Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Philips FW-C785

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Philips FW-C785

Witam,
    Posiadam wierzę Philips FW-C785 (http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/1947)
    Jak myślicie? ma te 2x120watt?
    Bo myślę nad zmianą głośników.

Pozdrawiam : )

z tyłu wierzy jest podany max pobór prądu, podaj co tam jest napisane :) wątpie żeby miała te 2x120W

Skomentuj

175

Skomentuj

odliczając to co pobiera cd / tunet wyświetlacz itp to wychodzi mniej więcej 2x60W

Skomentuj

Może ktoś mi przetłumaczyć to co jest obok mocy w RMS? ta (1)

[ Dodano: 2009-07-18, 12:54 ]
          I po co by dawali o tyle mocniejszy głośnik?
          O ile się nie mylę pisało z tylu na głośniku niskotonowym 130 lub 150watt

Skomentuj

tak 120, ale zauważ 10%thd

Skomentuj

no właśnie chcę dowiedzieć się co znaczy to 10%thd

Skomentuj

no właśnie chcę dowiedzieć się co znaczy to 10%thd
                THD to skrót angielski od poziomu zniekształceń nieliniowych. Przyjmuje się, że dopuszczalny poziom tych zniekształceń dla Hi Fi to max 1%. Przy 10 % to już bardzo wyraźnie słychać charczenie.

Skomentuj

Aha, czyli wyciągnie te 120watt tylko charczeć będzie ?

Skomentuj

Tylko, że przy takim poziomie zniekształceń często ulegają uszkodzeniu głośniki wysokotonowe.

Skomentuj

Ok już wszystko wiem :)
                      bo mam zamiar zmienić kolumny i obawiałem się że wzmacniacz sobie z nimi nie poradzi :)

Dzięki :)

Skomentuj

ja bym bardziej zwrocil uwage na zakres czestotliwosci.

Skomentuj

Zamieszczone przez Devils
                          bo mam zamiar zmienić kolumny i obawiałem się że wzmacniacz sobie z nimi nie poradzi
                          |Najważniejsza jest minimalna impedancja kolumn jaką można podłączyć pod wieżę. Tak więc jeżeli zamierzasz podłączyć kolumny 4 Ohm to sprawdź w instrukcji obsługi lub na tylnym panelu wieży, czy takie kolumny są dopuszczalne.

Skomentuj

Pisze na parametrach >6ohm

Skomentuj

Jak wiesz 6Ωwe są trudno dostępne, więc zastosuj 8Ω, przynajmniej zniekształcenia spadną.

Skomentuj

Devils, budowa nowych kolumn niewiele pomoze. takie wieze majac nawet dobra koncowke mocy brzmia paskudnie wlasnie przez tak uwielbiane kolorowe korektory itp

jakis czas temu dlugo bawilem sie wieza sony...
                                mocny STK i dobre zasilanie... no ale co z tego skoro 2xARN 150 + GDWK 11/100 brzmialy duzo lepiej na 2x20w TDA7294 niz na tej przekombinowanej wiezy :P

tak wiec jak zrobisz nowe kolumny to zacznij sie odrazu rozgladac za normalnym wzmacniaczem

Skomentuj

Devils zapomniałeś napisać co jest powodem zmiany kolumn? czego Ci w nich brakuje? Pewnie środka i góry, ponieważ głośnik niskotonowy "leci" całym pasmem, a ten pseudo średnio-wysokotonowy tylko przez kondensator ~2,2-4,7uF. Basu pewnie nie brakuje (woox i chyba trzykrotne podbicie "bass boost"). Moja propozycja jest taka: zbuduj kolumny zachowując głośnik basowy + woox na górę kolumny i dodaj jakiś sensowny głośnik wysokotonowy. Ze zwrotnicą do 2way poradzisz sobie przy pomocy prostego generatora częstotliwości na słuch.

Skomentuj

Bass się zlewa w jedno i tak ciągnie bassem... No rozumiecie chyba ^^ a że lubię cięższą muzykę (gitary elektryczne, perkusję) to nie za fajnie się tego słucha. Bass jest mocny, głośniki siedzą pod biurkiem i już przy 1/4 mocy się wszystko trzęsie. A 2 powodem jest pękający woox... Już 3 razy był klejony.

Skomentuj

to wyjmij je spod biurka... to powoduje ze jest wiecej basu ale i nizszej jakosci, dudniacy itp... powinno troche pomoc.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X