Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akwarium wytrawiarki PCB- byli by chętni?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akwarium wytrawiarki PCB- byli by chętni?

Panowie czy znaleźli by się jacyś chętni na taki zbiornik do wytrawiarki do PCB:

Wymiary:
    19x21cm(podstawa)
    10x28,5x4cm(wymiary zewnętrzne zbiornika)
    pojemność ok 1,5l

Cena za taki zbiornik to 35zł plus wysyłka czyli ok 50zł(zapakowane w duży karton i kupa papieru w środku, nawet poczta powinna mieć problem ze zniszczeniem), czy byli by chętni?(na początek powiedzmy 5 osób)

Wymiary mogą być oczywiście inne ale jeśli miał bym robić kilka sztuk to wolał bym żeby był ustalony jeden wymiar dla wszystkich(temat do omówienia)
    Zakłądam ten temat i pytam o chętnych bo zostało mi sporo szyb i kleju...
    Tu np na allegro po 49zł plus wysyłka:
    http://allegro.pl/item822688655_wytr...u_digiled.html

Według mnie drogo :???: Tak, widziałem tą aukcję na allegro ale to już przesada, za 50zł to można mieć duże akwarium
    Mnie taki interes kosztował u szklarza 20zł (wymiary podobne, bez podstawy).

Skomentuj

otomsono, zazdroszczę, u mnie szklarz zaśpiewał 40zł :neutral:
      Powiedzmy że po 30zł mógł bym robić, taniej to mi się po prostu już nie chce :wink:

Skomentuj

moja wymiary ma takie że mogłbym A3 wytrawić (tylko że na dwa razy czyli najpierw jedną potem drugą połowę )
        25x31x3cm

http://img231.imageshack.us/img231/5016/dscf7127.jpg
        zaplacilem za to jak pamietam 30zł i to szybka taka troszeczke grubsza ;p

wiec ta cena wasza jest dziwnie wysoka...

polecam tez grzaleczke 100W akwariową ale nie tą szklaną ...tylko taka plastikowa potem zrobie fotki

Skomentuj

bawolek, no u mnie jest szyba takiej grubości jak u Ciebie chyba że mam coś z oczami(a najlepiej to podaj wymiar) :wink:
          Po 30zł mogę klepać takie akwaria jak Twoje(tj poziome i bez podstawy)

Skomentuj

Niestety, ale mało kto bierze pod uwagę, że osoba która robi taką wanienkę musi kupić szkło, pociąć je, skleić, wszystko wymaga czasu a charytatywnie mało kto chce pracować. W takim przypadku każda cena będzie się wydawać wygórowana.

Skomentuj

no to super tylko po co komus szklana podstawa duzo lepiej to zrobic z jakiejs deseczki do ktorej tez przymocuje sie latwo sterowanie grzalka ... ...

prawda jest taka ze jak ktos zachaczy ręką to oderwie sie denko ...i tyle bedzie ze szklanej podstawy ...
              a jak masz takie waskie na deseczce zabezpieczone przy podstawie kątownikami to przy niumyślnym zawadzeniu nic się nie stanie

a zeby sie nie przechylalo to katowniki z castoramy dajesz ;p ...

szklana szeroka podstawa to glupota moim zdaniem ... no grubosc ta sama 4mm wymiary podalem nie ma snesu robic czegos w czym nie mozna A3 wytrawic ;p ?

w twojej A3 sie wytrawi ? czy wymiary sa tak ze nie da sie ? ...jest jeszcze luz na grzałkę ? jak ktos wsadzi A3 "wezszą" stroną ?

"malo kto bierze pod uwage robocizny"..........dlatego po prostu po jaki ciól sie tym zajął skoro cos wiekszego taniej mozna bezposrednio u szklarza zrobic ;p ? pozatym bez urazy ..ale estetyka tej kuwety z fotki to jest srednia..... szlifujesz szkło na krawedziach ?

eot ...

Skomentuj

szlifujesz szkło na krawedziach ?
                tak...
                no to super tylko po co komus szklana podstawa duzo lepiej to zrobic z jakiejs deseczki do ktorej tez przymocuje sie latwo sterowanie grzalka ...
                mogę zrobić taką jak ty masz tj bez podstawy i szeroką...
                Cena jest wg mnie normalna, a nie każdy ma możliwość zakupienia w normalnej cenie(np ja taką sytuację miałem) lub w ogóle, stąd moja propozycja...
                Człowiek chce dobrze to jeszcze po nim pojadą i czepiają się ,,jakości" - rybki tam pływać nie będą! To ma być szczelne a nie piękne... Co do A3 to tak jak pisałem na początku- wymiar można ustalić...(ta co jest na zdjęciu jest wystarczająca na moje potrzeby a ja takich jebitnych formatów jak A3 nie będę trawił i pewnie mało kto takie trawi)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                  a ja takich jebitnych formatów jak A3 nie będę trawił i pewnie mało kto takie trawi
                  No właśnie, widzieliście kiedyś FR-4 w formacie A3 (ciężko z dostępnością), albo jak ktoś trawi taką płytke? Ja nie i nie wiem po co miałby to robić, więc krytykowanie, że A3 tam nie wejdzie jest bezsensowne. Sam mam trawiarkę w którą zmieści się A4 a i tak największe PCB jakie trawiłem było nie większe od A5.

Zamieszczone przez bawolek
                  prawda jest taka ze jak ktos zachaczy ręką to oderwie sie denko ...i tyle bedzie ze szklanej podstawy ..
                  Nie zgodzę się z tym. Prędzej szkło pęknie niż sylikon puści.

Tak wygląda moja wanienka:

Szkło cięte samemu na gilotynie do płytek ceramicznych za 30zł! :mrgreen:
                  Przez 4 lata nie raz przenosiłem za denko prawie pełną wanienkę, raz miała bliski kontakt z wanną, ale ciągle jest szczelna.

Skomentuj

Czaruję...
                  X