Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kształt] Poomysl na sub'a?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kształt] Poomysl na sub'a?

Ksztalt... ma ktos pomysla ? jakis fajny ... tak zeby wygladal na normalny a na drugie oko juz nie ... sam nie wiem jaka kolejnosc ale musi pasowac do zestawu eltax'a czyli jasne drewienko ale chce zeby byl nowoczesny i w miare trzymal sie calego kompletu 5.x
    czyli takie mieszanie... konserwatyzm i nowoczesnosc i kurde sam nie wiem co.. ladne mieszkanie bez surowosci ikei a jednak nie PRL'owskie 8m2... beton... i wez tu cos komus zrob:(

Myślę ze nie masz co udziwniać bo będzie brzydko szkrzynia normalna ew z zaokrągleniami. Nie ma co kombinować z bardzo wymyslnymi kształtami bo będzi nie fajnie
    NIe wiem jak wyglądają zestawy eltaxa ale mi sie podobają suby b&w z zaokrągloną górą.
    A takto to możesz zrobić np bardzo wąski i głęboki, takiego jeszcze nie było, głośnik i BR z przodu
    . Całkiem fajne też wyglądają wąskie głebokie ale z głosnikeim z boku a BRem z przodu

Skomentuj

Witam. Ja mam fajny pomysł: Obudowa w kształcie walca z głośnikiem zamocowanym od spodu. Taką obudowę mam zamiar zrobić do mojego następnego suba. Będzie dośc kosztowna, ale co tam.
      P.S. Widziałem także ciekawą obudowę w niemieckim magazynie Hobby HiFi. Był to sześcian, w którym dodano płytę po przekątnej dzieląc go na pół. Powstały dwie komory - na jedną pracował głośnik, a druga komora miała powycinane okrągłe otwory, przez które przedostawało się ciśnienie.

Skomentuj

hmm...kiedyś myślałem nad zrobieniem suba w kształcie ściętej piramidy(czyli bez czubka:P) z głośnikiem na spodzie i BR na górze eventualnie w jednej ze ścianek

Skomentuj

Albo obudowa w kształcie atrapy drewnianej beczki, takiej do piwa :o)

Skomentuj

Mam projekt muszli na suba ale moze ktos zrobi suba w pufie do siedzenia (bedzie maskowalny).

Skomentuj

na jednych ze stron widzialem suba ktury byl umieszczony jako noga stolu...nie byla to taka typowa nnoga bo slul nial ja tylko jedna dosc dluga i na tyle szeroka ze ktos wlorzyl w nia glosnik..."noga"ta byla do tego jak by falowana..

bardzo ciekawie to wygladalo....

Skomentuj

Subwoofer w kształcie kuli,albo piramidy :]

Skomentuj

Subwoofer w kształcie muszli (klozetowej)...hmmm..............to moze być ciekawe, maskownica z "klapy", jest też ramka ozdobna z "deski", BR mozna wyprowadzić tą rurą odpływową.....................8-)
                  Czekam na fotki gotowego

Skomentuj

Muszla na wzor rozwijanych slimakow ale klozet tez mi sie podoba

Skomentuj

Nautilus powiadasz, super tylko strasznie cieżko cos takiego zbudować, cieżko policzyć ale za to jaki efekt. Jeśli kiedyś sie tego podejmiesz czekam na opis.
                      B&W robi to z jakiegoś sztucznego tworzywa...

Skomentuj

Policzyć raczej bym niedał rady,ale zawsze można tam nalać wody i juz wszystko wiadomo.

Skomentuj

Nie Nki byles kiedys nad jakim cieplym morzem? Cos innego jakby patrzac z boku stoizek z boku ma szczeline i takie wypustki.

Skomentuj

koles zrobil kiedys suba o podstawie 30x30 i wysokosci 220cm;] byl to band-pass 4tego poziomu ;]
                            pozdro

Skomentuj

nie nie to ma byc jak najbardziej kompaktowa obudowa itp ...tak normalnie ...tylko nie wiem czy ja jestem normalny :d

Skomentuj

TatoTurbo, mam kilka pomyslo ktrymi mugl bym sie podzielic ale jak mozesz to przesli mi link albo fote tego zestawu co by mog go sobie zobaczyc
                                i na jakim glosniczku

Skomentuj

to narazie pomysl mysle ze to bedzie na bazie peerless'a jakas 20-25...

Skomentuj

TatoTurbo, moze skometujesz ten projekcik i czy go wogule dostales

Skomentuj

A ja mam fajną rure pvc od studni głębinowej o średnicy ok.25cm i przymierzam się zrobić push-pull na es200.Jak się Wam to widzi?
                                      PZDR

Skomentuj

nie nie byle nie walce ...jakos mi sie to nie podoba to musi miec plaszczyzny itp
                                        (pamietam kiedys byl taki olbrzym kinie Relax u nas oooojjj mial pare metrow ale widnial magiczny napisa na niam czyli Bose :) )
                                        i jakos mi sie to nie podobalo...
                                        Natomias bardzo podaba mi sie ten sub:)
                                        http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=305
                                        i bede sie nanim wzorowal bo to ma byc cos normalnego itp
                                        i dalej poprosze o jakies sugestie optyczne bo naped bedzie inny niz w prezentowany przez EZA
                                        ale sam buda jest na medal wyglda masywanie jak sznaucer i jest sliny jak pitbull
                                        tak ma byc :)))

Skomentuj

Czaruję...
                                        X