Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szybkie pytanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szybkie pytanie

Witam, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Otóż, zamówiłem tydzień temu głośniki Vify dx25 z akustyka no i dzis dzwonie, dopiero jutro wyślą ;/
    Mam Tonsila 10/80/7 i czy jak zrobię otwory i frezy pod tego wlasnie tonsila, to pozniej zmieści się tam dx25? Czy będzie taki sam otwór, żeby pożniej, jak przyjdą mi Vifki włozyc i bylo cacy? :P
    Proszę o odpowiedz i z góry dziękuję :)

[ Dodano: 2009-11-02, 16:13 ]
    zauważyłem że głębokość wpuszczenia tonsila wynosi 4mm a vify 4.9mm, zrobię tak samo, tylko że głębsze podfrezowanie dam, do 4.9mm

Lepiej poczekaj aż przyjdą głośniki. Machniesz się o milimetr za dużo lub za mało i jak to później będzie wyglądało?
    Nie zawsze wymiary jakie podaje producent zgadzają się z rzeczywistymi.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
      Nie zawsze wymiary jakie podaje producent zgadzają się z rzeczywistymi.
      wątpie...

Skomentuj

El_liero,Ja nawet dziur nie wycinam zanim nie dojdą głośniki i ich sam nie pomierzę a co dopiero frezy :)

Skomentuj

otwory beda takie same - tylko ze do vify trzeba zrobic "miska" czyli dodatkowe otwory na konektory

Skomentuj

Ja wykorzystuję przód Tonsila 10/80/7 do robienia frezów pod Vify :smile:

Skomentuj

głębokość 5mm w przypadku vify tak? bo tonsil ma 4mm

Skomentuj

wymiary gabarytowe vify sa takie jak podaje w karcie katalogowej producent, u mnie było co do milimetra. Ja u siebie frez dałem 1 mm głębszy. trochę ta głębokość zniwelował fornir. Wydaje mi się że lepiej wygląda jak głośnik jest delikatnie schowany (zawsze można dać jakąś uszczelkę)

Skomentuj

Czaruję...
                X