Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Toshiba Multimedia Center - problem z 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Toshiba Multimedia Center - problem z 5.1

Witam. Problem z karta Toshiby Multimedia Center. Podobno jest w środku Sound Blaster 5.1. Po zainstalowaniu wszystkich sterowników znajdujących się na płycie CD dostarczonej wraz z karta karta ruszyła i odtwarza dźwięk. Niestety w trybie analogowym działa tylko wyjście na słuchawki choć są do wyboru 2.1, 4.1, 5.1. Przy probie zaznaczenia nie zmienia się nic i dalej zostaje na pozycji słuchawki. Jak przełączę na wyjcie SPDiF również mam do wyboru te same opcje ale system mi automatycznie ustawia na 2.1 i nie można zmienić na 5.1. Przy probie ponownej instalacji przy wyborze sterowników audio można wybrać jaki system dźwięku ma być zainstalowany i teoretycznie można go zmienić. Niestety po zaznaczeniu systemu 5.1 i zainstalowaniu niby nowych sterowników nic się nie zmienia. Dalej jest na analogu tylko słuchawki a na SPDiF tylko 2.1. Pomóżcie co może być nie tak?? Moze jakieś nowe sterowniki?? Moze coś robię nie tak?? Komp to laptop Acer Aspire3000, system XP automatycznie aktualizowany - pełny legal. Dzieki za wszystkie pomysły i podpowiedzi. Pozdrawiam.

Zamieszczone przez aspire3000
    Jak przełączę na wyjcie SPDiF również mam do wyboru te same opcje ale system mi automatycznie ustawia na 2.1 i nie można zmienić na 5.1
    tu powiem tylko tyle ze... aby sygnał podawany przez SPDiF chciał działac w systemie 5.1 musisz "puscic" film lub plik dzwiekowy ktory ma zadokodany w sobie kodek AC3... Czy jakos tak... :razz: Napewno nie moze byc to stereo.

Skomentuj

To już testowałem. Odtwarzam filmy we wszystkich możliwych playerach i nic się nie zmienia. Nawet przy probie testowania karty jest do wyboru system 5.1 ale nie można go wybrać i przetestować.... Ale dzieki za podpowiedz.

Skomentuj

niestety ale na tej karcie nie ma możliwości puszczenia 5.1 przez SPDiF :( tylko 2.1

Skomentuj

No to się trochę zawiodłem.... Ale w sumie ma do czego innego służyć. Dzieki!

Skomentuj

Czaruję...
          X