Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to żart...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy to żart...

... czy juz taki poziom dźwieku, że o szczegółach technicznych się nie pisze ( jak to jeden zapalony audiofil powiedział):

http://www.sklep.koris.com.pl/index....lyra-reference

"DŹWIĘK
    Reprodukowany dźwięk jest czysty i jednocześnie ciepły, sprawiając że muzyka nie jest męcząca i będziesz jej słuchał z prawdziwą przyjemnością. Posiadając impedancję 98 dB/1W, LYRA nie jest zbyt wymagająca jeżeli chodzi o moc używanego wzmacniacza. Jednakże szczególny nacisk powinien zostać położony na jakość dostarczanego sygnału. Jakość użytych komponentów i dokładność wykończenia sprawia, że kolumny pozwalają się cieszyć niespotykaną jakością dźwięku, ustępującą jedynie wykonaniu na żywo."

A scianki 20mm - też audiofilskie - taka aluzja do http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14069 :)[/b]

Zamieszczone przez mor den siur
    impedancję 98 dB/1W
    ale wymyślił :idea:
    ...i dokładność wykończenia sprawia, że kolumny pozwalają się cieszyć niespotykaną jakością dźwięku
    od dzisiaj brzydkie kolumny, brzydko grają :razz:
    Kurcze jakiś sprzedawca-amator to pisał :mrgreen:

Skomentuj

Mimo tego opisu musze przyznac ze te kolumny ladnie graja,dla mnie byly hitem AudioShow 2007 :smile:

Skomentuj

A scianki 20mm - też audiofilskie - taka aluzja do
        a gdzie pochyłe ścianki?, o których wszyscy mówią.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
          Mimo tego opisu musze przyznac ze te kolumny ladnie graja,dla mnie byly hitem AudioShow 2007
          JAk widac mimo cienkiej plyty mogą grać dobrze ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
            Mimo tego opisu musze przyznac ze te kolumny ladnie graja,dla mnie byly hitem AudioShow 2007 :smile:
            Co kto lubi :) Dla mnie najlepiej grał zestaw dwudrożny na rewelatorach plus jakaś lampka... I nie był nawet najdroższy...

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
              A scianki 20mm - też audiofilskie - taka aluzja do
              a gdzie pochyłe ścianki?, o których wszyscy mówią.
              Się znaczy jeśli autor nie widzi potrzeby, to pochyłych ścianek nie daje. Rzeczone przydają się przy modulowaniu spójności fazowe i onbniżaniu rezonansu twerdych membran. Jednak taka tuza jak WLM nie musi się babrać w tych technicznych pierdołach - ich sprzęt po prostu GRA :)

Skomentuj

Czaruję...
              X