Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy PC, cena maksymalnie 3 tysiące.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3-3.2k to górna granica więc chyba jednak zostanę przy C2D i dobrej karcie graficznej.. AMD jakoś do końca mnie nie przekonuje..

Nie na temat...

Vista przy Win7 odpada w przedbiegach. Dziś mój HP rozwinął skrzydła przy Win7. Aero działa na full bez zająknięcia!

Skomentuj

3-3.2k to górna granica więc chyba jednak zostanę przy C2D i dobrej karcie graficznej.. AMD jakoś do końca mnie nie przekonuje..
      Prosze nie

i5 kosztuje około 700 zł, który wydajnościowo jest jak Phenom X4 945. Czyli cenowo bardzo mocno konkuruje. Do tego świetnie się podkręca, także już zupełnie przebija układy AMD. Poczytaj sobie więcej o nich. Do 3k myślę, że bez bez problemu powinieneś się zmieścić.
      To świetny pomysł !! Zapomniałem że cała platforma pod i5 jest sporo tańsza...

Intel Core i5 750 2.66 GHz BOX 723,00
      Gigabyte GA-P55-UD3 420,00
      Samsung SpinPoint F3 HD502HJ (500GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300) 171,00
      Cooler Master Elite 334 czarna 143,00
      OCZ Stealthxstream 600W SLI 271,00
      Kingston DDR3 2x2048MB 1333MHz CL9 BOX 305,00
      Sapphire Radeon HD 4850 Dual Slot Fansink 1GB DDR3 PCI-E Battlestations Edition BOX 434,00

Wartość produktów: 2467,00 zł

Maiłbyś kompa z bardzo mocnym prockiem przygotowanego na potężną grafe. Póki co i tak odpalisz na tym każdą gre na FULL :)

Skomentuj

To zamiast tego4850 zmieści się w cenie z Radeon 4890 HIS 1GB 2xDVI (PCI-E) Turbo o której pisał rafal20

Skomentuj

No i ładny zestaw : )

Przedstawię zestaw koledze i pewnie się na niego zdecyduje..

Dziękuję za odpowiedzi.

Skomentuj

Jeśli kolega jeszcze wstrzyma się chwilę z zakupem to może tym bardziej skorzystać na fakcie, że lada dzień wchodzi nowa seria Radeonów 5xxx . Zatem ceny układów starszych powinny spaść w dół, tylko trzeba na do dać im trochę czasu.

Ewentualnie jeśli taka opcja wchodzi w grę, a komputer jest potrzebny na już, można zakupić taka jak koledzy proponują Radeona 4850 ewentualnie 4870, bo w bardzo podobnych pieniądzach ostatnio można je wyrwać, a później przeskoczyć na coś wydajniejszego.

Według mnie nie ma sensu pchania się w najwydajniejszy i najdroższy układ Radeona jeśli niedługo wchodzi nowa seria (ponoć bardzo udana się szykuje po pierwszych testach) kart.

Skomentuj

nonameplum 4890 jest o 100zł droższy od 4870 a wydajnościowo dużo lepszy. Nie rób już koledze wody z mózgu. Zakupi drogi zestaw, włączy np nowego NFS shift lub Crysisa a tu przycina...
              Może ją potem sprzedać i straci niewiele.
              Do core i5 może być - jak woli intela, ale z grafami nie mieszaj już.
              Co do shifta to lepiej chodzi na Nvidi, ale to gra marketingowa nvidi i jej nakłaniania do jej technologii.

[ Dodano: 2009-09-28, 00:25 ]
              A seria 5xxx szybko nie stanieje, na razie kosztuje ok 1400-1500zł - proszę Cię.
              Przecież przez ten czas nie będzie grał w "mario"

Skomentuj

rafal20 spokojnie. Nie mówię przecież, że od razu po wyjściu najnowszej karty graficznej ma lecieć do sklepu i wydać kasę za friko za to, że nowość.
                Różnica plasuje się na poziomie 150 - 200 zł także już problem kupującego czy chce dokładać. Zawsze można więcej w monitor dołożyć, który jest z reguły bardziej długoterminowym zakupem.

Skomentuj

kolego w komputroniku ta różnica jest mniejsza.
                  Seria 5xxx już wyszła.
                  ps czekając można w nieskończoność, gdyż ciągle coś wychodzi.
                  Zrobi jak zechce

Skomentuj

Czaruję...
                  X