Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zablokowane wejscie do partycji D dysku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zablokowane wejscie do partycji D dysku

Zmagam się właśnie z bardzo dziwnym problemem. Mianowicie po przeskanowaniu dysku D mks-virem (znalazło się parę wirusków) nie mogę teraz na niego wejść. Gdy klikam na ikonkę <Dysk D> wyskakuje mi okienko "Otwieranie za pomocą" no i jest lista programów typu IE, Word, Notatnik itp.
    Jak rozwiązać ten problem?
    Byłbym wdzięczny za pomoc, bo ja nie mam głowy do takich rzeczy.

Zamieszczone przez caMaro
    "Otwieranie za pomocą" no i jest lista programów typu IE, Word, Notatnik itp.
    kliknij prawym i eksploruj, pozwala wejść na dysk ale nie naprawia problemu.

Skomentuj

Próbowałem już - nie działa :(

Skomentuj

wpisz w explorerze jak jestes na dysku zaluzmy c: to wpisz tam zamias tego d: i nacisnij enter, powinno pomoc
        Jak nie sproboj sciagnac jakis program do czyszczenia rejestrow bo pewnie tam jest namieszane ale nie wiem czy to naprawi problem

pozdrawiam

Skomentuj

Proponuje uzyc programu TestDisk dobre narzedzie do naprawy systemu plikow, bootsektorow itp. W necie jest pare opisow tego narzedzia. Przypadkiem nie formatuj tej partycji! :)

Skomentuj

Mam to samo, to jest kwestia jakiegoś wirusa ale nie chce mi się z tym babrać. Ja po prostu wchodzę w mój komputer klikam na pasek adresu, tam wybieram dysk D i wchodzi mi bez problemu.

Skomentuj

tez to mialem z wszystkimi dyskami - jakis glupi wirus :???:
              ale formaty poszczegolnych partycji sprawe zalatwily - tylko ze ja moglem tam wejsc przez "eksploruj" i sobie skopiowalem wszystko

Skomentuj

caMaro, avast na to pomaga. To jest dość znany wirus.

Skomentuj

Ta, mi Avast tak pomógł że zablokował mi prawie wszystkie pliki exe i musiałem większość programów reinstalować :|

Skomentuj

Zaznacz w systemie, żeby Ci pokazywało pliki ukryte. Będziesz miał tam jakiś autorun to go usuń. Dodatkowo będzie tam katalog ukryty - też go usuń, jeżeli to nie jest jakiś Twój katalog. Z tym, że jeśli masz wirusa, to problem będzie Ci się powtarzał. Ja mam avasta od jakiś 3 lat i od tego czasu nie mam żadnych wirusów i wszystko działa super.

Skomentuj

Przeskanowałem Avastem no i... no i nic. Dalej to samo. Wieczorem skorzystam z rady chico i spróbuję TestDisk.

Skomentuj

Ściągnij Combofix postępuj według instrukcji i zapomnij o problemie. Spotkałem się z tym problemem nie raz.

Skomentuj

Dokladnie Combofix, pomaga zawsze.

Skomentuj

No nie zdążyłem przetestować Combofix'a (ale zedrę sobie go na przyszłość ), bo wcześniej zadziałałem TestDisk'iem.
                            Pomogło.
                            Dzięki chłopaki za odzew i pomoc! :)

Skomentuj

a ja sobie wczoraj zaktualizowalem antyvira i zrobilem gruntowny skan - tez pomoglo

Skomentuj

a następnym razem nie wkładaj do usb nie sprawdzonych pendrajwów ;]
                                Bo tak się właśnie to badziewie przenosi :)

Skomentuj

No w takim razie jest nisza rynkowa.
                                  Trzeba wprowadzić na rynek kondomy na pendrajwy. Zakładasz na wtyczkę, podłączasz i gotowe. A wirusy nie mają prawa się przenosić :mrgreen:

Skomentuj

Nie na temat...
                                    usb condom ... klik klik :razz:

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Cholera. Znowu za późno :evil:
                                      Ale i tak myślałem raczej o takiej aplikacji:

Skomentuj

Nie na temat...
                                        wafer, dobra fota, gdzieś sobie na avatar wrzucę

Skomentuj

Czaruję...
                                        X