Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paint ripper

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paint ripper

Witam,chce pomalować moją ramę rowerową,najpierw jednak muszę się pozbyć starego lakieru i chciałem do tego użyć tego zmiękczacza do starej farby.

Pytanie: czy taki środek można użyć na aluminium?

U mnie w sklepie można kupić dwa rodzaje,nazwy nie pamiętam ale jeden jest w standardowej butelce szklanej a drugi w puszce,oba są tanie bo w przedziale 10-14zł.

Nie masz znajomego ze sprzętem do piaskowania ?
    Proponuję poszukać zakładów w okolicy które się zajmują też taką dzialalnością, jak dobrze pogadasz to 0,7 załatwia sprawę

Skomentuj

Ale raczej aluminium nie można piaskować...tak mi się przynajmniej wydaje,jest za miękkie.

Skomentuj

piaskować można, jak wszystko prawie Zależy tylko czym się będzie piaskować, bo wbrew pozorom nie robi się tego tylko piaskiem.

Skomentuj

No dobra...ale co z tym środkiem? można go użyć na aluminium? na etykiecie jest napisane że używa się tego na drewnie,metalu,betonie itp. ale nie pisze jakim rodzaju metalu...

Skomentuj

skoro pisze ze metal to pewnie mozna go stosowac na kazdym metalu

Skomentuj

No ja mam taką nadzieję,nie chciałbym żeby mi ramę wyżarło :razz:

Skomentuj

Próbowałem takim środkiem zedrzeć starą farbę z futryny u mamy w domu. Beznadziejnie szło. Wcale nie chciała współpracować. W końcu użyłem opalarki ale ona w twoim przypadku nie zda egzaminu.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zaryzykowałem i kupiłem na próbę :smile:

zobaczcie jaki efekt:

Jak dla mnie bomba :grin: smarujesz tym preparatem jak zwykłą farbą i po chwili (jakieś 2min) farba sama odłazi od ramy i wysusza się...potem wystarczy tylko ją zetrzeć szmatką.

Skomentuj

nawet nie wiedziałem ze takie cos istnieje :)

Skomentuj

ja o istnieniu czegos takiego dowiedzialem sie na praktykach w szkole. spora czesc sciany zniszczylem bo byla taka fajna zabawa :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                      X