Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unowocześnienie portalu.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unowocześnienie portalu.

Co wy na zrobienie filmików albo prezentacji... albo filmików z prezentacjami jak fornirować, projektować zwrotnice, urochomić jiga krok po kroku...
    W sumie do takich zadań trzeba odpowiedniej kamery i talentu raczej :P... ?
    Macie inne pomysły jak ożywić portal i przyciągnąć nowych hobbystów?

Moje zdanie jest takie, że jak ktoś nie umie ofornirować kolumny korzystając z wielu opisów, które są na forum to znaczy, że za budowe kolumn nie powinien się zabierać. Nie będziemy z poważnego forum robić szkółki dla nowicjuszy, a hobbystów raczej nie brakuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Maniura_pl
      Macie inne pomysły jak ożywić portal i przyciągnąć nowych hobbystów?
      yyy.... a skąd bierzesz informacje że ich brakuje i forum się nie rozwija?

Skomentuj

juz były tematy o "unowocześnianiu portalu"
        nie nadszedł na to czas.
        a i te filmy to dla jakiś upośledzonych chyba by były, jak cudny90 pisze. :lol:

Skomentuj

panowie, filmy to dobra propozycja. ale trudno to zrealizowac przy uzyciu np aparatu fotograficznego :P

Maniura_pl, chcesz pomoc forum? to zrob pozadek w temacie FAQ
          jak ci sie ladnie to uda to dostaniesz jakis prezent

Skomentuj

Filmy pokazujące obsługe programu akurat łatwo zrealizować, są do tego programy które robia zrzuty ekranu lub od razu nagrywają avi, później tylko podłożyć głos, zmontowac i gotowe.
            Wbrew pozorom jest to czasem całkiem wygodna forma nauki bo kilka razy szybsza niż czytanie artykułu. To tak jak z filmem, oglądnięcie zajmuje 1,5h , przeczytanie książki na bazie której zrobili ten film pare dni .
            Żeby robić inne filmy trzeba mieć kamere, aparaty robia to dość kiepsko ale jakoś sie da, natomiast kamerki internetowe to zupełnie porażka.

Pozatym to sie tylko tak prosto mówi "może ktoś by zrobił". Tylko wykonanie nawet dokumentacji fotograficznej np z budowy kolumny typowo pod artykuł już jest kłopotliwe bo trzeba to zrobić w jakiś logiczny sposób z dobrą jakością i w zasadzie cała robota jest nastawiona pod kątem tego, ze bede robił zdjecia tego badziewia. Czyli taka robota idzie 2x wolniej. Nie wspominajac o tym, że nikt nie bedzie teraz chwytał sie za mdf i strugał kolumne specjalnie po to, żeby powstał filmik lub zdjęcia. Takie rzeczy robi sie przy okazji a wówczas sie o tym zapomina lub nie ma na to czasu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
              Pozatym to sie tylko tak prosto mówi "może ktoś by zrobił". Tylko wykonanie nawet dokumentacji fotograficznej np z budowy kolumny typowo pod artykuł już jest kłopotliwe bo trzeba to zrobić w jakiś logiczny sposób z dobrą jakością i w zasadzie cała robota jest nastawiona pod kątem tego, ze bede robił zdjecia tego badziewia. Czyli taka robota idzie 2x wolniej.
              dokumentacje zdjeciowa zrobilem... faktycznie bylo to klopotliwe ale dalo sie zrobic...
              no i co z tego skoro teraz nawet nie mam czasu zeby ladnie to opisac? :???:

Skomentuj

Pawel S., dobrze, że Tobie jednemu coś sie jeszcze chce robić :mrgreen: . Cóż temat wraca jak bumerang i to nie pierwszy raz. Wielu sie odgrażało, że zrobią arty i nadal ich nie widać. Z drugiej strony proste tematy juz zostały podjęte i teraz zostały tylko te trudniejsze za które nikomu nie chce się brać hehe .

Skomentuj

irek zdaje sie ma duzo wolnego czasu (przesiaduje nawet na AS :grin: ) więc może chłopaka zaangażowac mocniej. Niech sie wyzyje twórczo a nie tylko w trafnych ripostach na forum.

Skomentuj

pegelmesser, irek wykazuje sie tak jak potrafi najlepiej
                    Zamieszczone przez irek
                    Siedze w domu od 5mies wiec robie tysiac projektow na raz :)
                    a co do drobnych projektow - temu ktory upozadkuje ladnie temat FAQ dam jakas mala nagrode. np ktores monitorki z "odpadow"
                    10cm alphardy lub te 13cm co pokazywalem... co wy na to?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      10cm alphardy lub te 13cm co pokazywalem... co wy na to?
                      ale zmotywowałeś :razz: :lol:

Skomentuj

Monitorki? To ja się zgłaszam do porządków

Skomentuj

Szczerze? Zbierałem się do tego sam bez twojej motywacji :) Tylko od 2 tygodni mam taki zapierdziel w szkole (koniec półrocza a to klasa maturalna...) Że nawet na forum nie mam czasu wejść...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                            Zbierałem się do tego sam bez twojej motywacji
                            to dobrze bo monitorki nawet nie sa zbudowane :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                            X