Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cm 6501

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cm 6501

Witam

Mam taką integre cm 6501.

I takie pytanko

Czy tą kartą można przesłać przesłać cyfrowo dźwięk do amplitunera po RCA?. Karta jest 8 kanałowa a mi amplituner odbiera tylko 2 przednie kanały.

a szukales w sterownikach karty opcji cyfrowego przesylania dzwieku?
    u mnie jest cos takiego...

Skomentuj

nie wiem dokładnie czego szukać. dzwięk słysze tylko że w 2 kanałach

i nie wiem czy sie da/ gdzie zmienic?

Skomentuj

sprecyzuj jaki dźwięk. gier nie usłyszysz bo musisz mieć wsparcie DTS Live w karcie, filmy powinieneś słyszeć w 5.1 a muzykę w stereo.

ja w karcie mam ustawienia ile ma graćkanałów ale dotyczy to tylko wyjść analogowych, cyfra idzie tak, jaki jest sygnał.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

no i wlasnie gdzies tam trzeba by poszukac opcji na 5,1
          tam gdzie jest digital audio 2ch da sie cos zmienic?

Skomentuj

o co chodzi?
            o to że chcem przesyłać dzwięk 1 kabelkiem. I żeby to ampituner zają się dzwiękiem przestrzennym.

Właśnie nie mogę nic zmienić, chyba ta karta nie obsługuje.

Jaką kartę muzyczną byście polecili, główne zastosowanie to do słuchania muzy i oglądania filmów. Najlepiej żeby była z niskiej/ średniej półki cenowej.

Skomentuj

asus xonar

mistrzu, jak wspomnial wyzej amdr, jaki sygnal puszczales? muzyke czy filmy?

Skomentuj

mistrzu, karta cm 6501 nie obsługuje cyfrowego SPDiF ani coaxiala.
                Na twoje potrzeby Audigy 2se wystarczy,no przedewszystkim spełnisz swoje oczekiwania,łącząc swój system jednym cyfrowym interkonektem.

Skomentuj

Zamieszczone przez SoundStarStudio
                  mistrzu, karta cm 6501 nie obsługuje cyfrowego SPDiF ani coaxiala.
                  obsługuje tylko że 2 kanały

próbowałem film i mp3 5.1 puścić na ampli, ale ampli pokazuje ze dostaje tylko sygnał na 2.

jakiej wersji xonara szukać. W przyszłym tygodniu chcem spróbować na debiana przejść, jak ze sterownikami pod linuxa?. gdzies czytałem ze audigy blokuje próbkowanie do max 48 khz coś tam z drm, dla mnie to ma jaskies znaczenie?

Skomentuj

do cyfrowego przesyłania wystarczy najtańsza karta z np. optykiem, po co przepłacać za dobre końcówki mocy, kiedy nie będą używane?

ja kpiłem herculesa fortissimo 3, polecam następcę czyli 4 na via envy jeśli trafisz w dobrej cenie. możesz też coś z terrateca szukać. dźwięk przestrzenny działa na pewno bo sam takiego używałem :)

Skomentuj

amdr dzieki za info zaraz sprawdzę.

najtanszy asus czyli ds to jakaś, okrojona wersja?. Z tego co zobaczyłem nie ma on wyjścia rca, a ampli stoi od kompa jakieś 2,5m chyba światłem nie bardzo ciągnąć.
                      Aha musi być na pci

co to za funkcja:
                      obsługa funkcji NON-PCM (Dolby Digital/dts) Pass Through -może jednak moja karta może jednak wysyłać sygnał cyfrowy na wszystkie kanaly tylko zemnie lama?

Zastanawiam się nad takimi kartami:
                      http://allegro.pl/item792336597_audi..._dac_nano.html

http://allegro.pl/item800241728_kart...ep_krakow.html
                      a tu jak ktoś napisał wykastrowany d1, różnica w cenie jest nie wielka
                      http://allegro.pl/item796218208_asus...i_7_1_new.html

Skomentuj

ja chyba za 80zł kupiłem herca i robi swoje, nawet jeśli w analogu jest słabszy niż xonar. ma dodatkowo wyjście słuchawkowe niezależne od wyjść cyfrowych i analogowych, a jak zechcesz to znajdziesz w necie opisy modów poprawiających brzmienie. masz tu 2 oferty fortissimo 3 i jedną na czwórkę:
                        http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=fortissimo

stówa zostaje w kieszeni, a konfiguracja sprawdzona :) można 7.1 stawiać.

Skomentuj

Niestety nie posłuchałem amdr i kupiłem xonara d1. Niechciałem pakować się w sprzęt 5 letni. I spotkała mnie kara. wyjście cyfrowe jest po toslinku przez jakąś przejściówkę załączoną razem z kartą, kabla nie mam puszczałem wczesniej po rca.

Co najgorsze te gniazdo jest wspólne chyba z wejściem mikrofonowym. I jak ja mam teraz odpalić skypa bez przełączania?.
                          Na płytce jest jakies wyprowadzenie spdif out 3 bolcowe do karty graficznej. W instrukcji załączonej nie ma wyjść rozpisanych.

Pytanie do osób które posiadają xonara D1, czy da się jednocześnie mikrofon i wyjście cyfrowe używać?. Jak to rozwiązać. Ku...........a. HELP

[ Dodano: 2009-11-16, 18:34 ]

Jak mam to rozumieć?

to mogę obejrzeć film 5.1 po toslinku/ rca czy resztę muszę analogowo przesłać?. ale to zamotane jest

[ Dodano: 2009-11-16, 20:10 ]
                          http://allegro.pl/item807071325_fron...y_komplet.html

czy taki panel rozwiąże mój problem?. Ma może ktoś diagram pinów do front panela. szukam gdzie podłączyć mifrofon

Skomentuj

Czaruję...
                          X