Witam. Problem z karta Toshiby Multimedia Center. Podobno jest w środku Sound Blaster 5.1. Po zainstalowaniu wszystkich sterowników znajdujących się na płycie CD dostarczonej wraz z karta karta ruszyła i odtwarza dźwięk. Niestety w trybie analogowym działa tylko wyjście na słuchawki choć są do wyboru 2.1, 4.1, 5.1. Przy probie zaznaczenia nie zmienia się nic i dalej zostaje na pozycji słuchawki. Jak przełączę na wyjcie SPDiF również mam do wyboru te same opcje ale system mi automatycznie ustawia na 2.1 i nie można zmienić na 5.1. Przy probie ponownej instalacji przy wyborze sterowników audio można wybrać jaki system dźwięku ma być zainstalowany i teoretycznie można go zmienić. Niestety po zaznaczeniu systemu 5.1 i zainstalowaniu niby nowych sterowników nic się nie zmienia. Dalej jest na analogu tylko słuchawki a na SPDiF tylko 2.1. Pomóżcie co może być nie tak?? Moze jakieś nowe sterowniki?? Moze coś robię nie tak?? Komp to laptop Acer Aspire3000, system XP automatycznie aktualizowany - pełny legal. Dzieki za wszystkie pomysły i podpowiedzi. Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Toshiba Multimedia Center - problem z 5.1
Collapse
X
-
Zamieszczone przez aspire3000Jak przełączę na wyjcie SPDiF również mam do wyboru te same opcje ale system mi automatycznie ustawia na 2.1 i nie można zmienić na 5.1
Skomentuj