Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani sklep z akumulatorkami

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani sklep z akumulatorkami

1.
    Proszę o podanie taniego sklepu z akumulatorkami do elektronarzędzi może być też allegro
    (w ogóle gdzie najtaniej kupić Akumulatorki np AA?)

2.

Padł mi akumulatorek w wkrętarce nutool, odpowiedniki kosztują tyle co nowa wkrętarka. Ktoś wie jak są zbudowane typowe takie akumulatorki?. Czy siedzą tam luźno powkładane ogniwa np 1.4V?

Dzieki

[ Dodano: 2009-05-18, 18:16 ]
    jakich firm szukać i które są najbardziej trwałe NiMH?

jesli chodzi o akumulatorki AA to tanie są w www.proline.pl tzn jak się kupuje 10 sztuk to dużo taniej wychodzi niż np.2 bateriie

Skomentuj

o mało co tych nie kupiłem
      http://cokupic.pl/opinie/JIABAO-akum...39d483673f3bd0
      po 1.99 sa sprzedawane

Skomentuj

Zamieszczone przez mistrzu
        (w ogóle gdzie najtaniej kupić Akumulatorki np AA?)
        tylko allegro, szczególnie aukcje wieloprzedmiotowe - z miesiąc temu kupiłem GP , 4 sztuki za 11zł , gdy jedna kosztuje tam 13, a w sklepie od 15 ;]

Skomentuj

Re: Tani sklep z akumulatorkami

Padł mi akumulatorek w wkrętarce nutool, odpowiedniki kosztują tyle co nowa wkrętarka. Ktoś wie jak są zbudowane typowe takie akumulatorki?. Czy siedzą tam luźno powkładane ogniwa np 1.4V?
          Mistrzu, nie wiem jaka to wkrętarka (jeżeli to taka 14,4V, 18V lub inna) ale rozkręć ten akumulator i zobacz jakie ogniwa masz w środku. Tam przeważnie siedzą wysokoprądowe Ni-Cd 1200 lub 1300 mAh o symbolu SC coś tam. Jeżeli to np. 14,4V to tam masz 12 ogniw Ni-CD 1,2V. Chyba, że to jakaś nowa na ogniwach Lipol, Liion, albo LiFePo. Naładuj do pełna i po jakimś czasie pomierz napięcia na poszczególnych ogniwach - jeżeli któreś odbiega znacząco to zidentyfikujesz uszkodzone ogniwo/a tak najprostszą metodą.
          Kiedyś w Batimexie można było kupić takie ogniwa (coś mi się teraz ich strona nie otwiera)
          Jeżeli to taka mała wkrętareczka do śrubek na 2 lub 4 AA to polecam Sanyo Eneloopy.
          Pozdrawiam.
          Darek.

Skomentuj

niestety akumulatorek jest klejony. trzeba go rozłupać. Oryginał jest to ni-cd 18V 1.2 Ah.
            Ja chem w niego wpakować 15 x 1.2V ni-mh 2.6 Ah. tylko boje się że ładować to będzie wieki na oryginalnej ładowarce. Która firma ma najlepsze ładowarki do elektronarzędzi, może coś uda się dorwać z używek.

Skomentuj

niestety akumulatorek jest klejony. trzeba go rozłupać. Oryginał jest to ni-cd 18V 1.2 Ah.
              Ja chem w niego wpakować 15 x 1.2V ni-mh 2.6 Ah. tylko boje się że ładować to będzie wieki na oryginalnej ładowarce. Która firma ma najlepsze ładowarki do elektronarzędzi, może coś uda się dorwać z używek.
              Weź pod uwagę tylko, czy te ni-mh, które chcesz dać "wydolą" ci prądowo? To, że mają 2,6Ah to nie znaczy, że dadzą Ci np. 2,6A prądu. A jak oddadzą taki prąd to się zagotują i po miesiącu będziesz musiał kupić nowe. Jak już chcesz robić nowy pakiet to pomyśl nad wysokoprądowymi akkumulatorkami Ni-Cd. np:
              http://batimex.pl/towar.asp?idtowaru...=347&menu2=356
              http://batimex.pl/towar.asp?idtowaru...=347&menu2=356
              Bo między innymi takie siedzą w akku wkrętarek. Są też Ni-Mh ale pamiętaj o wydolności prądowej.
              Sprawdź i dobierz sobie pod wymiar, tak, żeby ci się do obudowy zmieściły.
              Darek.

Skomentuj

Czaruję...
              X