a nie ogladanie filmów i sluchanie muzy w 5.1... Co do totemów to wolał bym zrobić sam chociaz często wychodzi taniej kupić uzywki:)

Skomentuj

Czaruję...
                          X