Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Demontaż zaślepek zacisków Onkyo pod banan

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Demontaż zaślepek zacisków Onkyo pod banan

Nożem nie szło. Może wyda się trywialne ale ja w pierwszej chwili zastanawiałem się czy w ogóle da się to wyszarpnąć. Da się. Znalazłem tylko jeden wątek na HDTV forum ale było nie jasno sprecyzowane więc tu jest moja wersja. Wszystko robi się delikatnie palcami.

Tu wyjaśnienie po co to wciskają.
    W niektórych krajach, szczególnie w Europie, korzystanie z wtyków bananowych uważane jest za niebezpieczne ponieważ można je włożyć do głównego gniazdka zasilającego.
    Dlatego, ze względów bezpieczeństwa, 4mm otwory w gniazdach głośnikowych są zablokowane plastikowymi wtykami.
    instrukcja b&w

dobry pomysł. Na pewno komuś się przyda. :mrgreen:

Skomentuj

Nigdy nie korzystałem z gniazd bananowych i nie wiedziałem ze takowe zaślepki tam siedzą Aż z ciekawości zobacze czy w brata technicsie tez sa :P

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
        Tu wyjaśnienie po co to wciskają.
        W niektórych krajach, szczególnie w Europie, korzystanie z wtyków bananowych uważane jest za niebezpieczne ponieważ można je włożyć do głównego gniazdka zasilającego.
        Dlatego, ze względów bezpieczeństwa, 4mm otwory w gniazdach głośnikowych są zablokowane plastikowymi wtykami.
        instrukcja b&w
        w takim razie nie rozumiem dlaczego akurat gniazda glosnikowe sa zatkane...
        przeciez powinni zatykac gniazda zasilania! :shock:

Zamieszczone przez slipknot1989
        Nigdy nie korzystałem z gniazd bananowych
        polecam - bardzo wygodne

Skomentuj

A jak tam wole goły kabel bezpośrednio pod zacisk.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
            A jak tam wole goły kabel bezpośrednio pod zacisk.
            Ja też ale w tej chwili mam jakieś kable z pręta od kolegi i innej możliwości nie mam :) bo chyba powyrywałbym zaciski.

[ Dodano: 2009-12-27, 20:38 ]
            Zamieszczone przez Pawel S.
            w takim razie nie rozumiem dlaczego akurat gniazda glosnikowe sa zatkane...
            przeciez powinni zatykac gniazda zasilania! :shock:
            bo guupi amerykance mogą chcieć głośniki podłączyć do kontaktu :) więc obligatoryjnie zaślepiają wszystkie :)

Skomentuj

Czaruję...
            X