Witam. Chciałbym się was poradzić. Mianowicie szukam wysokotonowych głośników, które wymiarami będą pasowały zamiast gdwt 9/80/5F. Chodzi mi oczywiście o tańsze, inaczej bym nie szukał :). Nie pytajcie o zwrotnice itp ... tylko na temat :) Dzięki z góry ! Pzdr
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zamiennik gdwt
Collapse
X
-
Hmm ale po co zamienniki jak masz głośniki, wystarczy membrnake zmienić :wink: Chyba że nie masz to wtedy polecam STXa :wink: No i raczej nie nazywa sie głośników STXa zamiennikiem, to przeciesz osobna firma która nie produkuje takich samych głosników jak TONSIL, produkuje własne, takie jakie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lega-mTeraz kolejnym krokiem wtajemniczenia jest klejenie membran głośników niskotonowych, to jest dopiero żmudna robota.
najgorsza jest naprawa glosinkow naprawianych po kims gdzie nie mozesz zmienic mebrany :P
wymiana membran w starych tonsilach to godzina roboty :P (z czego ponad polowa to czyszczenie kosza)
Skomentuj
-
Czyszczenie kosza jest upierdliwe, ale czasem prawdziwym horrorem jest czyszczenie cewki, kiedy jest czarnym klejem(coś jak lepik - tylko bardziej kruche) do membrany zamocowana to jest kwestia minut (prosta i dość przyjemna robota), ale w części tonsilowskich niskotonowców stosowali coś jasnego (pancerne jak distal), a usunięcie tego świństwa często po kilkadziesiąt minut zajmowało...
Skomentuj
-
Pawel S., połowa to schnięcie kleju :razz: A co do zmiany w wysokotonowcach, kiedyś właśnie uszkodziłem cewke w jednym no i pomyślałem ze pewnie przerwał sie drucik przy lucie, więc sprawdziłem i tak bylo, zlutowałem to miejsce podłaczyłem głośnik i okazało sie że gra inaczej od drugiego :cry: Rozbierałem i robiłem chyba ze 3 razy ale w każdym przypadku słyszałem różnice :cry: Za ostatnim stwierdziłem ze przypale drugi, odnowiłem 2sztuki po przez, odwinięcie jednego zwoju na obydwóch, po tym zaczeły grać tak samo, nie wiem co było przyczyną tego ze po zlutowaniu grało inaczej....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SSPawel S., połowa to schnięcie kleju
Zamieszczone przez Dawid-SSnie wiem co było przyczyną tego ze po zlutowaniu grało inaczej....
Skomentuj
-
Patricious, tak jest najlepiej :wink:
Pawel S., chodziło mi o czas całkowitej pracy, mówisz że godzina pracy, ale w tej godzinie pół godziny to schnięcie kleju :mrgreen:
Zamieszczone przez Pawel S.Dawid-SS napisał/a
nie wiem co było przyczyną tego ze po zlutowaniu grało inaczej....
moze ocieralo gdzies? tez mialem taki przypadki ze zle wycentrowalem i graly juz inaczej
Skomentuj
Skomentuj