a juz myslalem ze to znowu zawieszenie...
albo wpadlo cos do szczeliny albo cewka rozklejona
przytrzymaj membrane z obu stron i wlacz muzyke. jak dalej bedzie cos trzeszczalo to rozwalona cewka. jak cisza to paproch w szczelinie lub rozcentrowanie ukladu
Miałem kiedyś takie objawy z GDN 20/80 w subie. Okazało się, że górne zawieszenie ciągnie membranę w jedną stronę. Można to wyczuć wciskając membranę jedną dłonią tuż przy resorze. Posuwając się tak dookoła znalazłem miejsce gdzie przycierało, naciskając dokładnie na przeciwko membrana nie przycierała. Udało mi się odkleić górne zawieszenie od kosza i przykleić z powrotem w prawidłowy sposób.
Czy ktoś przypadkiem nie wymieniał już tam zawieszenia? Jak się dokładnie przyjrzałem, to zauważyłem jakieś nierówności na powierzchni styku resora z membraną.
Miałem kiedyś takie objawy z GDN 20/80 w subie. Okazało się, że górne zawieszenie ciągnie membranę w jedną stronę. Można to wyczuć wciskając membranę jedną dłonią tuż przy resorze. Posuwając się tak dookoła znalazłem miejsce gdzie przycierało, naciskając dokładnie na przeciwko membrana nie przycierała. Udało mi się odkleić górne zawieszenie od kosza i przykleić z powrotem w prawidłowy sposób.
czyli glosnik zle wycentrowany ;]
Zamieszczone przez Devils
Tylko membrana raz wyszła z cewki to ją kleiłem.
no i mamy przyczyne i powod awari
potrafilbys to znowu rozkleic?
Skomentuj