Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Używany laptop do 800zł jak najsolidniejszy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Używany laptop do 800zł jak najsolidniejszy.

Witam tak jak w temacie , laptop będzie służył w 90% internet a 10% muzyka film i programy.
    Czego oczekuje żeby był szybszy niż mój 8 letni DELL na Pentiumie III 700 i tak solidny(choć to pewnie nie możliwe)

Za wszelkie sugestie na co zwracać uwagę lub konkretne modele bardzo dziękuje.

Za 800 zł kupisz już całkiem ciekawy laptop do internetu .

Rozglądaj się za :
    -DELL D610 (oferuje procesor Centrino 1,86,1GB RAM,40GB dysk,Nagrywarka DVD,grafika ati bodajże x300,dzwięk ,lan, usb,irda,com ,lpt, PCMCIA ,czyli wszystko co potrzebne)
    Kupisz go za około 750-800 zł ,powinien także w tej cenie mieć oryginalny system wraz z licencją)
    -IBM R52 (z tego co pamiętam parametry podobne)
    Kupisz za około 800 zł.

Oby dwa laptopy są "niezniszczalne" , bardzo porządne,masywne,w każdym razie BARDZO POLECAM.
    Na pewno będą lepsze od Twojego :P

Skomentuj

popieram poprzednika..... delli troche przewinelo sie przez moje rece i serie latitude mozna polecic z czystym sumieniem ;p

a ibm tak szczerze to "R-ki" bym nie polecał tylko z drugiej strony nie wiem czy na "T" ci wystarczy kaski

z mojego osobistego doswiadczenie to z czystym sumieniem moge jeszcze polecic
      F-S ale tylko seria Lifebook (miałem serię S) ....to sa tez super sprzety na dodatek super przemyslane rozmieszczenie różnych zlaczy albo np takie cos jak pobieranie powietrza do chlodzenia (tył obudowy a nie z pod spodu jak w 80% sprzetu, wbrew pozorom to wazny "detal" )

Skomentuj

Wiem że DELLE to konkretne sprzęty bo też mam latitude c600 i to naprawdę jest super wytrzymały lecz parametry ma za słabe.
        IBM oglądałem są dość drogie ale też solidne, a co z Toshibą , lenowo , i Asusami

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
          Rozglądaj się za :
          -DELL D610 (...)
          -IBM R52 (...)
          Oby dwa laptopy są "niezniszczalne"
          To chyba jakiś żart R52 jest trzeszczącym, plastikowym badziewiem, na pewno nie sprawia wrażenia solidnego. Przy C600 kolegi to ten jest dosłownie kruchy :)

D610 jest wykonany dużo lepiej, aczkolwiek trzeba uważać na górną pokrywę, każde mocniejsze w nią stuknięcie może zaowocować ciekawie wyglądającą, rozjaśnioną plamką na matrycy :) Ale to akurat przypadłość większości starszych delli...

Kolego toma085, tak solidnych maszyn, jak C600 za wiele nie powstało, ale seria T od IBM'a powinna Cię zadowolić. Tylko, że oczywiście konfiguracje jaką możesz mieć za 800 zł w innej marki notebooku, w IBMie serii T będzie kosztować zwykle ze dwie stówki drożej.

Skomentuj

Szkoda ze nie napisales tego tematu predzej, ja sprzedalem za 800zl pare dni temu laptopa, COMPAQ presario v5000

Amd Turion 64bit 1.80Ghz, 1 GB RAMU, 100GB HDD.

Bardzo solidny laptop, solidna obudowa i swietne glosniki jak na laptopa, jeszcze nie spotkalem laptopa ktory by lepiej jakosciowo pogrywal :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Overclocker
              Zamieszczone przez bawolek
              Rozglądaj się za :
              -DELL D610 (...)
              -IBM R52 (...)
              Oby dwa laptopy są "niezniszczalne"
              To chyba jakiś żart R52 jest trzeszczącym, plastikowym badziewiem, na pewno nie sprawia wrażenia solidnego. Przy C600 kolegi to ten jest dosłownie kruchy :)
              przeczytaj jeszcze raz co ja napisalem o serii R ...a potem wklejaj na pale cytaty ....bo jakos nie przypominam sobie zebym R-ki polecał :lol:

Skomentuj

Tak bawolek kolega cytował moją wypowiedź.
                Napisałem tak bo miałem pozytywne wspomnienia po tym modelu, może mialem dobry egzemplarz.

A jeżeli chodzi o "niezniszczalność" to specjalnie w cudzysłowie napisałem. Wiadomo wszystko da się zepsuć .

Polecam takze Fujitsu Siemens serii Lifebook ,aktualnie używam i też bardzo dobry jedyne zastrzeżenie to że jest troszkę ciężki

Skomentuj

Toshiba L30- 10W.
                  Mam i polecam. Korzystam z niej tak jak Ty oczekujesz. NAprawde solidny sprzęt.

Skomentuj

A ja bym wolał prawie nowego EEE z 10 calami , 120gb dyskiem , 2gb ramu i gwarą...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      A ja bym wolał prawie nowego EEE z 10 calami , 120gb dyskiem , 2gb ramu i gwarą...
                      Zapodaj link to zobaczę.

Skomentuj

na allegro tego pełno.
                        Ja z pół roku temu za miesięczną 900 zapłaciłem 500zł i to naprawdę świetny lap,
                        używam go do wszystkiego, od netu po matlaba.

Skomentuj

Czaruję...
                        X