Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opis wejść/wyjść

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

opis wejść/wyjść

Proszę o opis, co i jak mogę podłaczyć do tego sprzętu.. połowę wiem, ale...:)

a to nie masz instrukcji?
    co juz wiesz?

Skomentuj

http://diplodocs.pl/instrukcja-obslu...KYO/HT-R518-_E
      Strona 9 i 10 jest temu poświęcona.

Skomentuj

Wyjscia to chyba wiesz. Wejscia to jesli puszczasz sygnal np z karty 5.1 6cioma kanalami to dajesz na te wejscia na srodku opisane tak samo jak WYJSCIA. Jesli masz sygnal stereo to podpinasz sie np pod CD. Jesli sygnal idzie drogoa opytczna cyfrowa itd to chyba ne musze tlumaczyc. Ogolnie to tak jak napisal Pawel S. ..chyba masz instrukcje?

Skomentuj

a np te dwa digital in.. mam coś takiego przy kompie... do czego to? I jeszcze te żółte nad 5,1... monitor in?

Skomentuj

dR.LasCa, wez no przeciez jest opisane wrecz jak dla niekumatych. DIGITAL = przylumacz sobie ... cyfrowe.. co jeszcze chcesz wiedziec? Zolte tez sa opisane do czego sluza.

Skomentuj

co można w takim razie podłączyć pod gniazd pod wejściami klawy i myszy?

Skomentuj

No masz tam cyfrowe wyjscie wiec podlaczasz do cyfrowego wejscia w ampli

Idziesz na latwizne! Masz NOWY ampli i plyte i pewnie masz do tego instrukcje, zadajesz pytania z totalnych podstaw!! to wszystko mozesz znalezc w tych ksiazeczkach albo w GOOGLE. Wez sie troche za siebie bo czuje sie jakbym pisal do przedszkolaka ktory sie o kazda bzdure musi dopytac i sam nic nie potrafi zrobic! Porazka...... no chyba ze przedszkolakiem jestes?

Skomentuj

Pytam , bo na jakimś forum było napisane by nie łączyć kompa z ampli inaczej niż przez chinch, bo coś się może stać( chyba na elce, ale nie jestem pewny), nie wiem dlaczego.. Wolę się upewnić po prostu niż zrobić coś nie tak... po twojej wypowiedzi widzę że jesteś typowym "ważnym" forumowiczem, weź przykład z Pawła S. który cierpliwie odpowiada na jeszcze śmieszniejsze dla ciebie pytania... Wytłuszcza się chyba bardzo ważne rzeczy...

Skomentuj

Zamieszczone przez dR.LasCa
                    bo na jakimś forum było napisane by nie łączyć kompa z ampli inaczej niż przez chinch
                    Mozna nawet sznurkiem połaczyc, zalezy co chcemy uzyskac. Audio cyfrowo leci albo miedzia labo światłem.

Skomentuj

po twojej wypowiedzi widzę że jesteś typowym "ważnym" forumowiczem, weź przykład z Pawła S. który cierpliwie odpowiada na jeszcze śmieszniejsze dla ciebie pytania...
                      Wez przyklad z ludzi ktorzy proboja cos zrobic samemu szczegolnie jesli chodzi o latwodostepna wiedze. Nie podoba ci sie moje podejscie, nie ma problemu nie musze pisac w tym temacie. Ktos inny na pewno odpowie na wszystkie twoje pytania.

Wytłuszcza się chyba bardzo ważne rzeczy...
                      No i to bylo wazne.

Skomentuj

Pytam , bo na jakimś forum było napisane by nie łączyć kompa z ampli inaczej niż przez chinch, bo coś się może stać( chyba na elce, ale nie jestem pewny), nie wiem dlaczego..
                        jak na elektrodzie i ni pisal to ktos z moderow to na 90% brednie
                        masz 2 sposoby na poczaczenia kompa z ampli
                        1. analog - 3 kable 3,5mm JACK - 2xRCA
                        2. cyfrowe, SPDIF (RCA) lub optyczne. tutaj optycznego nie widze wiec zostaje tylko spdif

masz w ampli HDMI. jak tylko masz taka mozliwosc to kozystaj z tego! rowznica jest naprawde widoczna

Skomentuj

LightSound, kopiuj cale zdanie
                          masz w ampli HDMI. jak tylko masz taka mozliwosc to kozystaj z tego! rowznica jest naprawde widoczna
                          HDMI jest od obrazu :P

Skomentuj

Z tego co czytałem w viki to niby dźwięk też przenosi... jestem ciekawy jak będzie z tym SPDIF, czy da sygnał stereo, czy 5,1

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              HDMI jest od obrazu :P
                              HDMI to standard cyfrowej transmisji danych. Obrazu jak i dzwieku. Daleko tez nie trzeba szukac, jesli sie ktos nie zna (a mimo to zabiera glos )

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hdmi

Co do roznicy w jakosci... Nie ma jednoznacznej recepty. Najlepiej samemu kombinowac, sprawdzac jaki sposob podlaczenia da najlepsze efekty.

Skomentuj

Pawel S., tak jak mnie wyręczył jw_amigowiec,

A SPDIFem da się też 5.1 przesyłać, obecnie do 8 kanałów czyli 7.1

Skomentuj

ze przenosi dzwiek to nie wiedzialem. czyli wychodzi na to ze kolega mogl dolozyc 100zl wiecej na ampli i mialby mniejszy problem z kablami :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                  X