Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Samochód-kredyt komis, kredyt bank

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Samochód-kredyt komis, kredyt bank

Cześć. Chciałbym się spytać jak to jest z tą opcją że w komisie można wziąć auto na raty, ""nie potrzeba żadnych zaświadczeń"". Albo że w banku samochód na raty pod zastaw jego. Może mi ktoś szczegółowo to wytłumaczyć? Albo jakie oferty mogę mieć na terenie bydgoszczy. Domyślam się że są to sposoby dla ludzi którzy po prostu nie śpią na pieniądzach. Pozdrawiam

najlepiej wytłumaczą ci w banku, albo w tym komisie :wink:

Skomentuj

Zasada jest prosta jak budowa cepa- im kredyt "łatwiejszy" w otrzymaniu, czyli bez zarobków, zaświadczeń itp. tym jest on droższy i na większy procent, gdyż w ten sposób bank rekompensuje sobie wyższe ryzyko kredytowe wobec takiego mniej sprawdzonego klienta. Na tłumaczenia w banku lub komisie bym nie liczył, gdyż tam będą zachwalać ten kredyt- w końcu z tego bank i komis żyją. Trzeba szukać banku, który daje najdogodniejsze oprocentowanie, możliwość regulacji wysokości rat, odroczenia spłaty itp, zależy co komu potrzebne w danej chwili. Kredyty udzielane poprzez komis zawsze są drogie, tak samo jak kupowanie na raty poprzez sklep- tam w rachubę wchodzi system Żagiel, Lucas, GE Money bank lub inny Celetem, które są relatywnie drogie. Ale tak to już jest, że na świecie cudów nie ma, bez zabezpieczenia w postaci dobrze sprawdzonego klienta bank nie udzieli tańszego kredytu. Może denerwować ilość zaświadczeń o jakie poprosi kredytodawca, jednak koniec końców to się opłaca. Osobiście, kiedy chcę coś na raty kupić idę do swojego banku, biorę kredyt i kupuję za gotówkę. Tam mnie znają, moje dochody, wydatki itp, więc sterta dodatkowych dokumentów odpada. Tak jest taniej i znacznie wygodniej.

Skomentuj

Po pierwsze to że nie musisz przynosić zaświadczeń etc nie znaczy że nie są one potrzebne do uzyskania kredytu - bank i tak Cię sprawdzi.

Skomentuj

I to też prawda. :) Gdy chodzi o pieniądze bank zawsze potrafi zabezpieczyć swoje interesy.

Skomentuj

Musisz podać numer telefonu do zakładu pracy, albo dane firmy , oni dzwonią i sprawdzają.
            Robi się lipa jak zakład nie ma stacjonarnego numeru telefonu, albo firma działa krócej niż 3 miesiące, tzn zarabia.
            Ale to przy małych kredytach, przy większych całość trwa dłużej i oczywiście sprawdzają Cię lepiej.

Skomentuj

Czaruję...
            X